Bývalý futbalista FC Barcelona 'Tarzan' Migueli, muž, ktorý sa stal v Katalánsku legendárnym hráčom, keď konzistentne v rozmedzí pätnástich rokov na poste stopéra podával skvelé výkony, chválil pre časopis Panenka Gerarda Piquého.

Magazín sa rozhodol venovať svoje posledné vydanie téme futbalu z osemdesiatych rokov, na adresu ktorého sa Migueli vyjadril, ako o "ťažšej ére" než dnes, a to aj napriek tomu, že nemal atribúty hodné porovnávajúce sa s aktuálnym poňatím hry. "Bol to taký spôsob futbalu. Je možné, že sa ale menej študovala taktika a súperi," myslí si.

TIP | Čo tak chladného Piquenbauera?

Miguel Bernando Bianchetti, ktorého prezývka bola 'Tarzan', vzhľadom na jeho skvelú kondíciu, bol vo svojej dobe symbolom Barcy. V roku 1979 odohral finále Pohára víťazov pohárov so zlomenou kľúčnou kosťou, čím sa navždy zapísal do pamäti priaznivcov FCB.

"S potešením som riskoval svoje telo. Raz za mnou na tréningu prišiel Johan [Cruyff] a povedal mi: 'Pozri, takto kopneš loptu' a následne ju krásnym spôsobom zatočil."

"Odpovedal som: 'Keď loptu kopnem nad tvoju hlavu, nie je pravda, že nedokážes vyskočiť vysoko, aby si ju zasiahol?' Každý hráč má svoje kvality. Johan by niekoho neprehlavičkoval, ja áno. Je to niečo vrodené, necítim strach."

Migueli následne porovnával zadákov kedysi a zadákov dnes. "Poznáme všetky druhy stopérov. Stále tu sú veľmi dobre fyzicky vybavení obrancovia, ako Godín. Samozrejme, v mojej dobe by hráč išiel do šírky a ponúkol sa na prevzatie lopty od brankára, to ale, že by s ňou pokračoval nebolo vídané."

Odchovanec Cádizu napokon pochválil Gerarda Piquého, keď ho považuje za jedného z najmodernejších stredných obrancov na svete. "Má všetko: kvality, charakter, je silný v šesnástke, má dobrú pozičnú hru... Je to hráč, ktorého milujem."

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

Dr-QQ

7
2016-07-17 05:55:42

A čo na to Shakira? :-)

Defender3

7
2016-07-17 08:27:54

Mám podobný názor

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.