Väčšina fanúšikov Barcelony aktuálne so zatajeným dychom čaká na rozuzlenie prestupovej ságy, na ktorej čele je snaha vedenia Blaugranas, ktoré robí všetko pre to, aby získalo štvrtého útočníka. Katalánci sa však medzitým dohodli s nesmierne talentovaným švajčiarskym mladíkom Jeremym Guillemenotom, ktorý by mohol predstavovať obrovský potenciál do budúcnosti.

Stále len osemnásťročný stredný útočník prichádza z tímu Servette FC, ktorý sa aj za jeho výraznej pomoci v uplynulej sezóne dokázal prebojovať do druhej najvyššej domácej ligy. Dohoda medzi hráčom a Kataláncami pritom vzišla ako priamy dôsledok barcelonského strategického partnerstva so ženevským celkom.

Oba kluby si totiž navzájom vymieňajú vzácne rady a myšlienky pri práci s mládežou, za spomenutie totiž stojí, že Servette, hoci nepatrí medzi švajčiarsku elitu, produkuje najtalentovanejších hráčov v krajine a v rozvoji mládeže má veľmi dobrú povesť. Ako jediné družstvo vo Švajčiarsku dokonca v uplynulej sezóne dostalo pozvánku do mládežníckej Ligy majstrov, čo je mimochodom súťaž Barcelone veľmi blízka, veď sa ju Kataláncom dokonca v roku 2014 podarilo vyhrať.

Guillemenot v minulom ročníku zaznamenal na seniorskej úrovni šesť presných zásahov, žiaril aj v spomínanej UEFA Youth League, kde strelil štyri góly v štyroch zápasoch. Jeho mužstvo bolo vyradené Anderlechtom, ktorý následne vypadol v semifinále s neskorším víťazom turnaja Chelsea.

Mladík sa stane členom barcelonského Juvenilu, ktorý aktuálne trénuje Gabri, pričom sa očakáva, že pravidelne bude dostávať šance aj v béčku, kde by sa s tímom mohol pokúsiť postúpiť zo Segundy B. Vzhľadom na to, že zatiaľ s Barcou podpísal zmluvu len na jeden rok, sa rozhodne bude chcieť ukázať a zaistiť si tak dlhodobejší kontrakt, čo mu rozhodne všetci budeme želať.

Na samotný záver je však zaujímavé spomenúť, že Guillemenotov príbeh je podobný tomu Ødegaardovmu. Kým supertalent Realu býval fanúšikom Blaugranas, čo netajil ani na sociálnych sieťach, švajčiarsky zázračný chlapec podporoval Real, čo taktiež dokumentoval na Twitteri. Pozoruhodné.

Zdroj: barcablaugranes,com
Foto: barcablaugranes.com, madrid-barcelona.com

Messiking

15
2016-07-25 22:32:19

trapas roka

Sabuliak

6
2016-07-26 00:57:58

Vedeli by ste mi prosim prelozit tie spravy ?

Marco01

-3
2016-07-26 03:05:35

O Messim tam píše : či aj vôbec hra ? resp. ze nehra úplne nic

gabo7

-2
2016-07-26 08:12:24

Bude sa opakovat trapas s Halilovicom?

Jhonys

6
2016-07-26 11:25:06

Jaký trapas se stal s Halilovicem??

gabo111

-1
2016-07-30 21:24:04

No vážne jaký trapas sa stal s Halilovicom?

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.