Bývalý argentínsky futbalista Javier Zanetti rozprával v rozhovore pre La Nacion o svojom krajanovi Leovi Messim. Rodák z Buenos Aires totiž nerozumie, prečo ľudia stále o hviezde Barcelony toľko pochybujú.

"Národný tím narazil na dno a musí začať odznova. To je dôvod, prečo potrebuje ľudí, ktorí nemyslia na seba, ale ide im výhradne o dobro argentínskeho futbalu. Len transparentnosť môže zachrániť náš futbal."

TIP | Zanetti: Na porovnávanie Messiho s Maradonom nie je dôvod
TIP | Ronaldinho: Messi je stále najlepší

"Nerozumiem, prečo ľudia stále pochybujú o Messim, nemôžem, nemôžem to pochopiť. Mám to šťastie, že cestujem po svete a nevieme si ani len predstaviť, čo Messi znamená pre planétu. Každý by chcel mať v nárdonom tíme jedného Messiho, no my ho máme a nevážime si ho."

"Ak odíde z národného tímu bez zisku akejkoľvek veľkej trofeje, aj tak bude pre mňa najlepší na svete. Nemôžete súdiť hráča iba na základe trofejí. Ale to je naša kultúra. Je veľmi pravdepodobné, že bez neho sa Argentína nekvalifikuje ani na majstrovstvá sveta v Rusku. Po prvé kvôli tomu, čo Leo predstavuje z hľadiska futbalu a ďalej pre jeho dôležitosť v tíme. Ale vráti sa, vráti."

zdroj: weloba.com

foto: ecuavisa.com

emiliano

17
2016-07-26 13:37:41

Tak, tak. Keby ho mali Angličania, Nemci,Taliani, Španieli, Francúzi, či ďalší, nosia ho na rukách. Ale Argentínčania sú nepochopiteľní, to už povdal nielen Zanetti, povedal to aj Menoti či Messiho spoluhráči. Tri finále sú málo, ak sa nevyhralo, na vine je Leo. Ono Argentínčania neuznávajú nikoho ani v zahraničí, je to zvláštny národ.

Tom10

4
2016-07-26 15:55:14

argentina ma len jedneho "boha" a to je maradona. boja sa, že messi ho predči, čo už sa stalo, ale nie pre argentinčanov, lebo nevyhral MS. keby vyhral messi MS tak diego by padol a to sa narodu nepači.

emiliano

4
2016-07-26 13:40:16

Dodatok: Paradoxne aj Zanetti tvrdí, že nár. tím narazil na dno. A pritom tento tím bol v poslednom čase vo finále MS a 2x vo finále CA. To je dno ?

MIO10

14
2016-07-26 13:55:36

Myslel dno okolo týmu. Organizace plus argentinský svaz...Tohle tam nefunguje a proto skočil Leo i Tata. Je potřeba změny. Jistě nemyslel výsledkové dno.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.