Barcu čaká v stredu druhý prípravný zápas v lete. Po úspešnom stretnutí so Celticom si mužstvo Luisa Enriqueho zmeria sily s Leicestrom, ktorý minulú sezónu senzačne triumfoval v anglickej Premier League.

Bude to zaujímavé stretnutie už len z toho pohľadu, že si tieto dve mužstvá proti sebe zatiaľ ešte nikdy nezahrali. Favoritom bude Barca, podceňovať by sa však nemal nik, a obvzlášť nie Leicester vedený Claudiom Ranierim.

V Štokholme nás o 20.00 čaká veľmi atraktívny zápas, ktorý by ste si určite nemali nechať ujsť ani Vy. Môžeme sa tešiť na silnú Barcu, ktorej síce chýba ešte väčšina základnej 11-tky, no s mužstvom sa už naplno pripravujú Messi so Suárezom či Ardom Turanom.

FC Barcelona

V Dubline to proti Glasgowčanom šlo skutočne dobre, bolo vidieť viacero skvelých náznakov, s veľkou chuťou hrali obaja Suárezovci, Messi a aj iní hráči. Teraz však čaká na Barcu určite o dosť silnejší súper, ktorý vie potrápiť hocikoho.

Barca toto leto značne omladila káder, veľmi mladíkov je aj na príprave s Luisom Enriquem a šancu dostali už proti Celticu. Je možné, že sa proti Líškam dočkáme ďalších zmien v zostave, resp. ďalších hráčov z béčka v základnej zostave.

Dovolenky už síce skončili viacerým hráčom, medzi nimi aj napríklad takému Iniestovi či Piquému, no proti Leicestru zajtra ešte nenastúpia. Hlásiť sa bude zajtra ráno v tréningovom kempe, kde bude testované, v akej sú kondícii.

Proti Celticu sme jasne videli, že to bude mať Barca túto sezónu naozaj veľmi svieže a pestré. Hráčov je konečne dostatok, v zálohe sa ukazuje skvelý mladý Suárez, tradične v spoľahlivých výkonoch pokračuje aj Sergi Roberto a márne to nie je ani s Ardom Turanom. Ak si zoberieme do úvahy, že má Barca okrem nich do zálohy ešte hráčov ako Iniesta, Rakitič, Busquets, Rafinha či André Gomes, tak sa veru máme na čo tešiť.

Blonďavý Messi aj proti Celticu rozdával jednu krásnu prihrávku za druhou, no s minútami to nebude treba zatiaľ preháňať. Možné je, že si Leo tentoraz nezahrá od začiatku a že na ihrisko nastúpi až po určitej dobre.

Čo od Barcy očakávať? Podobný scenár ako proti Glasgowu. Blaugrana síce nie sú v plnej sile, no i to, čo je k dispozícii je solínde. Leicester by mali vedieť poraziť, jednoduché to však nebude určite.

Predpokladaná zostava: Masip, Vidal, Martinéz, Mathieu, Cámara, S. Roberto, Turan, Denis Suárez, Messi, Suárez, Munir

Leicester City

Senzačný tím Claudia Ranieriho šokoval celý svet. Ešte v decembri nenápadnému Leicestru nikto neveril, za titulom si hráči z mestečka vzdialeného 160 km od Londýna kráčali potichu, no s o to väčším presvedčením.

Zázračný Vardy, ktorý sa stal slávnym futbalistom až vo veku 29 rokov, skvelý Mahrez, ktorého kúpil Leicester za pár drobných a už teraz je jasné, že jeho prípadný prestup obohatí klubovú pokladnicu o niekoľko desiatok miliónov, no najmä obrovský tímový duch. Toto všetko je Leicester a ešte omnoho viac. Skutočná futbalová senzácia.

Prečo? Lebo Ranieri. Tento sympatický taliansky lodivod spravil z malého mužstva rázom slávny celok, ktorý v zuboch roztrhal už nejednu veľkú rybu. V Anglicku padali hlavy tímov z TOP 4, nikto by sa nečudoval, ak by tomu tak bolo aj v Lige majstrov, no nepredbiehajme. Na Leicester čaká sezóna pravdy.

Najpodstatnejšie však je, že si dokázal tento tím udržať veľkú väčšinu svojich kľúčových hráčov. Do Chelsea síce odišiel Kanté, no v mužstve zostali Vardy, Mahrez, Huth, Drinkwater i Okazaki. Navyše sa celok okolo alžírskeho kúzelníka aj posilnil, prišiel útočník, obranca, záložník i brankár. Najdrahšou posilou bol Ahmed Musa, Mendy stál Leicester niečo vyše 11 miliónov, gólman Zieler prišiel za 2 milióny a stopér Luis Hernández zadarmo.

Ak sa pozrieme na Leicester, tak je to v podstate presne ten istý tím, ktorému sa podarila v anglicku menšia futbalová revolúcia. Kantého bude síce veľmi ťažké nahradiť, no hráči, ktorí do mužstva prišli, už predtým viackrát dokázali, že patria ku svetovej špičke. Navyše je Ranieri niečo ako kúzelný džin, s hráčov totiž dokáže dostať vždy maximum.

Od anglického celku tak možno očakávať kvalitnú kombinačnú hru a šialenú efektivitu. Barca už nesmie robiť podobné chyba ako proti Celticu, mohlo by sa jej to totiž kruto vypomstiť.

Predpokladaná zostava: Schmeichel, Simpson, Morgan, Huth, Chilwell, Mahrez, Mendy, Drinkwater, Albrighton, Okazaki, Musa

Predpokladaný výsledok

FC Barcelona môže proti majstrovi Anglicka rátať s ďalšími hráčmi základnej zostavy. Už proti Celticu Katalánci ukázali, že sú po futbale hladní a hoci Leicester je niečo iné ako škótsky celok, Barcelona by si neporaziteľnosť mala udržať. Otázne je, či si udrží aj čisté konto, pretože Angličania vedia ako ten jeden gól v zápase dať. Kurz na to, že obe mužstvá skórujú, je v Tipsporte 1,92! Treba využiť.

A ako v Tipsporte tipujú ostatní? Nechajte si inšpirovať!

FC Barcelona 3:1 Leicester

Info o zápase

Dátum: 3. augusta 2016

Čas: 20:00

Miesto: Friend Arena, Solna, Štokholm

ronyy101

3
2016-08-02 20:44:20

Pochybujem , že dá hrať znova Martinéz po tej hrubke. Bol by som rád ak by nastúpil od začiatku Marlon.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.