Obdobie bez barcelonského futbalu je na konci, hráči Blaugranas už čoskoro odohrajú duel proti Celticu, teda prvý zápas v predsezónnej príprave, ktorý mužstvo Luisa Enriqueho po minuloročnej skúsenosti nebude chcieť podceniť.

Katalánci tak odohrajú prvý prípravný duel tohto leta na turnaji s názvom International Champions Cup, pričom hneď ich prvým súperom bude nesmierne húževnatý celok, so škótskym majstrom majú však pozitívnu štatistiku. S Bhoys Barca v posledných piatich zápasoch prehrala len v pamätnom zápase v Celtic Parku v roku 2012, keď jej nepomohlo ani 84%-né držanie lopty a neustále obliehanie brány Frasera Fostera, aktuálneho gólmana Southamptonu považovaného za jedného z najlepších v celej Premier League.

Oveľa pozitívnejší výsledok sa podarilo Azulgranas zaznamenať na domácom trávniku v novembri 2013, v ďalšom dueli, ktorý je pre mnoho culés nezabudnuteľný. Dôvod je pritom prostý, prvýkrát počas svojho pôsobenia v Barcelone v ňom totiž o sebe dal výrazným spôsobom vedieť Neymar, ktorý si na svoje konto dokonca pripísal hattrick. V hodnotení hráčov podľa portálu Goal následne dostal plný počet bodov.

FC Barcelona

Všetci už s napätím čakáme, ako katalánsky veľkoklub vstúpi do tejto predsezónnej prípravy, ktorá sa preň tentokrát bude odohrávať len na území Európy, keď sa vedenie poučilo, a pred Španielskym superpohárom nevystaví svojich hráčov tlaku z tisícok nalietaných kilometrov.

International Champions Cup, ktorého sa Barca zúčastnila aj v jeho uplynulom vydaní, je známy tým, že sa odohráva súčasne na viacerých kontinentoch, počas minulého roka to pocítili práve aj Blaugranas. Kým v uplynulej sezóne vycestovali na šnúru po USA, keď v Pasadene, Santa Clare a Landeoveri odohrali zápasy proti Los Angeles Galaxy, Manchestru United a Chelsea, tentokrát na nich čaká Celtic v Dubline, Leicester vo Švédsku a Liverpool v Londýne.

Prvou prekážkou Kataláncov bude teda aktuálny majster Scottish Premiership, ktorý v uplynulom ročníku skončil na prvom mieste s priepastným pätnásťbodovým náskokom pred Aberdeenom. Luis Enrique sa však v zápase na kompletné mužstvo spoľahnúť môcť nebude.

Na ostrovy vycestovalo dvadsaťtri hráčov, medzi ktorými nechýba ani viacero mladíkov z rezervy, či dokonca Josep Martinez, ktorý stále účinkuje len v Juvenile. Zaujímavé pritom je, že do duelu so Celticom bude môcť zasiahnuť aj dvojica Martín Montoya & Cristian Tello, obaja hráči sú si však vedomí toho, že Lucho s nimi do budúcnosti neráta.

Barca je na prestupovom trhu nesmierne aktívna, do dokonalosti jej už chýba len kúpa štvrtého útočníka. Doteraz podpísala hneď štvoricu hráčov, po znovuzískaní Denisa Suáreza sa rozhodla zainvestovať do dvojice francúzskych obrancov - Digneho a Umtitiho, a jej doterajším posledným transferom bol André Gomes z Valencie. Zo spomínaných mien však v akcii uvidíme len prvého menovaného, ostatní sú stále na dovolenke.

Naopak, opačným smerom putovali Bartra, ktorý už hráva v Dortmunde, Halilović, ktorý odišiel do Hamburgu, Adriano, pre ktorého sa bude kariéra ďalej vyvíjať v tureckom Besiktasi, Dani Alves, ten odišiel do Juventusu, Sandro Ramírez, ktorého novou destináciou sa stala Málaga a Alex Song, ktorý posilnil Rubin Kazaň.

V zápase proti Celticu pochopiteľne nepôjde o výsledok, no skôr o to, aby sa Luisovi Enriquemu pred náročným dvojzápasom so Sevillou, ktorej sa po Emeryho odchode do PSG ujal bývalý lodivod Čile, Jorge Sampaoli, podarilo skonsolidovať svoje družstvo.

V minuloročnej predsezónnej príprave zažiaril Sergi Roberto, ktorého výborné výkony predznamenali nasledujúci raketový ročník. To, či sa niektorý z mladíkov blysne tentokrát, je zatiaľ otázne, no my všetci sme zvedaví, ako sa bude dariť hráčom ako Carles Aleña, Munir či Arda Turan.

Barca v posledných piatich zápasoch nebola porazená, aj vďaka jej solídnej forme z konca uplynulého ročníka sa jej napokon podarilo získať double, ktoré sa však vôbec nerodilo ľahko. Katalánci v lige skončili o bod pred Realom Madrid, vo finále Copa del Rey sa vytrápili so Sevillou, no po bojovnom výkone sa jej napokon podarilo skompletizovať ďalšiu mimoriadne úspešnú sezónu. Teraz má možnosť brilantne vkročiť do tej ďalšej.

