AFA (argentínska futbalová federácia pozn. red.) dúfala, že po Messiho ukončení reprezentačnej kariéry ho predsa len dokáže nalákať späť do tímu a to tak, že Lionelovi dajú „veľké slovo“ pri výbere nového trénera reprezentácie.

Znamenalo by to, že práve Messi by bol najdôležitejším človekom pri vyberaní nového kormidelníka Albicelestes a jeho slovo by malo najväčšiu váhu pri rozhodovaní. Jeho rodina však definitívne odmietla akúkoľvek ponuku od AFA a vyhlásila, že Leo na 100% nebude k dispozícii na najbližšie kvalifikačné stretnutia s Uruguayom a Venezuelov. Čo bude ďalej, to sa uvidí neskôr.

TIP | Prezident Argentínskeho zväzu vycestuje za Messim

TIP | Argentína bez Messiho sa na MS nemusí kvalifikovať

Lionel Messi nemá v úmysle prehodnotiť svoj odchod z národného tímu Argentínz v čase pred septembrovými kvalifikačnými zápasmi na MS. 29-ročná hviezda Barcelony potvrdila, že už ďalej nebude reprezentovať Argentínu po zdrvujúcej prehre vo finále Copa América s Chile.

Zdroje z rodiny Argentínčana povedali pre portál Goal.com, že aj napriek výraznému úsiliu ako zo strany argentínskej FA tak zo strany vlády Argentíny, aby prehodnotil svoje rozhodnutie, sa Lionel v súčasnej dobe nevráti k národnému tímu.

"Práve teraz nie je súčasťou národného tímu," vysvetlovala rodina hviezdy Blaugranas.

Riadiaci orgán Argentínskeho futbalu mal v úmysle dať Messimu slovo pri voľbe budúceho trénera Argentíny.

Messiho rodina však ukončila všetky špekulácie o jeho moci nad trénermi keď vyhlásili, že: „On nieje ten, ktorý riadi trénerov a ani ten, ktorý ich vyhadzuje.“

Najbližšie zápasy Argentíny sú naplánované proti Uruguaju, 1. septembra v Mendoze, a potom výjazd do Venezuely o päť dní neskôr.

A aj keď nikto nemôže potvrdiť, že Messi už nikdy neoblečie medzinárodný dres, tím bude musieť plánovať túto dvojicu zápasov bez svojho bývalého kapitána.

Rovnako ako sa museli Argentínčania pozerať na neúspech u hviezdy Barcelony, tiež boli nútení čeliť odmietnutiu zo strany Jorgeho Sampaoliho, ktorého museli vyškrtnúť zo zoznamu potenciálnych trénerov keďže trvá na tom, že bude verný tímu zo Seville.

zdroj: goal.com

foto: goal.com

tomasis

21
2016-07-30 16:19:32

Bol by som rad ak by argentina prehrala oba kvalifikacne zapasy. Ti nevdacni fanusikovia by konecne pochopili, ze "neuspech" troch turnajov zhadzovat na toho, kto mal najvacsiu zasluhu na tych troch turnajoch bolo nespravne. Potom by som bol samozrejme rad ak by Messi prehodnotil svoj sucasny reprezentacny status a potiahol Argentinu do Ruska.

ronyy101

6
2016-07-30 16:23:30

Veď keď bol poslednú sezónu zranený a nehral ani za repre tak Argentína nevyhrala ani jeden zápas.

Rudla333

5
2016-07-30 17:15:06

Pokud se potvrdí spekulace a přijde Simeone, doufám, že se Leo vrátí.. Argentinský tým by konečně mohl naplnit obrovský potenciál a Leo by se mohl dočkat své vysněné trofeje.

Roman7

7
2016-07-30 18:30:02

hlupost argentinskej federacie je priamo nebetycna oni chcu na neho postavit este vacsi tlat tym ze on ma vybrat trenera a tymto ho chcu nalakat naspat ukoncil karieru dajte mu svety pokoj s tym pakom higuainom by nikdy nic nevyhrali a messiho by to uz asi psychycky uplne polozilo nech sa sustredi na barcelonu a svoju rodinu na ktoru bude mat viac casu ked nemusi cestovat ako pajac

jokerito

7
2016-07-30 19:03:42

Z tohto clanku mi je smutno . Chcem lea spat v repre. :(

harry525

4
2016-07-30 20:00:54

Ja som niekde cital, ze Messi je uz teraz posadnuty MS 2018... Ale zrejme to bol len bulvarny vymysel... Nech skonci radsej Higuain.. Toho ked vidim, tak mam dost...

emiliano

3
2016-07-31 09:56:00

Leo neskončil pre konanie fut. federácie, ale pre neustále kritiky tlače a časti fanúšikov.C. Ronaldo je v repre často neviditeľný a port. tlač či fanúšikovia mlčia. Argentína v troch posledných turnajoch bola vo finále a bez Lea by tam nebola, ale prehrali finále a na vine je Leo. Dokonca som čítal, že asi 40% fanúšikov víta jeho odchod z repre, to je už zaujatosť voči nemu.Časť fanúšikov ho nemá rada, lebo mladý odišiel preč a neprešiel si životom na ich nebezpečných uliciach a stal sa slávny mimo ich krajiny. To mu neodpustia. Stupidita možná len tam. O Argentínčanov je známe, že sú v J.Amerike za najmenej sympatických, lebo sú arogantní, ostatné národy podceňujú,pokladajú sa za Angličanov J. Ameriky, elitu.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.