Barcelona bude už zajtra vo Wembley pokračovať v predsezónnej príprave. Po dvoch víťazstvách s majstrami Škótska a Anglicka ju tentoraz čaká červený tím z Anfield Road – Liverpool. Mužstvo pod vedením ešte stále nového trénera Kloppa bude chcieť ukázať všetko čo v ňom je a taktiež, že je konkurencieschopný v boji o výhru v Premier League.

K mužstvu Barcy sa už pripojila drvivá väčšina tímu, ktorá z nominácie vytlačila mnoho mladíkov z B-čka. Zápas bude atraktívny však najmä pre jedného hráča a to je Luis Suárez. Od jeho odchodu z Anglicka ubehli už dva roky, no teraz to bude prvýkrát čo si zmeria sily so svojím bývalým zamestnávateľom. Bývalým hráčom The Reds je taktiež Javier Mascherano.

V zápase, ktorý sa začne o 18:00 vo Wembley, bude miernym favoritom Barca. Liverpool si však po prehrách s Chelsea a AS Rím bude chcieť vyrovnať bilanciu a pridať druhú výhru v príprave. Oba tímy majú však pred sebou ešte jeden zápas. Pre Barcelonu pôjde o Joan Gamper Cup proti Sampdorii a Liverpool sa zasa postaví nemeckému Mainzu.

Liverpool

Zverenci Jurgena Kloppa v minulom ročníku skončili na 8. mieste najvyššej anglickej súťaže. Mohol zato však hlavne nepodarený úvod sezóny, po ktorom klub opustil teraz už tréner Celticu Glasgow Brendan Rodgers.

The Reds sa dokázali pod vedením nemeckého kouča prepracovať až do finále Európskej ligy, no tam, podľa mnohých nespravodlivo, podľahli obhajcovi zo Seville.

V doterajšom priebehu prípravy majú zatiaľ Angličania bilanciu: 1 výhra a 2 prehry. V prvom zápase tesne podľahli Chelsea 0-1. Následne dokázali poraziť AC Miláno 2:0 a v poslednom zápase síce dominovali, no s Rimanmi aj tak prehrali 1-2.

Tréner Klopp stále experimentuje so zostavou. Do tímu červených prišlo viacero nových hráčov. Niektorí však aj odišli a medzi nimi aj slovenský reprezentant Martin Škrtel. Jeho odchod zapríčinili nezhody s trénerom a málo času na ihrisku.

Od Liverpoolu však môžeme očakávať kvalitný ofenzívny futbal. Majú veľmi silných útočníkov a zálohu, na ktorej čele je Brazílčan Philippe Coutinho. Svojho súpera sa tak určite Kloppovi zverenci nezlaknú.

Predpokladaná zostava: Manninger, Can, Clayne, Firminho, Klavan, Lovren, Mane, Milner, Ojo, Sturridge, Wajnaldum.

FC Barcelona

Barcelona proti Leicestru ukázala veľkú útočnú silu. Predviedli sa viacerí hráči, no zažiaril najmä Munir El Haddadi, ktorý dokázal streliť dva góly. V priebehu zápasu a najmä v druhom polčase však Barcu zradila roztrasená obrana, a tak od Luisa Enriqueho čakáme isté zmeny v zostave.

Po dovolenkách má tréner Blaugranas k dispozícii už takmer všetkých hráčov a tak čakáme aj zmeny v zostave. Debut by si mohol odkrútiť aj ďalší nový hráč Lucas Digne, ktorý si skrátil dovolenku, aby mohol do Londýna cestovať s tímom. V obrane by sa mohol ukázať Gerard Pique, ktorý je počas sezóny stálicou v základnej zostave katalánskeho tímu.

V zápase bude taktiež dôležitá aj úloha Lea Messiho. V dvoch predchádzajúcich zápasoch sme ho videli stiahnutého viac vzadu odkiaľ tvoril akcie pre svojich spoluhráčov. Po príchode viacerých opôr do zálohy však čakáme či bude mať rovnakú úlohu aj proti Liverpoolu alebo sa presunie viac do útoku a bude sa snažiť streliť svoj prvý gól v novej sezóne.

Od celého tímu sa však očakáva veľmi pokojný a rozvážny prístup k zápasu. Hráči by sa mali snažiť naštartovať motor z predošlej sezóny, v ktorej dokráčali k double.

Otázkou zostáva, akú zostavu namieša Luis Enrique. Do zálohy pribudol Denis Suárez a prišli aj navrátilci Iniesta, Busquets, Rakitić a ráta sa aj s Mascheranom. Zaujímavý bude aj výber pravého obrancu. Sergi Roberto pravdepodobne už v zálohe hrať nebude a tak uvidíme či mu dá tréner prednosť pred Vidalom.

Predpokladaná zostava: Masip, Roberto, Pique, Mascherano, Digne, Rakitić, Busquets, Denis Suárez, Messi, Suárez, Munir.

Info o zápase:

Dátum: 6.8.2016

Čas: 18:00

Miesto: Wembley stadium, Londýn

zdroj: forcabarca.sk

foto: forcabarca.sk, goal.com

video: youtube.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.