Predpokladaná zostava: Masip - Vidal, Marlon Santos, Mathieu, Montoya - Turan, Samper, Denis Suárez - Tello, Suárez, Messi.

Celtic FC

Družstvo sídliace v Glasgowe je neuveriteľný pojem nažvdy patriaci do futbalovej histórie, ktorý bol vo svojej domácej lige v posledných piatich rokoch nezastaviteľný, keď sa mu ju zakaždým podarilo vyhrať. Je však férové uznať, že veľký podiel na tom mali problémy tímu, ktorý pre neho vytváral vždy najväčšiu konkurenciu, keď v ročníku 2011/12 bol Rangers preradený až do štvrtej najvyššej škótskej súťaže. V nasledujúcej sezóne sa ale všetko zmení, The Gers sa podarilo opäť prebojovať sa až do Premiership a svedkami tak opäť budeme odvekej rivality, akú si fanúšikovia rozhodne po dlhšom čase zaslúžia.

Kým pre Barcu pôjde o vôbec prvý zápas po letnej pauze, Celtic má už za sebou neuveriteľných deväť duelov. Vzhľadom na to, že víťaz škótskej ligy nemá zaručený postup do skupinovej fázy Ligy majstrov, zverenci Brendana Rodgersa navyše musia prechádzať vyčerpávajúcou kvalifikáciou, v ktorej sa, ako sa ukázalo, nesmie podceniť naozaj nikto.

V prvom dueli bývalého manažéra Liverpoolu totiž The Bhoys podľahli celku zloženého z poloamatérov, v druhom predkole Champions League na pôde Lincoln Red Imps prehrali 0-1, no v odvete nenechali nič na náhodu a po šesťminútovej smršti, počas ktorej zaznamenali tri presné zásahy, si zaistili postup.

Celtic si medzitým odskočil aj na International Champions Cup, kde zápas proti Leicestru City museli rozhodnúť až pokutové kopy, v ktorých bol napokon úspešný anglický majster. Už o štyri dni nato prišli opäť pohárové povinnosti, mužstvo so 128-ročnou históriou na horúcej pôde Astany uhralo dobrý výsledok 1-1.

Podobne, ako tomu bolo predtým, aj tentokrát po prvom dueli dvojzápasu dopraje Rodgersov celok svojim fanúšikom atraktívne strenutie s jedným zo šampiónov najväčších svetových súťaží. Po Ranieriho senzačných Líškach prichádza na rad Barcelona.

Tím sa počas leta posilnil o štyroch hráčov, vo všetkých prípadoch však postupoval veľmi výhodne. Celkovo za kvarteto futbalistov zloženého z Kristoffera Ajera, Moussa Dembelého, PJ Crossana a Kola Tourého, zaplatil len 700 tisíc libier.

Klub však na druhej strane opustili hneď trinásti muži, mnoho z nich ale z dôvodu ukončenia ich zmluvy, čoho dôsledkom bolo, že hneď deväť z nich odišlo zadarmo. Ďalší traja putovali na hosťovanie a na Stefanovi Šćepovićovi, ktorý prestúpil do Getafe zarobil celok 1 milión libier.

Predpokladaná zostava: Gordon - Lustig, Armstrong, O'Connol, Janko - McGregor, Brown, Izaguirre, Ciftci - Gratifhs, Dembelé.

Predpokladaný výsledok

Ako to vidí najväčšia tipérska komunita? Až 99% jej členov je naladených na farby FC Barcelona a iba jedno percento verí Ostrovanom!

Macher Tipernator vo svojej analýze naznačuje vývoj zápasu: „Barca bude dominovať celý čas a hladko zvíťazí. Tipujem buď 3:0 alebo 4:0.“ Jeho tip je AH hostia -2.0 s kurzom 2.30. Tipér tak predpokladá, že Katalánci vyhrajú aspoň o 3 góly. V prípade úspechu o dva zásahy sa mu vklad vráti. Ako to vidíte vy?

Zvládne Barcelona prvú previerku na výbornú? Čo myslíte? Inšpirujte sa tiketmi skúsených borcov v Tiket aréne a prepracujte sa k napumpovaným balíkom plných peňazí. Ešte nemáte účet v Tipsporte?

Neprichádzajte o skvelé výhody, zaregistrujte sa, vytvorte si svoj účet a získajte vstupný bonus až 2 000 Eur!

FC Barcelona 3:0 Celtic Glasgow

Info o zápase

Dátum: 30. júla 2016

Miesto: Aviva Stadium, Dublin

Čas: 19:00

Prenos: Digi Sport TV

Zdroj: forcabarca.sk
Foto: archív

ronyy101

3
2016-07-29 22:01:35

Neverím tomu , že Montoya a Tello budú hrať keďže v plánoch Enriqueho nefigurujú. Tipujem , že namiesto nich dá hrať Cámaru a možno Aleňu.

Federer

0
2016-07-30 16:01:45

Celtic aj Leicester proti barve dáva nemecký SPORT1.de - je voľný na ASTRA ! 19,2° 12480/V/27500. Každý kto má Astru si môže naladiť ! Krásny zážitok prajem.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.