Sezóna sa definitívne začína. Barca si v Superpohári zmeria sily so Sevillou, ktorej čelila aj vo finále Copa del Rey. Zatiaľ čo Andalúzania už majú jeden zápas o cennú trofej túto sezónu za sebou, pre Barcu pôjde o premiéru. Proti Realu Sevillistas nepochodili, podarí sa im to teraz?

Posledný zápas, ktorý proti sebe tieto mužstvá zviedli, bol jedným z najzaujímavejších v sezóne. Rozhodlo sa až v predĺžení, o zisku cennej trofeje rozhodli Jordi Alba a Neymar. Dočkáme sa i teraz podobnej drámy?

FC Barcelona

Barca bude na štadióne Sanchéza Pizjuana čeliť mužstvu, ktoré vôbec nie je jednoducho zdolateľné. Zverenci Luisa Enriqueho už ale v príprave dokázali, že sú na najlepšej ceste hrať opäť na veľmi vysokej úrovni.

Problémom FCB je zatiaľ jednoznačne obrana. I bez Neymara sa zatiaľ útoku darí, no v predsezónnej príprave zatiaľ tím okolo Messiho inkasoval v každom jednom zápase, proti Liverpool dokonca hneď 4-krát.

Veľmi pozorne monitorovaný bude Leo Messi, ktorý sa po krátkej absencii opäť vracia do reprezentácie, ktorá najlepšieho hráča planéty jednoducho potrebuje. Proti Sampdorii hral hráč s číslom 10 skutočne parádne, dúfajme, že môžeme od neho čakať podobný prejav aj proti o čosi ťažšiemu súperovi.

Súboj o Trofeo Joan Gamper ponúkol hneď niekoľko debutov za Barcu, veľmi sympatický bol najmä výkon Lucasa Digneho. Ešte pred pár hodinami sa veľmi intenzívne špekulovalo aj o tom, kto sa postaví do brány Blaugranas, osud to však vyriešil za Lucha, ter Stegen sa totiž zranil.

Predpokladaná zostava: Bravo, Sergi Roberto, Mascherano, Piqué, Digne, Iniesta, Busquets, Rakitič, Turan, Suárez, Messi

FC Sevilla

Celok z Andalúzie už má pohárový zápas proti Madridu za sebou, Sevillčania majú nového trénera a je nutné povedať, že veľký úspech hneď na úvod bol na dosah. Jorge Sampaoli prebral mužstvo po odchádzajúcom Unaiovi Emerym a ešte minútu pred koncom nastavenia jeho tím viedol. Opäť však zaúradoval Sergio Ramos, v predĺžení potom mali viac šťastia hráči Los Blancos.

Sevillu posilnilo v lete hneď niekoľko kvalitných hráčov, odišiel však napríklad Ever Banega, ktorý bol veľmi dôležitým článkom vtedajšieho mužstva Unaia Emeryho. Medzi posilami je ale nutné spomenúť mená ako Vietto, Ben Yedder či Vázquez.

Proti Realu to zo strany najbližšieho súpera Barcy ideálny výkon nebol, no i oni sa zápas čo zápas zlepšujú a môžeme očakávať, že v nedeľu už bude zápas veľmi náročný.

Základnú jedenástku FC Sevilla nie je až tak náročné odhadnúť, i keď nový tréner by mohol chcieť niečím zaskočiť. Proti Madridu bol Vietto mierne stratený, očakáva sa však, že nástupca Kévina Gameira dostane priestor i v tomto zápase.

Predpokladaná zostava: Rico, Kolodziejczak, Carrico, Pareja, Iborra, Vázquez, Kiyotake, N´Zonzi, Konoplyanka, Vietto, Vitolo

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.