Barca včera kúpou Andrého Gomesa prekvapila jej priaznivcov po celom svete, ktorí sa síce tešili z toho, že ju posilní talentovaný mladík, no na druhej strane presne nechápali, čo sa vedenie týmto transferom snaží povedať. Denník Sport našiel hneď päť dôvodov jeho prestupu.

Vzdor

Barcelona bola mohutne spájaná s Danilom v marci 2015, no bývalého pravého beka Porta, ktorému bol pripisovaný prívlastok náhradcu Daniho Alvesa, jej vyfúkol Real Madrid. Katalánci to tak teraz Los Blancos vrátili, dobre totiž vieme, že o Gomesa mal Perez už dlhšie veľký záujem. Je pochopiteľné, že vzdor nebude jediným dôvodom jeho kúpy, no rovnako tak zrejmé je, že vedenie si teraz rozhodne užíva sladký pocit po vyhratej bitke s úhlavným rivalom.

Zmeny ohľadom Iniestu

V minulej sezóne sme mali možnosť vidieť, že Luis Enrique bol v nasadzovaní svojho kapitána veľmi opatrný. Hviezdny stredopoliar mal navyše na trávniku rozdielne úlohy, keď sa posunul hlbšie do poľa. Posúvanie sa na centrálnejšiu pozíciu by mohlo pokračovať aj po kúpe Gomesa, pretože bývalý stredopoliar Valencie obľubuje prenikanie až do šesnástky, čo by sa s Iniestovým dirigovaním hry mohlo dopĺňať.

Môžeme tak očakávať, že Andrésova 'Xavifikiácia' bude pokračovať aj naďalej, jedným z dôvodov je, že Barca potrebuje viac presných zásahov zo stredu poľa. Jediným konzisentným strelcom z družstva je pritom Ivan Rakitić, Gomes by v tomto mohol pomôcť, aj napriek tomu, že nikdy nezvykol strieľať obrovské množstvo gólov, má na to veľmi slušné predpoklady.

Zmena pozície Sergiho Roberta

Podľa všetkého Barca počas tohto prestupového obdobia nekúpi žiadneho ďalšieho pravého obrancu, a tak sa dá očakávať, že Sergi Roberto bude ako krajný bek nastupovať čoraz viac. Aleix Vidal je taktiež možnosťou, no Lucho mu príliš nedôveruje.

Keď teda vynecháme rodáka z mesta Reus, tak Barca má vo svojom kádri hneď päť stredopoliarov, s ktorými André Gomes bude bojovať o minúty. Ide o Rafinhu, Rakitića, Iniestu, Denisa Suáreza a Turana.

Frustrácia

Prvá sezóna v Katalánsku pre Ardu nebola dobrá, a hoci sa Luis Enrique rozhodol z neho v predsezónnej príprave dostať to najlepšie, aby počas nasledujúceho ročníka ukázal svoje kvality, Gomesov prestup by mohol predznamenávať jeho odchod.

Hľadanie štvrtého útočníka zatiaľ neprinieslo žiadne výsledky, a tak je možné, že táto pozícia bude patriť navrátilcovi Denisovi Suárezovi, ktorý už niekoľkokrát povedal, že nemá problém s hraním na akomkoľvek poste. Pre portugalského reprezentanta by to znamenalo menšiu konkurenciu a viac šancí.

Omladzovanie

Iniesta je ešte stále čerstvý, no podobne, ako Xavi, môže už čoskoro prísť čas, kedy sa s Barcou rozlúči. Gomes je mladý, v budúcnosti by tak mohol legendárneho Andrésa nahradiť a stať sa kľúčovým hráčom družstva. Podobne, ako pri predchádzajúcich kúpach Suáreza, Digneho a Umtitiho, sa potvrdilo, že klub neuvažuje v krátkodobom horizonte, no transfermi sa snaží myslieť do budúcnosti.

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

MIO10

32
2016-07-22 10:46:37

Ani jeden argument mi neodpověděl na to, kdo bude rotovat Suaréze. To vážně jako jmenovec Denis? S tou postavou? S tím, že není zvyklý hrát zády k brance a přidržovat míče??? To je úplná blbost!Stopeři by ho tam úplně odrovnali... Chápu, že se musí myslet na budoucnost, ale hroťák byl teda větší nutnost. právě tonhle nás totiž stálo loni treble! Nikdo nebyl schopen zastoupit tridente a na toto místo přišel právě jen Denis Suaréz, který bude asi suplovat obě křídla. Netvrdím, že André Goméz je špatný nákup, proboha to ne, ale útočník měl prostě přijít!!!

Tomasisko

20
2016-07-22 10:58:09

Roky sme hrali bez hrotaka a fungovalo to. Nevidim ziadny priblem v tom, ked sa Messi posunie do stredu utoku, aby si Suarez oddychol.

fantomas

13
2016-07-22 11:07:43

Tak budeme hrať s Messim v strede útoku, keď nebude hrať Luisito. Tým pádom sa otvorí krídlo pre Rafinhu alebo D. Suarézam, možno Gomésa.

