Barca ohľadom svojich najväčších hviezd nehodlá riskovať. Len pred nedávnom klub predĺžil zmluvu s Neymarom až do roku 2021 a teraz sa stáva prioritou Leo Messi. Žeby bola pravda, že Argentínčan zvažuje po skončení svojej zmluvy návrat domov?

Pravdepodobne nie. Cieľom FC Barcelona bolo so svojími najdôležitejšími hráčmi zmluvy dohodnúť ešte pred začiatkom novej sezóny. Ľudia okolo Bartomeua si navyše jasne uvedomujú i to, že už len z princípu by mal byť najlepšie plateným hráčom kádra práve Messi. Podľa správ viacerých denníkov totiž Neymar svojho skúsenejšieho kolegu tromfol.

Barcelona je Messiho druhým domovom. Rodák z Rosaria to ale potrebuje pocítiť. Leo si za svoje dlhoročné služby Kataláncom zaslúži byť najlepšie plateným hráčom klubu. Bolo by chybou, ak by Neymar zarábal viac.

TIP | Vives: Messi nechce opustiť Barcelonu
TIP | Neymar: Futbal bez Lea nie je futbal

Naposledy Messi zmluvu predĺžil v máji 2014, tesne predtým, ako odišiel na majstrovstvá sveta. Kontrakt má platný do roku 2018, v ktorom je samozrejme zakotvená aj výkupná klauzula vo výške 250 miliónov eur.

Barca sa o kontakt pokúsila už predtým, ako hráč odišiel do USA na Copa América a ako dostal od súdu 21-mesačný trest za mrežami. V tej dobe však došlo k dohode, že sa netreba nikam ponáhľať a detaily sa dohodnú po tom, čo sa Leo vráti zo svojej dovolenky.

Okrem Lea však na nové zmluvy čakajú aj iné kľúčové postavy Blaugrana. Ivanovi Rakitičovi a Luisitovi Suárezovi zmluvy končia zhodne v roku 2019. Messi má jednoznačne prednosť, a to aj kvôli tomu, že v klube je častokrát pravidlom, že ak hráč 2 roky pred koncom svoje zmluvy nejedná o jej predĺžení, tak klub opustí.

Okrem Messiho bola najurgentnejšia dohoda s jeho kolegom z reprezentácie. Javiera Mascherana sa však podarilo presvedčiť a v Barcelone zostane. Misia Roberta Fernándeza bola úspešná a rovnaký výsledok sa očakáva aj teraz.

Zmluva zatiaľ nie je pripravená na 100%, no klub už má svoje predstavy. Barca je zatiaľ pokojná a jediné, čo chce, je to, aby mal jej najdôležitejší futbalista i naďalej pocit, že si ho v klube nadovšetko vážia.

zdroj: mundodeportivo.com
foto: mundodeportivo.com youtube.com

tominno9

24
2016-07-18 08:49:05

To sa dalo čakať! Neymar predsa nemohol zostať najlepšie plateným hráčom!

quentin

12
2016-07-18 09:40:40

...nie som zvedavý na výšku, teda sumu, o ktorú navýšia kontrakt, ale na koľko rokov bude.

fofo112

10
2016-07-18 11:15:38

to sa dalo čakať a tak to má byť v barce zatial nie je hráč Leových kvalít ktorý sa drží na vrchole dvanásť rokov.

gabo111

2
2016-07-19 14:37:36

kde ma messi tetovanie ?

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.