Gamper Cup je za nami a môžeme sa tešiť na novú sezónu 2016/2017. Katalánci včera proti Sampdorii ukázali hlad po futbale a hoci aj s chybami, predviedli dobrý výkon. Hodnotenie denníka Sport tomu napovedá.

Bravo - 6

V prvej pol hodinke zápasu nemal naozaj čo robiť. Na loptu si siahol až v sieti, keď ho po parádnej akcii prekonal Muriel. Pri tomto presnom zásahu však nemal nárok.

Sergi Roberto - 7

Mladík sa opäť predviedol v dobrom svetle. Zdá sa, že urobil dostatok na to, aby zo zostavy vytlačil Aleixa Vidala. S loptou na kopačkách ukázal sebavedomie, no vylepšiť musí zachytávanie zbiehania hráčov súpera za obranu.

Piqué - 7

Prvý gól Sampdorie ho nachytal na hruškách, keď sa na narážačky súpera len bezmocne prizeral. Išlo však o vydarenú akciu. Inak si v zápase počínal dobre, loptu z obrany pekne vyvážal vyššie.

Mathieu - 6

V prvej pol hodine mal všetko pod kontrolou, no Sampdoria vtedy nemala nič z hry. V príprave však ukázal, že je na tom aktuálne lepšie ako Mascherano a základ proti Sevilli si zaslúži.

Digne - 8

Veľmi dobrý zápas zo strany novej posily. Ardovi poslal skvelý center, ktorý nakoniec neskočil gólom. Chytro sa vymotal z viacerých komplikovaných situácií a len zriedkavo ho súper nachytal nie úplne pripraveného.

Busquets - 8

TIP | Gamper Cup: Semafor
TIP | Gamper Cup: Gólové momenty

Dirigent ako vždy. Ukázal niekoľko pohľadných technických momentov vrátane pätičky vo vzduchu na spoluhráča. S loptou vedel čo má robiť, proti Sampdorii kontroval stred poľa s prehľadom.

Rakitič - 7

Zdá sa, že Barca hrá veľmi dobre práve vtedy ak je na trávniku práve Chorvát. Veľmi pomáha jeho nasadenie a pomoc v defenzíve. Proti Sampdorii navyše vychádzala spolupráca s Messim a Busquetsom. Takisto kryl ofenzívne výpady Sergiho Roberta.

Iniesta - 7

Hrozil pri každej útočnej akcii, zbiehal si do priestoru a pokúšal sa o streľbu. Mužstvu v útočení poskytol prevahu, no jeho nepodarená prihrávka viedla k úvodného gólu súpera.

Leo Messi - 9

Pridajte sa!

Prekrásny prvý polčas zo strany Argentínčana. Videli sme akrobatickú asistenciu na Suareza či dvojicu rozdielnych gólov. Prvý bol pre Messiho typický, kedy brankárovi zoči-voči nedal šancu, a druhý bol v podstate takisto typický, keď v gól pretavil priamy kop z väčšej vzdialenosti. Diváci si tiež vychutnali zopár geniálnych prihrávok. Po zápase bol právom ocenený ako najlepší hráč.

Luis Suarez - 7

V prvom polčase ťažil z Messiho hry, no bez lopty mal pre tím veľký vklad takisto. V útoku tlačil na rozohrávku súpera vždy, keď Barca potrebovala. Strelil gól a ďalší mohol pridať z priameho kopu, no nastrelil len brvno.

Turan - 7

Taktiež nastrelil brvno. V prvom polčase ho bolo plné ihrisko. Rozumel si s Iniestom aj Dignem a zdá sa, že odohral dosť dobrý zápas, aby si na svoju stranu získal ako fanúšikov, tak aj trénera.

Náhradníci

Jordi Masip a Ter Stegen – 6

Obaja od trénera dostali po 30 minút. Masip bol prevažne divákom, zatiaľ čo Nemec dostal gól od Budimira. Oboch brankárov denník Sport vzhľadom na krátky čas v bráne ohodnotil známkou 6.

Vidal - 6

V zápase ho nebolo vidno tak ako Sergiho Roberta, ale to bolo spôsobené aj tým, že tempo zápasu upadlo. Vcelku sa mu darilo, získal pre seba zopár osobných súbojov. Uvidíme, či jeho výkon postačoval na to, aby proti Sevilli nastúpil od začiatku.

Umtiti - 6

Okrútil si debut v drese Blaugrana. Veľa práce však nemal, zápas sa rozhodol už pred jeho príchodom. Určite ho však potešia minúty na Camp Nou.

Mascherano - 5

Argentínčan zažíva hroznú predsezónu. Gól Budimira ide na jeho vrub, keďže úplne podcenil nevinný center, ktorý ho preletel. Nedarilo sa mu ani v ostatných zápasoch prípravy a v španielskom superpohári možno miesto nezíska.

TIP | Luis Enrique: Tento tím má ohromné ambície

Camara - 6

Posledné priateľské zápasy neodohral dobre, no na jeho hre to nezanechalo žiadne stopy. Predviedol aj jeden excelentný slalom cez niekoľkých hráčov, aby dostal loptu na Suareza. Ukázal sa v pozitívnom svetle.

Andre Gomes - 6

Podobne ako Umtiti, aj Gomes si odkrútil svoje prvé minúty v drese Blaugrana. Veľa času zažiariť však nedostal. Potrebuje minúty, aby naskočil do tempa, ale kvalitu na jeho hre badať.

Denis Suarez - 7

Pôsobil, že pozícia viac napravo mu sedí. Možno ešte lepšie ako v strede poľa. Dobrý zápas, do tímu zapadol.

Sergi Samper a Munir - 6

Obaja prišli na záverečných 15 minút futbalu. Samper ukázal vôľu zapájať sa do presingu a získavať pre tím loptu. Munir sa na druhej strane snažil ohrozovať bránku súpera.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Sabuliak

14
2016-08-11 15:01:22

Masche mi pridal par vrasok na cele vcera ale potrebuje cas ... Myslim ze Umtiti sa ukazal v dobrom svetle a vobec by mi nevadilo ak by hral zaklad a Masche pripadne def. stred

Spanielsko

13
2016-08-11 15:23:00

Coze ?? Luis Suarez 7 a Denis Suarez tiez 7 ?? Ved Luis hral paradny zapas dal gol a bojoval o loptu v kazdej situacii. A Denis prisiel na konci zapasu a nespravil dokopy nic. Cize Luis mal mat 8/9 a Denis 5/6

AndreasGerardi

-5
2016-08-11 15:54:59

Možno sa budem opakovať, ale ja tomu hodnoteniu Vidala a Roberta nerozumiem. Ked si spatne prehram ten zapas na Roberta si ani nespomeniem, nic extra nepredviedol. Zato Vidal mal paradnu akciu so skvelym centrom do 16 este len nastupil. Perfektnu 60 metrovu prihravku na Suareza, jasle protihracovi a to ani nehovorim o sprintoch hore a dole. Toto je uz cista zaujatost.

Tom10

-6
2016-08-11 16:26:49

2 hrači ma včera prekvapili, u jedneho sa mi len potvrdilo že momentalne patri do top 5 mojich oblubenych hračov FCB. ale tiež som s niektorymi neni spokojny. mascherano sa do toho dostane, ale vidal je katastrofa. tento hrač nemože nastupovat do rozhodujucich zapasov. a arda, jedno lastovičie mlada leto nerobi.

blauigrana

3
2016-08-11 16:38:48

ked Andre dostal 6 tak Arda mal dostat aspon 8 ale pohoda

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.