Meno Samuel Umtiti v posledných týždňoch spoznal celý svet. Mladík prestúpil do Barcelony, zažiaril na EURE, no ani tak nezabúda na klub, z ktorého futbalovo pochádza. Francúzsky mladík sa s fanúšikmi Olympique Lyon lúči dojemným listom na rozlúčku.

Drahí Lyončania,

v dvadsiatich dvoch rokoch sa po prvý raz v mojom živote pripravujem na lúčenie sa. Čo to znamená? Píšeme 'dovidenia' vtedy, keď odchádzame od niekoho alebo niečoho... ale toto nie je ten prípad.

Neodchádzam z Olympique, nezmažem 14 rokov môjho života, neopúšťam svoj domov. Beriem si ho so sebou. OL je duša, pokora, práca, rodina. Hoci sa zemepisne vzďaľujem, nikdy nebudem úplne preč.

Odchádzam ako syn, ktorý si ide splniť svoj sen. Živený tajnou túžbou na návrat domov. Na konci prehlásenia tohoto typu očakávame isté poďakovania. Mrzí ma, ak to budí dojem povinnosti, pretože moja vďaka je veľká a rád by som ju vyjadril s patričnou ráznosťou a úprimnosťou.

Régis Molouba, ďakujem Ti za to, že si vo mňa veril. Ďakujem Cyrilovi Dolce, Armandovi Garrido a Brunovi Genesio za zaškolenie. Ďakujem Remimu Garde, ktorý ma uviedol do veľkého sveta profesionálneho futbalu. Všetci títo ľudia mi priniesli počas mojej kariéry v OL veľmi veľa.

Chcel by som poďakovať môjmu prezidentovi Jeanovi Michelovi Aulasovi, ktorý mi dodával sebavedomie a posúval ma stále ďalej a ďalej. Ďakujem všetkým ľuďom, ktorí sa podieľali na mojom úspechu: trénerovi tímu a jeho riaditeľom.

Rád by som taktiež poďakoval všetkým hráčom, s ktorými som v OL mohol nastupovať a s ktorými sme zdieľali spoločné úsilie a víťazstvá. Rovnako tak CARRE 5 a mojim agentom, ktorí tu vždy boli pre mňa. Nikdy nezabudnem na fanúšikov Lyonu, na ich nekončiacu podporu na štadióne v Gerlande, na štadióne v OL, a rovnako tak aj všade inde.

A nakoniec, ďakujem mojej mamine, mojej najvernejšej fanúšičke.

Vďaka Vám som sa stal profesionálnym futbalistom a teraz je len na mne, aby som ostal aspoň na takej úrovni, k akej ste mi pomohli...

Samuel UMTITI

Zdroj: facebook
Foto: facebook

abcd

12
2016-07-18 10:17:15

Podla nadpisu som myslel že spáchal samovraždu :D

arogantaldo

-39
2016-07-18 10:33:29

len aby raz Barca raz nedopadla ako repre žabožrútov.
ked zhasnú svetlá na Camp Nou a bude šero, neuidíme ani jedného hráča pokial nebude mat biele kopačky

fofo112

20
2016-07-18 10:59:33

krásne,dojemné,vyzerá to tak, že je človek s veľkým srdcom.

arogantaldo

13
2016-07-18 11:04:22

a vyzerá velmi inteligentne .

arogantaldo

-2
2016-07-18 14:41:35

viem si ho predstavit s titulom zo Sorbony

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.