Nádhera. O včerajšom zápase sa inak asi hovoriť nedá. Hráči i fanúšikovia si užívali futbal plnými dúškami a bolo to vidieť. Sevilla mala síce skvelý úvod, ale veľké príležitosti na skórovanie v prvej päťminútovke nepremenila a potom už nedostala šancu. Barca sa zaslúžene opäť stala šampiónom!

Veľmi pozitívne prekvapenie nás čakalo najmä od tureckého záložníka Ardu Turana, ktorý naplno predviedol svoj potenciál a na ihrisku žiaril. Svoj skvelý výkon podčiarkol dvoma gólmi a hlavne ten druhý stál za to. Famózna strela z prvej a brankár Rico mohol len smutne sledovať loptu putujúcu za jeho chrbát. Veď posúďte sami.

Červená: Šialený čas výkopu

Opäť raz žasneme nad FIFA a jej pravidlami. Včera nás najvyššia futbalová organizácia opäť nepotešila. Vďaka jej pravidlu, že počas stretnutí Ligy Majstrov a Európskej ligy sa nemôže odohrávať žiadny iný oficiálny zápas, donútilo organizátorov španielskeho Superpohára posunúť výkop zápasu až na 23:00. Znie to až neuveriteľne. Nielenže hranie o takomto čase je vyčerpávajúce, ale hlavne to naruší denný režim hráčov. Zápas sa skončil skoro o 1 hodine ráno a to si ani nechcime predstaviť, kedy by hráči opustili ihrisko, ak by sa predlžovalo a nasledovali by pokutové kopy.

Oranžová: Ďalšie zranenie

Po zraneniach ter Stegena, Iniestu a Jeremyho Mathieua sa zranil ďalší hráč. Predčasne ihrisko opustil Javier Mascherano, ktorý sa snažil hrať nejakú chvíľu s bolesťami, ale nakoniec to nevydržal a keďže už bolo prakticky o všetkom rozhodnuté, Argentínčan sa desať minút pred koncom porúčal pod sprchy. Barca tak dohrávala v desiatich, no vyčerpaná Sevilla sa už na nič nezmohla. Dúfajme, že to nebude nič vážne a Javier bude čoskoro opäť fit.

Pridajte sa! Začíname už čoskoro!

Zelená: Šampióni s veľkým štýlom

Nikoho asi neprekvapí, že najlepšou vecou na tomto zápase je ďalší titul do zbierky. Blaugranas svojho súpera herne prevalcovali. Mohli sme vidieť mnoho prvkov v hre, ktoré až tak často vo futbale nevidíme. Barca sa bavila futbalom. Messi opäť pridal niekoľko jasličiek či parádne kľučky. Aj ostatní si užívali a pôsobili veľmi uvoľnene. Skvelým výkonom sa blysol mladík Samuel Umtiti, ktorý na poste stopéra fanúšikov na Camp Nou viackrát rozburácal a tí mu nevedeli prestať tlieskať. Krásne poďakovanie poslal fanúšikom tiež brankár Claudio Bravo. Čiľan možno odohral svoj posledný zápas v drese Barcelony. Ukázal niekoľko fantastických zákrokov, no najdôležitejším bola s prehľadom vychytaná penalta. Včerajší zápas mal z pohľadu domácich naozaj štýl.

zdroj: forcabarca.sk

foto: forcabarca.sk

Grendo

top komentár
61
2016-08-18 06:37:00

Umtiti a Messi vcera top....

jardo

top komentár
40
2016-08-18 07:33:12

Bravo..Bravo..bude ho škoda, keď odíde

myzuFCB

32
2016-08-18 08:01:22

Ten Bravo včera čo predvádzal... Klobúk dole. Bude ho škoda

Kico

25
2016-08-18 09:34:56

Umtiti je presne ten, čo nám v obrane chýbal, výborný vo vzduchu, pozične, a vynikajúce rozohrávky, dúfam že bude pokračovat v týchto výkonoch

jokerito

16
2016-08-18 09:45:29

Som rád, že prvú možnú trofej sme relatívne v pohode dali.Už sa neviem dočkať začiatku ligy. Myslím, že mužstvo vyzerá silné a to ešte príde Ney, dúfam že so zlatou na krku :) PS: Z letných posíl mám veľmi dobrý pocit a taktiež z toho, že Turan sa konečne ukazuje ako dobrá kúpa.

Rudla333

6
2016-08-18 10:40:34

Digne a Umtiti mají na základ. TOP posily. Denis včera nic moc, ale jemu věřím. Gomezovi ale moc ne :/
Munir a Arda obrovský posun od minulé sezóny.
A Vidal na ten základ bohužel nemá.

Jhonys

5
2016-08-18 11:59:34

Proč Gomesovi nevěříš? Včera zahrál skvěle :)

Rudla333

3
2016-08-18 13:10:39

Měl krásné passy na Digneho a Messiho, ale jinak se mi zdálo, že moc netušil, co dělat. Hodně se bál a i když mohl jít sám dopředu, přihrál. A drtivou většinu přihrávek dozadu :-/
Ale tak zase je fakt, že ukázal, že má přehled a takové ty Xaviovské přihrávky, co nám chybí, umí. Tak snad se rychle osmělí.

Jhonys

0
2016-08-18 16:05:05

tak byl to jeho debut, první zápas na Camp Nou, to se dá chápat, že bude trohu nesmělý :D i přes to se mi líbil, podle mě může být v budoucnu stabilně v základu

Dody7

7
2016-08-18 11:12:34

Tak bych to viděl tak, že ten 4 útočník by nemusel být až tak horký, Munir a Turan by to měli uhrát.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.