Na Luisa Enriqueho čaká snáď najzaujímavejšia sezóna. Do tej budúcej už nebude riešiť problém s takmer žiadnym postom, skôr naopak. Poskladať základnú jedenástku bude (dúfajme) dokonca ťažké, pretože sa mu prakticky na každú pozíciu rysujú skvelé alternatívy.

Bude zaujímavé sledovať osudy oboch brankárov Barcy, pestré je konečne i zloženie obrany, no a v neposlednom rade, aj záloha, ktorá ponúka viacero alternatív. Čaká sa už len na štvrtého útočníka, ktorý by mal celé prestupové obdobie zaklincovať. Aké konkrétne výzvy na Lucha čakajú? Poďme si ich zanalyzovať.

Voľba jednotky v bráne

Claudio Bravo a Marc-André ter Stegen pokračujú v Barcelone aj napriek tomu, že ohľadom oboch kolovali rôzne špekulácie. Ter Stegen chce byť jednotkou, Bravo tiež, takže sa v istom momente zdalo, že ich bude ťažké udržať oboch.

V prvých dvoch sezónach uprednostňoval Lucho Brava s tým, že do pohárov nasadzoval mladého Nemca. Tento ťah mu nikto nezazlieval, no čoraz viac sa hovorí o tom, že MAtSovi stačili v Katalánsku dve sezóny na to, aby sa plne aklimatizoval a už prišiel jeho čas.

Správna porcia minút pre MSN

Ich kvality nemôže spochybniť nikto, no je už načase, aby našli aj svojich zástupcov v prípade náročného herného programu. Minulú sezónu to odmakali sami, je však otázne či to pôjde takto aj ďalej.

V prvom rade však bude ťažké i to, o čom sa až toľko nehovorí. Lucho bude musieť svojich zázračných chlapcov presvedčiť, že oddychovať musia aj oni. Všetci traja ale určite chcú hrať nepretržite, citlivý prístup bude naozaj kľúčový. Fyzickú prípravu svojich zverencov zvláda tréner FCB na jednotku, no 60 zápasov niekoľko sezón za sebou sa odohrať dá iba ťažko. Bude tak treba sa dotknúť i nedotknuteľných.

Rotácia v strede poľa

Uspokojiť potreby všetkých bude veľmi náročné. Barca má momentálne k dispozícii až 8 hráčov, ktorí môžu hrať v strede poľa. Vďaka tejto skutočnosti bude Sergi Roberto pôsobiť pravdepodobne viac na pozícii pravého beka, čo po strate Daniho Alvesa bude viac-menej nutné.

Základnými piliermi zálohy zostanú pravdepodobne i naďalej Busquets s Iniestom a Rakitičom, no 100% garanciu nemá snáď ani jeden z nich. Najmä dvojicu Iniesta – Rakitič budú ohrozovať Gomes so Suárezom, zaspať by ale nemal ani Sergio. Konkurencia je ohromná, čo môže byť skvelé, no v niektorých momentoch zároveň klamlivé. Stredopoliar potrebuje hrať a hrať, tempo je u záložníka nevyhnutné. Nájde Lucho ten správny recept?

Náhrada za Alvesa

Po dlhých rokoch klub opustila jedna z jeho legiend. Alves sa upísal Juventusu, nový pravý obranca neprišiel, takže je to celé v rukách Sergiho Roberta a Aleixa Vidala. Problém však nastane v prípade, že sa nebude dariť ani jednému z nich. Všetci totiž vieme, čo pozícia pravého beka v drese Blaugranas znamená.

Sergi mal skvelú minulú sezónu a mnohých skutočne prekvapil. Očakáva sa, že prvou alternatívou bude Vidal, no ak by hral Roberto ako minulý ročník, tak sa môžeme dočkať aj veľkého prekvapenia – pravého beka, ktorého sme predtým poznali skôr ako stredného záložníka.

Kľúčová bude najmä dôvera Luisa Enriqueho, ktorú vloží či nevloží do katalánskeho zadáka. Aleix sa na konci minulej sezóny dostal do konfliktov s trénerom a ku koncu už príliš nehrával. Bude potrebné začať od nuly a vydať zo seba maximum. V každom prípade, sezóna je dlhá, hrať budú veľa pravdepodobne obaja.

Nájdenie motivácie pre Turana

Turan je hráč skvelých parametrov, problém je však ten, že to v Barcelone zatiaľ nestihol ukázať. Po treste od FIFA pol roka stál a následne sa akosi nevedel s tímom dostať na jednu vlnu. Arda potrebuje hrať, no najmä cítiť motiváciu.

Hráča si vybral samotný Luis Enrique, bude tak na ňom, aby zo svojej voľby vyťažil čo najviac. Tréner mu verí a dúfa, že mu svoju dôveru čo najskôr oplatí. Bude zaujímavé sledovať vývoj tohto Turka v Barcelone. Nastáva ten najlepší čas sa ukázať. Konkurencia je totiž viac než tvrdá.

zdroj: lavanguardia.com
foto: lavanguardia.com

Ladislavvs

38
2016-07-28 08:24:56

Toto bude určite najzaujímavejšia sezóna od Enriqueho nástupu, keďže bude pracovať s úplne novým kádrom hráčov. Som zvedavý, čo z toho dokáže vykúzliť. Odpočítavam dni do prvých zápasov :D Strašne som zvedavý.

harry525

22
2016-07-28 09:13:02

Arda potrebuje motivaciu?... Uz to, ze hrac ma moznost vobec hrat za Barcelonu by mala byt prenho obrovska motivavia. Skor by som povedal, ze este mu celkom nesadol barcelonsky styl. Predsa, v Atleticu sa hraje predovsetkym na protiutoky a defenzivne.

quentin

4
2016-07-28 12:25:11

Táto sezóna bude po veľmi dlhej zaujímavá. FCB má konečne silu 2 tímov a vie, resp. bude mať možnosť meniť charakter-štýl hry kedykoľvek a akokoľvek. Teraz sa ukáže, aký silný manažér je Lucho. Ak s tímto kádrom získa minim. Double s permanentnou rotáciou, tak máme istotu do budúcna na všetky trofeje! Teším sa na túto sezónu!;D Verím, že už teraz všetci serú keksy, aby FCB nechytili do skupiny v LM:D Visca el Barca!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.