Sevilla prichádza do novej sezóny, ako tomu už býva tradíciou, s poriadne obmeneným kádrom. A ešte aby toho nebolo málo, od kormidla andalúzskeho mužstva odišiel Unai Emery, pod ktorým sa Los Rojiblancos podaril nevídaný kúsok v podobe trojnásobného zisku Európskej ligy. O aspoň udržanie tohto trendu sa bude pokúšať nový tréner Jorge Sampaoli, ktorý zažil veľmi úspešné obdobie pri čilskej reprezentácii.

Po tom, ako bývalý sevillský tréner Unai Emery odišiel do Francúzska trénovať PSG, Sampaoli zobral opraty tímu do svojich rúk a od prvej chvíle bol badateľný jeho ofenzívny rukopis, kde držanie lopty je jeho prvá obranná zbraň.

Tím, ktorý má v súčasnosti k dispozícii Sampaoli, sa od toho z minulej sezóny výrazne líši. Zo Seville toto leto odišlo až 12 hráčov, medzi ktorými sú aj tí, ktorí patrili k oporám tímu. Krychowiak nasledoval Emeryho kroky a prestúpil do PSG, minulosezónna útočná hviezda Kevin Gameiro sa upísal Atléticu Madrid, zatiaľ čo dirigent zálohy Ever Bánega prišiel ako voľný hráč do Interu Miláno. Tím opustil aj jeho kapitán a hrdina bazilejského finále Coke, ktorý odišiel do Schalke 04.

TIP | Luis Enrique: Sevilla je nebezpečná

Aj napriek strate týchto hráčov, Rojiblancos boli na prestupovom trhu aktívni a podarilo sa im zaplátať vzniknuté diery. Medzi najväčšie mena patria Luiciano Vietto (na hosťovaní z Atlética), záložník Joaquín Correa (Sampdoria), Ganso (Sao Paolo), ktorý po prvýkrát okúsi euópsky futbal, Franco Vázquez (Palermo) alebo Wissam Ben Yedder (Toulouse).

Zverenci Sampaoliho síce zápas o Európsky superpohár proti Realu Madrid nakoniec nezvládli a po predĺžení prehrali, ukázali však, ako bude ich hra pod novým trénerom vyzerať. Blaugranas nečaká nič ľahké.

zdroj: fcbarcelona.es

foto: fcbarcelona.es

Marek3

27
2016-08-13 20:58:22

Minulý rok to bolo lepšie ale tak nevadí lepšie pre nás.

NeymarKing1987

19
2016-08-13 21:55:41

No na Gansa som zvedavý

Ahonen2

8
2016-08-13 22:59:40

Bude to ťažký zápas ale verím že chlapci urobia všetko preto aby vyhrali a potvrdili že Barca je najlepšia na svete. Visca el Barca!!!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.