Robert Fernández na tlačovej konferencii potvrdil, že Barca kúpi počas tohto letného prestupového obdobia útočníka, stále však môžeme len špekulovať o tom, kto napokon bude tým vyvoleným. Squawka prichádza so šiestimi možnosťami.

Kategória číslo jeden - skúsení útočníci

Kevin Gameiro

Vek: 29

Klub: Sevilla

Gameiro bol s Barcou spájaný už niekoľkokrát, katalánsky klub si vie hráča v mužstve predstaviť, jeho jediným problémom je ale suma, ktorú by za neho Blaugranas museli zaplatiť. Špekuluje sa totiž o tridsiatich až štyridsiatich miliónoch eur.

V jeho hráčske kvality pritom nikto nepochybuje. Klub potrebuje niekoho, kto je rýchly, silný, so streleckým inštinktom a pripravený chopiť sa svojej šance. 29-ročný francúzsky rodák by bol pre trojicu MSN skvelým náhradníkom.

Ruben Castro

Vek: 35

Klub: Real Betis

Pokiaľ Barca bude chcieť byť počas zvyšku prestupového obdobia veľmi strohá, kúpa Rubena Castra bude dávať zmysel. Aj napriek tomu, že už má svoje roky, je stále veľmi schopný. Pre svoje tempo a strelecké inštinkty ho herným štýlom k Suárezovi nemožno prirovnávať, no jedno majú obaja spoločné. Sú postrachom pre iné tímy La Ligy.

Castro je známy húževnatosťou a na prekvapenie mnohých je veľmi silný aj vo vzduchu. Za spomenutie tiež stojí jeho obdivuhodná štatistika z uplynulej sezóny, keď nenastúpil len do jediného zápasu Primera Division. V tridsiatich siedmich dueloch zaznamenal osemnásť presných zásahov.

Carlos Bacca

Vek: 29

Klub: AC Miláno

Dobre známy Kolumbijčan je skvelým útočníkom, ktorý by pohodlne dokázal nahradiť v prípade núdze Luisa Suáreza. V sezóne 2014/15 hral výborne v Sevilli, tím dotiahol až do finále Európskej ligy, v ktorom strelil dva góly. Bacca neskôr prestúpil do Milána, kde ako jeden z mála hráčov v mužstve podával štandardne výborné výkony.

Každopádne, každý sa chce posúvať ďalej a odchovanec Atlética Junior v tomto ohľade nie je rozdielny. V nasledujúcej sezóne túži opäť hrať najcennejšiu klubovú súťaž, Ligu majstrov. Jednou z alternatív je aj Barca, ktorú by stál približne dvadsaťpäť miliónov eur.

Verdikt: KEVIN GAMEIRO - možno nie je najlacnejšou variantou, no rozhodne by sa vyplatil. Navyše je z Francúzska, podobne ako Digne a Umtiti.

Kategória číslo dva - mladí útočníci

Angel Correa

Vek: 21

Klub: Atlético Madrid

Mladý Argentínčan je tou správnou zmesou schopností a smelosti. S Los Colchoneros podpísal kontrakt len pred rokom, po tom, čo jeho prestup skomplikovalo nepríjemné zranenie. Correa sa u Simeoneho nedostával pravidelne do základnej jedenástky, no niekoľkokrát ako striedajúci hráč rozhodol dôležité zápasy.

Jeho nižší vzrast síce preňho znamená, že sa nebude presadzovať vo vzduchu, no na druhej strane ho predurčuje k účinnejšiemu dribblingu a jednoduchšiemu prechádzaniu pomedzi protihráčov.

Luciano Vietto

Vek: 22

Klub: Atlético Madrid

Vietto bol fenomenálny počas sezóny 2014/15 v drese Villarrealu, keď v štyridsiatich ôsmich zápasoch strelil dvadsať gólov, vďaka čomu si následne zabezpečil prestup do Atlética. U Los Colchoneros ale v ťažkej Griezmannovej konkurencii nedostával tak veľa príležitostí.

TIP | Vietto môže prísť na hosťovanie

Jeho kvality sa však nestratili a v mužstve, v ktorom sa kladie väčší dôraz na techniku v porovnaní s fyzickou námahou, by zo seba mohol dostať to najlepšie. Jeho výhodou je navyše fakt, že by bol oveľa lacnejší než Angel Correa. Pri obmedzenou rozpočte FCB by rozhodne stál minimálne za zváženie.

Gabriel Jesus

Vek: 19

Klub: Palmeiras

TIP | Barcelona alebo Real Madrid? Gabriel Jesus sa už rozhodol!

Brilantný mladý Brazilčan je často porovnávaný s Neymarom, v ktorého chodníčkoch by vďaka prestupu do Barcelony mohol pokračovať. Jesus je nesmierne šikovný, dobrý na lopte i vo vzduchu, no dostávame sa pri ňom k tradičnému problému - cena. Palmeiras za neho môže pýtať pri veľkej konkurencii iných klubov, ktoré o neho prejavili záujem, viac než 24 miliónov.

Verdikt: ANGEL CORREA - jeho kombinácia talentu a oboznámenosti s La Ligou by z neho spravila ideálneho hráča FCB.

Zdroj: squawka.com
Foto: archív, squawka.com

tominno9

17
2016-07-16 18:08:14

ďalší z tých článkov... každý druhý ohľadne prestupov odporuje tomu predošlému, kabaret toto!

DonAndres26

9
2016-07-16 18:36:10

Trochu blby nadpis barca moze kupit az 6 utocnikov ??
Myslim ze by to mal byt 1 zo 6

Maxmilian

5
2016-07-16 19:09:03

pravda :D

MAESTROOO

-4
2016-07-16 19:54:12

Ine meno ako Gameiro z tohto zoznamu si v Barclone byt nezaslúži :) Moj názor NO HATE !

NeymarKing1987

3
2016-07-16 20:21:12

Jesusa tažko je kročik od podpisu z Realom

Gajdy38

1
2016-07-16 22:51:38

Ja by som nekupoval žiadného hráča nad 28 rokov a keď už tak do 10 mil. viac nie. Tí traja mladý útočníci sú všetci zaujímavý.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.