Obrovské úspechy Barcy boli v posledných rokov, najmä od príchodu Luisa Enriqueho, podmienené takmer vždy najlepšou jedenástkou mužstva. Lucho má svojich favoritov a v ťažkých zápasoch nerád zostavu obmieňal. Barcelona mala v minulých rokoch skvelú základnú jedenástku, no problémy boli s lavičkou. Situácia sa však rázom otáča.

Doteraz sme boli zvyknutí, že sa najlepšia zostava takmer neobmieňala. Občas do nej podľa potreby zasiahli hráči ako Sergi Roberto či Jérémy Mathieu, no ak tréner Barcy nebol nútený k zmenám, tak ich príliš nevyhľadával. Raz za čas síce rotoval, no problém bol najmä ten, že prakticky nemal ako prekvapiť.

Teraz však do zostavy prichádza hneď niekoľko hráčov, ktorí sú mladí, draví, sľubní, no najmä nepopierateľne kvalitní. Do obrany pribudli Umtiti s Dignem, Denis Suárez a André Gomes zas posilnili stred poľa. Zmeny tak budú pravdepodobne častejšie a taktiež sa zdá, že nech už nastúpi akákoľvek úvodná jedenástka, tak bude mať lavička obrovskú kvalitu.

TIP | Gomes môže Barcu stáť aj 70 miliónov
TIP | Barcelona sa dohodla na prestupe Vietta

Barca tak už čaká iba na príchod štvrtého útočníka, ktorého fanúšikom Luis Enrique i Robert Fernández potvrdili. Ak by sa teda prestup či hosťovanie Luciana Vietta potvrdili, tak by bolo Barca vybavená pravdepodobne hneď na niekoľko sezón.

Zároveň však tím musia opustiť niektorí hráči, ktorí v mužstve Lucha jednoducho hrať šancu nemajú. Hovoríme o Douglasovi, Tellovi, Montoyovi a možno i Thomasovi Vermaelenovi. Katalánsko už opustil aj Adriano, čaká sa už len na ponuky za zvyšných.

Svoje alternatívy by mohlo konečne nájsť aj po minulé roky enormne vyťažené tridente MSN. Messi, Suárez a Neymar budú potrebovať oddych, šancu tak dostanú pravdepodobne najmä Rafinha či Denis Suárez. Netreba však zabúdať ani na Munira.

V každom prípade sa začína takmer od nuly. Všetci hráči, ktorí sa toto leto k tímu Blaugranas pridali, majú reálnu šancu na to, aby hrávali pravidelne. Snáď najviac sa očakáva od Samuela Umtitiho, ktorý do metropoly Katalánska prichádza ako vytúžená mladá stopérska posila. V zálohe treba pomaly myslieť už aj na to, že najmladší nie je ani Andrés Iniesta. Gomes a Denis Suárez budú teda určite dostávať týždeň čo týždeň, mesiac čo mesiac viac šancí.

zdroj: mundodeportivo.com
foto: mundodeportivo.com

tomessi

21
2016-07-26 11:19:43

Zatial super, uvidime ako sa to bude realne vyvijat, zatial to vyzera ze mame najsilnejsi tim, tesim sa na nove vyzvy

MIO10

8
2016-07-26 13:08:35

V útoku příliš alternativ nevidím...ano jsou tu hráči ze zálohy schopni nastoupit i na křídlech, ale je to spíše z nouze ctnost. Snad to Luchovi vyjde.Hroťák dle mého již nedorazí.

fantomas

7
2016-07-26 13:11:20

Ak PREDÁME Douglasa, Vermaelena, Montoyu a Tella, tak som s prestupovým obdobím nadmieru spokojný. U Ardu som dosť na pochybách. Som skôr za to predať ho, v zálohe máme jednak lepších a jednak perspektívnejších hráčov ako je on. Za dobrú ponuku by som ho určite strelil, avšak niečo mi hovorí, že ešte nejakú šancu by si možno zaslúžil. Uvidíme, čo bude v príprave. Trochu sa bojím, že ak ostane, tak bude brať minúty D. Suarézovi, Rafinhovi a Gomésovi a to by bola škoda, si myslím. :)

fantomas

4
2016-07-26 13:11:50

Samozrejme, príchod útočníka by potešil.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.