Brazília bola k zlatej medaile z Olympijských hier v Londýne veľmi blízko, no napokon nad sily Kanárikov boli vo finále prekvapivo Mexičania. V tomto roku si však Seleção nič iné ako prvé miesto z Olympiády nepripúšťa, pred domácimi fanúšikmi budú chcieť domáci reprezentanti odčiniť v Riu nezvládnuté Majtrovstvá sveta spred dvoch rokov. Čo sa teda v brazílskom kádri od OH 2012 zmenilo?

TIP | Neymar chce z Olympiády zlato
TIP | Všetko, čo potrebujete vedieť o olympijskom futbale

Hviezdne zložené mužstvo koučované Manom Menezesom, v ktorom nechýbali ani hviezdy ako Neymar, Thiago Silva, Danilo, Ganso, Oscar či Hulk, bolo pasované za najväčšieho favorita, no svoju misiu dotiahnuť turnaj až do zlatého konca nezvládlo.

Menezes sa rozhodol v Londýne nominovať Thiaga Silvu ako jedného z troch hráčov, ktorým je udelená výnimka a na OH môžu nastúpiť aj napriek tomu, že majú viac ako 23 rokov. Aktuálny lodivod Rogerio Micale rozhodol pred skúseným stopérom uprednostniť 38-ročného gólmana Fernanda Prassa.

Mano nominoval aj Marcela a Hulka, Micale sa okrem spomínaného brankára Palmeiras rozhodol pre dvojicu Renato Augusto & Neymar. Mnohých prekvapil práve výber stopéra hrajúceho v čínskej lige, ktorý sa navyše v európskych ligách nikdy nedokázal presadiť.

Základná londýnska jedenástka z finálového zápasu s Mexikom

Očakávaná zostava Brazílie v Riu

Vo futbalovom svete aktuálne panuje názor, že Brazília prichádza na Olympiádu v plnej sile, a že sa tu uplatňuje staré známe teraz alebo nikdy. Pravdou však ostáva, že v roku 2012 mali Kanárici v kádri 11 hráčov hrajúcich v európskych ligách, kým do Ria pocestujú takíto futbalisti len štyria.

V Londýne malo Seleção pevnú defenzívu, v ktorej nechýbalo viacero skúsených zadákov, kým teraz bude Micaleho obrana priam závislá od jediného hráča, Marquinhosa.

Brazíliu však bez ohľadu na všetko bude k najcennejšiemu kovu ťahať hviezdny Neymar, podporovaný ďalšími talentovanými hráčmi v ofenzíve, Gabigolom, Gabrielom Jesusom či barcelonským Rafinhom. V skupine A sa stretne s Irakom, Dánskom a Južnou Afrikou.

Nám teda zostáva dúfať len v to, že hráčom Blaugranas sa počas turnaja nič nestane a do Katalánska sa vrátia v pozitívnej nálade, ideálne so zlatou medailou na krku.

Zdroj: goal.com
Foto: goal.com

NeymarMagic

6
2016-07-26 21:38:08

Len nech to neskonci trapasom ako ms 2014. A ta obrana je strasna a willian v obrane je preco??

naqiria

7
2016-07-26 21:48:36

to je WILLIAM, nie willian

NeymarMagic

2
2016-07-26 22:21:59

aha tak sorry nevsimol som si

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.