MIO10

2
2016-07-22 13:30:51

Vypadá to jednoduše, ale pak se ptám,proč se to tak nedělo loni? Pochybuju, že Lea uvidíme na středu...Spíš na pohrotu...a to ještě možná.

tominno9

17
2016-07-22 10:47:55

Aj tak je to nezmyselný nákup za toľké peniaze, nijaký z týchto dôvodov to neospravedlňuje. Halilovicovi sa nemôžme čudovať, ak vedel o takomto zámere vedenia.

Aministrator

11
2016-07-22 11:08:26

halilovič by tu aj tak nehral pravidelne..potrebuje sa vyhrať inde

tominno9

4
2016-07-22 13:56:52

ja viem, ale pochybujem že tento chalan bude každý druhý zápas rotovať v zostave. Mimochodom preferoval som hosťovanie Alena a nie prestup!

quentin

10
2016-07-22 10:54:06

Zaujímavé postrehy, až na ten prvý. Real akurát podržal nadsadenú cenu, ak nie dokonca vyhnal na maximum. Za tieto groše tu mal byť Bellerin alebo čistokrvný hrotový útočník. Áno, je mladý a perspektíva tam isto je, ale ten pretlak je zbytočný. Všetkého dobrého veľa škodí, dúfam, že nebude platiť. Prestupová politika FCB je prinajmenšom na zamyslenie, či ju riadia tí správny ľudia.

fantomas

5
2016-07-22 11:10:07

Presne. Bellerín mohol vyriešiť otázku RB na ďalších pár rokov. Namiesto toho prišiel hráč na post, ktorý máme zabezpečený výborne. Pri potenciálnom Halilovićovom návrate bude ešte väčšia konkurencia (áno, Iniesta bude starší, Arda tu nebude, ale aj tak..).

Vendeta

10
2016-07-22 11:05:57

Ja mám uplne iný názor. Vyzerá ako kvalitný technický a navyše rýchli záložník ktorý nám v tažkých zápasoch chýba ak nehrá Don Andres. A k tomu že je Portugalec, a čo..

sherlock

25
2016-07-22 11:11:35

Minuli rok ste somrali ze nemame kvalitnu lavicku, teraz mame a zase je zle :D

MIO10

2
2016-07-22 13:32:21

Lavička je kvalitní jen v bráně, obraně a záloze. Ale co útok???

tunno

0
2016-07-22 13:35:18

konkretne len post 9tky. Na kridle zahra uzasne aj Iniesta. D.Suarez bol tiez zrejme kupovany na kridlo.

MIO10

-1
2016-07-22 15:04:07

S tím souhlasím, ale právě tenhle post je dost možná úplně nejdůležitejší v Barceloně... Jen tak někdo ho nezahraje...

fantomas

1
2016-07-22 11:25:10

Prvých pár zápasov, konkrétne určite superpohár a zrejme aj prvý zápas v lige, budeme bez Neymara, takže v týchto zápasoch sa určite ukáže buď André Gomés alebo Denis Suaréz, možno obaja. Takže z tohto pohľadu relatívne dobrý nákup. Na druhú stranu, sú to 3 zápasy z možno 60, takže z pohľadu sezóny je to hlavne nákup na lavičku. Určite by som ale bol radšej, ak by prišiel napr. Bellerín. Tam nás môže počas sezóny tlačiť topánka. Roberto si síce minimálne svoj štandart uhrá vždy, ale oproti Danimu to môže byť rozidel.

Alirael

10
2016-07-22 11:29:04

Tolko hate-u na Barcelonu, uff. Mohli by ste si uvedomit ze ludia vo vedeni FCB vedia co robia, ak si ho Luis Enrique vyziadal, vie preco. Knucite tu ze mame 9 stredopoliarov, no uprimne. Arda pojde skor ci neskor prec, Rafinha moze kludne rotovat s MSN, a Roberto bude hrat RB co znamena ze mam 6 kvalitnych hracov na 3 posty. Nadavali ste ze mame zlu lavicku, teraz vyzera lavicka nabita. Ano aj ja som dufal v utocnika, ale verim ze LE ma plan a sezona bude bomba!

tunno

4
2016-07-22 11:53:47

ak by sa z neho podarilo vychovat nastupcu Iniestu tak to bude vyborna kupa. Ak sa to nepodari, a teda bude hrat na urovni napr. Rafinhu(co vobec nie je zle) tak to bude fail, pretoze nepriniesol nic co by sme uz nemali.

tunno

-2
2016-07-22 12:01:17

Nechapem prichod D. Suareza, podla mna si prakticky vobec nezahra. toto prestupove vobec nepozdava. Vynalozili sme vela penazi a nepriniesli sme ziadneho TOP hraca.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.