V súčasnom prestupovom období sa s katalánskym klubom rozlúčilo hneď 8 hráčov. Niektorí odišli na stálo, ďalší zas na hosťovania. Barca však ušetrí. A dosť.

Až 5 hráčov - Alves, Sandro, Montoya, Song a zrejme aj Vermaelen - odišli úplne zadarmo. Prestupy Bartru, Haliloviča a Adriana klubu zarobili 13,6 milióna eur. Počas leta však veľmi pravdepodobne odídu aj Tello a Douglas, no už teraz môžeme povedať, že veľké príjmy očakávať netreba.

TIP | OFICIÁLNE: Vermaelen opúšťa Barcelonu
TIP | VIDEO: Alves debutoval za Juventus

Vždy sa hovorilo o tom, že Vermaelen stál klub 18,8 milióna eur, no treba povedať, že Arsenal zatiaľ dostal len 10 miliónov. Ďalších 5 miliónov eur by Angličania dostali pri splnení istých podmienok. Ďalších 3,8 milióna eur by Arsenal dostal, ak by Barca počas pobytu Vermaelena na Camp Nou 2x vyhrala Ligu Majstrov. Ani táto podmienka však nezostane splnená, pretože je len veľmi málo pravdepodobné, aby sa Belgičan na Camp Nou ešte vrátil.

Barcelona takisto ušetrila na bonusoch v prípade Haliloviča. Katalánci za neho zaplatili 3 milióny eur, no suma mohla stúpnuť až k 10 miliónom v prípade, ak by bol hráč v prvom tíme úspešný. Ale nebol, preto za 5 miliónov eur prestúpil do Hamburgu. Barca ho však môže v lete 2017 či 2018 odkúpiť späť za 10 miliónov.

Zatiaľ posledným odchodom je Vermaelen

Pri Douglasovi nájme inú klauzulu. Barcu stál hráč 4,5 milióna eur, no 500 000 eur mal klub zo Sao Paola inkasovať vtedy, ak obranca za sezónu odohrá aspoň 30 zápasov. Klauzula bola platná na 3 sezóny, no Douglas toľko zápasov isto neodohrá. Okrem toho, klub ušetrí na výplatách pre hráčov, čo určite nie je malá suma.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

fofo112

8
2016-08-09 12:28:39

tá klubová matematika je na smiech predať za 5 milionov odkúpiť za 10 milionov.

jjnovo

12
2016-08-09 14:24:28

To teda ne, když tam za dva roky fotbalově vyroste, jeho cena může být několikanásobně vyšší a třeba se nám ještě jednou náramně hodit a při dnešních cenách je 10 mega jak nic.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.