Kariéra Samuela Umtitiho sa posunula v posledných dvoch týždňoch výrazným spôsobom dopredu. Nádejný bývalý obranca Lyonu prestúpil do Barcelony za 25 miliónov eur a fanúšikovia katalánskeho klubu od neho očakávajú veľké veci.

Dôvodom, prečo priaznivci Blaugranas pripisujú mladému Francúzovi veľkú budúcnosť je fakt, že sa vo výbornom svetle uviedol na európskom šampionáte. Pravdou ale ostáva, že do Deschampsovho výberu sa dostal pravdupovediac po slede niekoľkých 'nehôd'.

1 - Mamadou Sakho, stopér Liverpoolu, dostal zákaz, pretože neprešiel dopingovým testom, pre ktorý zmeškal aj finále Európskej ligy. UEFA medzičasom pritom potvrdila, že žiadne zakázané látky nebral.

2 - Raphael Varane, obranca Realu Madrid, sa zranil počas tréningu pred finálovým zápasom Ligy majstrov. Vo výbere Francúzska bol tak nahradený Ramim.

3 - Jerémy Mathieu, zadák Barcy, sa vrátil do reprezentačného výberu po zdravotných problémoch, no následne sa zranil opäť. Práve na jeho úkor bol nominovaný Umtiti.

4 - Adil Rami, hráč Seville, začal turnaj ako stopér hrajúci v základnej zostave, no následne sa vykartoval na zápas proti Islandu. Deschamps dal šancu čerstvému hráčovi FCB, vo štvrťfinále tak na medzinárodnom fóre debutoval a odvtedy už svoje miesto nepustil.

V Barcelone by sa mohol stať hráčom so slušnou porciou minút. Mascherano by totiž mal hrávať v obrane čoraz menej, či už pre svoj vek alebo pre chuť nastupovať skôr na poste Sergia Busquetsa, ktorého by mohol zbaviť istej dávky zápasov.

TIP | Samuel Umtiti: Príbeh rodeného lídra
TIP | Umtiti bude predstavený v piatok

Francúz tak s Mathieuom bude bojovať o post stopéra číslo tri, 32-ročný rodák z Lexeuil-les-Bains navyše odohrá rozhodne niečo aj na kraji obrany. Nuž zdá sa, že do Umtitiho života zatiaľ patria aj rôzne šťastné náhody.

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es, vidalatinasd.com

Rossel

28
2016-07-13 19:27:26

nechápem prečo by mala naša čierna bača bojovať až o 3. stopéra...o základ sa bude biť jeho dlhými čiernými údmi

Honimir

-50
2016-07-13 19:35:48

Strojca vyhry Portugalska na ME, DAKUJEME, DAKUJEME, DAKUJEME!

MarkMobius

16
2016-07-13 19:43:40

Bylo by fajn kdyby se podařilo zapracovat Umtitiho na stálo do stoperské dvojice... a Mascherano (ať už kvůli věku nebo tomu, že se cítí lépe v záloze) by plnil roli jakéhosi defenzivního univerzála schopného zaskočit jak za Piqueho tak Umtitiho tak Busquetse...
Napravo bude hrát dvojice Vidal/Roberto a nalevo Alba/Digne a máme to moc hezky pokryté... myslím, že Jeremy Mathieu si letos moc nekopne a v létě 2017 půjde a uvolní místo jinému stoperovi, třeba Marlonovi pokud se v béčku ukáže v dobrém světle nebo Tarínovi pokud bude pokračovat ve výkonech z loňska...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.