Pred stretnutím s Liverpoolom tlačovú konferenciu absolvoval Andrés Iniesta. Kapitán FC Barcelona s novinármi debatoval na aktuálne témy.

Spomienky na Wembley

"Vždy je pekné navštíviť takéto štadióny. Pôjde o moje prvé minúty v tejto sezóne, veľmi sa teším a mám veľkú chuť sa pripraviť čo najlepšie."

Nie je v kádri priveľa záložníkov?

"Je to pozitívne, že tu máme toľko hráčov na takej úrovni. Prišli noví, ktorí dokážu meniť pozície. Vždy som tvrdil, že zdravá konkurencia robí mužstvo silnejším a Barcelona bude silnejšia. Všetci zo seba chceme vydať maximum a dosiahnuť ciele."

Súperenia Ter Stegena a Brava

"Na túto tému sa nebavíme častejšie ako zvyčajne. Sú to hráči prvého tímu, ktorí bojujú o miesto. Odkedy som sa vrátil, nevidel som nič, čo by sa nedialo v predchádzajúcich rokoch."

"Chovajú sa tak ako vždy. Tak ako všetci, aj oni bojujú o miesto a najväčší počet minút. Rozhoduje tréner. Neviem, čo sa stane v budúcnosti, ale z pohľadu správania aj trénovania nevidím zmeny. Potešilo by ma, keby zostali."

Messi a Suarez chýbajú medzi finalistami ankety EUFA

"Každý má svoje dôvody, ľudia hlasujú za tých, ktorých považujú za najlepších. Finalistom treba pogratulovať. Ja by som vybral iných hráčov, ale každý má vlastnú víziu."

TIP | Bravo sa domáha postu jednotky
TIP | Najlepším hráčom Európy nebude ani Messi, ani Suárez

Je ti Denis Suarez podobný?

"Každý je iný a má svoje prednosti. Dúfam a verím, aby sa pri svojom talente a kvalite naďalej rozvíjal. Tu na to nájde veľmi dobrú scenériu. Nech si udrží svoj progres a všetci sa z jeho úrovne budeme môcť tešiť. Želám mu len to najlepšie, nech bude hlavným hrdinom."

Osobné výzvy pre túto sezónu

"Cieľ je každoročne rovnaký. Postarať sa o to, aby som mal šťastie a vyhýbali sa mi zranenia. Aby som mohol trénovať a tešiť sa z hry. Posledná sezóna bola pre mňa veľmi dobrá. Každý rok začíname od nuly. Mám takú istú či možno ešte väčšiu túžbu než predtým."

Klopp ako tréner Liverpoolu

"Ako tréner vykonal veľmi dobrú prácu. Borussiu dotiahol prakticky na vrchol. Do Liverpoolu prišiel v ťažkom období, ale našiel smer, ktorým sa pohnúť."

Nový tréner Španielska

"Osobne ho nepoznám, ale má skúsenosti z juniorských kategórií, z klubov, sám bol hráčom. Ako tréner je veľmi dobre vyprofilovaný. Má jasné úmysly a pre všetkých je to veľmi dôležitá etapa. Snáď v tomto procese dotiahneme reprezentáciu čo najďalej."

Je pri pohľade na Munira štvrtý útočník potrebný?

"Munir je braný do úvahy bez ohľadu na to, či ďalší útočník príde. Šanca prísť do Barcelony je motiváciou pre každého. Ten, kto príde, bude jedným z nás a tímu niečo prinesie. Ak príde, bude milo vítaný. Ak nie, potiahneme to dopredu tak ako sme to robili vždy."

Messiho psychika

"Hodnotím to dobre, teší sa z futbalu a z každého dňa. Jednotlivé situácie prežíva každý svojsky. Na tréningoch je vidieť, že sa teší tak ako predtým a stále je číslom jeden."

zdroj: marca.com as.com
foto: marca.com

Rudla333

21
2016-08-05 17:57:52

To je prostě neskutečný sympaťák :-)

tunno

-12
2016-08-05 18:16:14

klub sa musi naucit predavat hracov v spravny okamih. Za Turana + Rafinhu by sme mohli kludne ziskat teraz aj 50m, o rok pojdu skoro zadarmo. Turan je katastrofalny, a ked vidim ako paradne hraje Denis + sa este prida Andre Gomes tak je zrejme, ze si Rafinha velmi nekopne.

Barsenal

1
2016-08-05 18:26:51

Nevidim jeden dovod,preco by sme preboha mali mat akykolvek umysel predavat Rafinhu...A Ardu ? Stal POL roka kvoli Barce a co ze mu nevysla ta polka sezony.Podla mna hral teraz v priprave dobre,vie paradne podrzat loptu a aj ju rozdavat.Zsluzi si sancu.Keby sme mali takych manazerov ako si ty aj vo vedeni boli by sme ako Real,nezmyselne nakupovali za x milionov kazdy rok bez koncepcie....

tunno

-6
2016-08-05 18:35:05

podla teba hral dobre a podla mna hral katastrofalne. spomaleny a bez pohybu s tucnym bruchom. Rafinha mi nevadi, ale nevidim sancu ze by sa unas mohol v takej konkurencii presadit

tominno9

5
2016-08-05 19:16:54

Ja zas skôr verím Rafinhovi viac ako Denisovi, má pevnú vôľu, bol dlho zranený podobne ako aj Thiago a vystrábil sa z toho, dúfam, že túto sezónu sa vyšvihne opäť o level vyššie a keď Iniesta bude pomaličky končiť, tak Rafa vezme jeho rolu do vlastných rúk!

tunno

1
2016-08-05 19:56:55

utopicka predstava. Rafinha nema "vision" ako playmaker Barcy musi mat, a to sa naucit neda. Nemoze dosiahnut progres ak minimalne 3ja zaloznici(podla mna 4ria) budu hierarchicky prednim a este je ktomu pomerne casto zraneny.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.