Muž, ktorý doviedol Seleçao za ziskom zlatej medaily z tohtoročných Olympijských hier, útočník Barcelony Neymar, už nie je kapitánom brazílskej reprezentácie. 24-ročný útočník na štadióne Maracaná prezradil, že sa takto rozhodol už pred niekoľkými týždňami.

TIP | Brazília na čele s Neymarom mieri do histórie!
TIP | Teraz moji kritici zmĺknu

"Dnes, v deň, keď sme sa stali šampiónmi, sa vzdávam kapitánskej pásky, ktorú som dostal a prevzal nesmierne rád. Bolo mi cťou byť kapitánom Brazílie, ale v tejto chvíli som sa rozhodol nechať to a týmto spôsobom posielam odkaz novému trénerovi Titemu, ktorý musí nájsť na túto funkciu nového hráča," povedal Ney.

Dočasný olympijský lodivod Kanárikov, Rogerio Micale, na tlačovej konferencii po zlatom finále povedal, že Neymar svoje rozhodnutie oznámil už v priebehu prípravy na turnaj. "Povedal Titemu, že kapitán už nebude, čo je ušľachtilé gesto a dokazuje to jeho dospelosť," uviedol tréner, ktorý dodal, že jeho postoj počas hier bol obdivuhodný. "Ukázal väčšiu zrelosť, pôsobí ako rodený líder a v kádri zohral kľúčovú rolu."

Neymarova etapa, počas ktorej bol kapitánom brazílskej reprezentácie, trvala takmer dva roky. Kapitánsku pásku mu udelil v septembri 2014 Dunga, ktorý tak funkcie zbavil Thiaga Silvu, ktorý počas Majstrovstiev sveta v Brazíli odmietol proti Čile v rozstrele zahrávať pokutový kop.

Nominácia útočníka Barcy na kapitána vyvolala v Brazílii obrovské rozpaky a vlnu kritiky. "Ak by som bol trénerom, najprv by som Neymara poprosil, aby ukázal pokoru a vzdal sa kapitánskej pásky, aby tréner mohol vybrať nového kapitána. Nesedí mu to. Pelé nikdy nebol kapitánom, Garrincha tiež nie. Ani Ronaldo, Rivaldo či Nilton Santos. Prečo Neymar musí byť kapitánom reprezentácie? Radšej mu dovoliť hrať a uvoľniť ho spod záväzku byť vodcom tímu. Nech myslí len na futbal. Vlastne vtedy bude robiť pre tím viac ako doteraz. Osobne by som stavil na Mirandu," vravel o ňom Carlos Alberto.

Tretina trojzubca MSN tak preukazuje svoju mimoriadnu zrelosť a novému manažérovi Brazílie už o svojom zámere povedala. Ney chce evidentne spraviť všetko pre postup na Majstrovstvá sveta 2018 v Rusku, jeho cieľom je za každú cenu udržať kolektív pokope.

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

gabo111

top komentár
54
2016-08-21 16:19:49

Neymar rešpekt

MiskoTM

top komentár
40
2016-08-21 16:26:45

myslim si ze urobil dobre, v podstate nieje dolezite kto je kapitan, ci s paskou ci nie Neymar je ajtak najvacsi lider Brazilie, predsa len ma este "len" 24 rokov a na kapitansku pasku ma este cas

Neymito

37
2016-08-21 16:38:33

Klobuk dole pred neymarom ⚽ .

buldozer

30
2016-08-21 17:15:36

On to musel urobit kvoli fanusikom, lebo ani brazilia, povedzme si to uprimne, nie je prave mentalne najvyspelejsi narod a ani mnohi starsi ludia ci byvali hraci alebo aj treneri tam nemaju trochu respektu a budu ho otvorene kritizovat v mediach.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.