Poslednou trofejou, ktorú Luis Enrique na trénerskej lavičke v Barcelone nezískal, je Španielsky superpohár. Astúrijský manažér má však výrazne nakročené aj k zisku tohto titulu, jeho zverencom stačí na domácom štadióne ustrážiť si proti Seville priaznivý výsledok zo štadiónu Ramóna Sáncheza Pizjúana, kde zvíťazili 0-2.

Blaugranas majú s Andalúzanmi mimoriadne pozitívnu bilanciu, keď sa pozrieme na posledných päť zápasov medzi týmito poprednými družstvami španielskej La Ligy, hodnotíme, že Barca odchádzala ako porazená len raz. V ostatných štyroch prípadoch mužstvo Luisa Enriqueho dokázalo uhrať pozitívny výsledok.

V prvom stretnutí dvojzápasu o Španielsky superpohár, ktoré sa odohralo v nedeľu, dokázali Katalánci zvíťaziť taktiež. Dobrý výsledok do odvety sa však nerodil ľahko. Jorge Sampaoli, nový manažér Seville, naordinoval pre svoj celok Barcelone konkurencieschopnú taktiku a svoj trénerský jazyk nám jeho hráči na trávniku odprezentovali aj napriek tomu, že bývalý lodivod čilskej reprezentácie je s tímom veľmi krátko.

Zápas sa začal v rýchlom slede, oba tímy sa dostávali k lopte, pričom Sevilla na hráčov Barcy vyvíjala značný tlak. Videli sme niekoľko šancí, za spomenutie stojí napríklad príležitosť Luisa Suáreza, pri ktorej sa ukázal Sergio Rico. Jerémy Mathieu a Andrés Iniesta museli byť pre zranenia vystriedaní, nahradila ich dvojica mladých futbalistov Lucas Digne a Denis Suárez.

Druhý polčas bol už jednoznačne záživnejší, bohatší na góly aj šance. Kataláncom sa skóre otvoriť podarilo po krásnej akcii, na ktorej začiatku bol práve Denis, ktorého oblúčik našiel Ardu Turana, ktorý hruďou prihrával neomylnému Luisovi Suárezovi. Tureckého reprezentanta vystriedal v 75. minúte Munir, ktorý sa už po dvoch minútach na trávniku zapísal do streleckej listiny taktiež, naturalizovaný španielsky futbalista využil geniálnu prihrávku Lionela Messiho.

FC Barcelona

Barca sa v tejto sezóne snaží o reparát, po tom, čo na začiatku tej minulej nedokázala ovládnuť Supercopa de España po katastrofálnom dvojzápase s Athletic Bilbaom. Našliapnuté za dobrým vstupom do tohto ročníka má pritom veľmi dobre, víťazstvo na horúcej andalúzskej pôde jej dáva výbornú šancu do odvetného zápasu.

Očakávať môžeme tradičnú rotáciu Luisa Enriqueho, zvlášť v prípade, že sa Barcelone podarí streliť rýchly gól. Už cez víkend na ňu totiž čaká prvé kolo La Ligy proti namotiovanému Realu Betis, na Camp Nou zaváhanie neprichádza v žiadnom prípade do úvahy.

S najväčšou pravdepodobnosťou uvidíme debut letnej akvizície FCB, Andrého Gomesa z Valencie, ktorý sa nepredstaví proti Betisu, vzhľadom na kartový trest ešte z uplynulej sezóny. Rovnako tak je možné, že do svojho prvého súťažného zápasu v drese Azulgranas nastúpi Samuel Umtiti.

Lucho sa nebude môcť spoľahnúť na Andrésa Iniestu a Jerémyho Mathieua, kým prvý menovaný bude pauzovať minimálne dva týždne, francúzsky stopér si nezahrá najmenej tri. Rovnako tak stále nemá k dispozícii dvojicu Neymar & Rafinha, obaja reprezentujú Brazíliu na Olympijských hrách v Riu.

Predpokladaná zostava: Bravo - Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Digne - André Gomes, Sergio Busquets, Rakitić - Munir, Suárez, Messi.

FC Sevilla

Celok z Andalúzie si prechádza malou revolúciou. Unai Emery, ktorý v klube dosiahol obrovské úspechy, prijal ponuku francúzskeho PSG, Los Rojiblancos tak povedie Jorge Sampaoli, mimoriadne sympatický manažér, ktorý mal úspech na dosah už v prvom súťažnom zápase na lavičke svojho nového pôsobiska.

V Európskom superpohári totiž v Trondheime Sevilla vyhrávala nad Realom Madrid až do nadstaveného času, kedy zaúradoval Sergio Ramos, ktorý zlomil duel na stranu Los Blancos, ktorí mali v následnom predĺžení na svojej strane viac šťastia.

Sampaolimu môže uniknúť aj druhá trofej, čomu sa však rozodne bude snažiť predísť. Pomôcť by mu k tomu mali aj letné akvizície, na čele s Vázquezom, Viettom či Ben Yedderom.

Predpokladaná zostava: Rico, Kolodziejczak, Carrico, Pareja, Iborra, Vázquez, Kiyotake, N´Zonzi, Konoplyanka, Vietto, Vitolo.

Info o zápase

Dátum: 17. augusta 2016

Čas: 23:00

Miesto: Barcelona, Camp Nou

Prenos: O2 TV Fotbal

Zdroj: forcabarca.sk
Foto: archív, goal.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.