K prestupu Claudia Brava do Manchestru City chýba už len oficiálne potvrdenie. Ale prečo Pep Guardiola chce Čiľana do Anglicka?

Pep Guardiola nechal Harta sedieť na lavičke v prvých troch zápasoch tímu v predsezóne, čím dal najavo, že s Hartom veľmi nepočíta. Do bránky totiž potrebuje gólmana, ktorý má skvelú rozohrávku a Angličan v tomto smere nevyniká. Katalánsky novinár Pol Gustems, ktorý pracuje pre Catalunya Radio a pre denník El Periodico vidí celú záležitosť nasledovne.

Brava do Barcelony dotiahol Luis Enrique

"V Barcelone bol Bravo úžasný. Išlo o podmienku Luisa Enriqueho po jeho príchode, pretože vtedy mal klub rozpracovaný kontakt v Marc-Andre ter Stegenom. Zubizarreta bol tým, kto Ter Stegena vybral, aby nahradil Valdesa. Luis Enrique po svojom príchode povedal 'nie, chcem takisto aj Brava'. Urobil z neho prvú voľbu pre La Ligu a ten poradil si vynikajúco."

TIP | Přestup Brava je na spadnutí, potvrdil klub


Ako je Bravo dobrý v hre s nohami?

"Je perfektný - zapadá do požiadaviek Guardiolu. Možno nohami nie je tak dobrý ako Ter Stegen, ale v Barcelone hral dve sezóny istým štýlom a s loptou sa cíti pohodlne. Guardiola hovorí veľa o výstavbe hry a Bravo s Čile a Barcelonou je na to zvyknutý. Nohy má brilantné, ale Barcelone veľa bodov zachránil aj rukami. Je to kompletný brankár."

Miesto Harta v bráne The Citizens zatiaľ zaujal Willy Caballero

Je Bravo lepší ako Joe Hart?

"Myslím si, že áno, ale City som v posledných troch rokoch sledoval veľmi veľa a Joe Hart patril medzi najlepších hráčov. V poslednej sezóne bol naozaj medzi tými zopár v tíme, o ktorých ste mohli povedať, že hrávajú na najvyššej úrovni. Zaslúži si obrovský rešpekt a je to vynikajúci brankár, no Bravo bol skvelý v Barcelone. Keď prišiel do Barcelony, bol možno 8 z 10, ale predvádzal neočakávané zákroky a bol excelentný. Keď prišiel mal 31 rokov, patril medzi starších gólmanov a nepočítali sme s tým, že bude chytať na tejto úrovni. Ale je lídrom aj vo svojej reprezentácií a áno, myslím si, že je lepší ako Hart a preto ho Guardiola chce."

20 miliónov za 33-ročného brankára? Dosť veľa...

TIP | Barca sa musí rozhodnúť medzi Cillessenom a Diegom Alvesom


"City chceli Ter Stegena a predstavili aj ponuku, ale stál by tak 60-70 miliónov. Ak by Bravo v tejto sezóne zostal, nie som si istý či by Ter Stegen chytal, pretože Luis Enrique má Brava veľmi rád. Predstavitelia Barcelony tvrdili, že Ter Stegen musí hrať, pretože má na Camp Nou pred sebou dlhú kariéru, možno 10, 12 rokov. Klub Luisovi Enriquemu povedal, že Ter Stegen by mal byť tým, ktorého je potrebné nechať, pretože Bravo vydrží 3 sezóny a potom čo?"

"Ale z pohľadu výkonu - a Luis Enrique vyberá len z pohľadu výkonov - je to ťažká voľba, pretože Bravo je v tejto chvíli lepší a dokázal to aj v predposlednom zápase, kde už vedel, že odchádza, no chytil penaltu, predviedol ďalšie dva excelentné zákroky a neinkasoval."

"Pri pohľade na prestupové čiastky v Premier League, je táto suma v poriadku. Barcelona za neho pred 2 rokmi zaplatila 14 miliónov, teraz je to trochu viac. Guardiola tento typ brankára potrebuje. Aj piatok na tlačovke povedal, že všetko je to o výstavbe. Ak sa podarí výstavba, podarí sa aj zvyšok. Na to, aby to dosiahol, tento typ brankára potrebuje."

Čiže vek Ter Stegena je hlavným dôvodom, prečo zostal?

"V Barcelone je podstatnou časťou hry práve brankár. Keď sa Valdés rozhodol odísť, panoval tam strach, pretože nájsť brankára ako Valdés je veľmi ťažké. Zubizarreta odišiel v roku 1994 a kým v roku 2002 prišiel Valdés, v Barcelone sa vystriedalo koľko - 20 brankárov? Okrem jednej dobrej sezóny od Ruuda Hespa, ostatní - Arnau, Dutruel, Rustu - nikto z nich nebol dostatočne dobrý. Panovali veľké obavy z toho ako ťažké bude nahradiť Valdesa, ale podarilo sa im to dvojicou úžasných brankárov a Ter Stegenovi v tejto hre zostáva viac času."

zdroj: manchestereveningnews.co.uk
foto: sport.es

Lionel10Messi

16
2016-08-22 13:27:24

Bravo nech sa ty darí v Manchestri tak ako v Barcelone. Dakujem za všetko čo si pre tento klub urobil :) .
Budeš mi chýbať :)

SpeedMan

16
2016-08-22 13:51:29

Bravo mi bude hodně chybět, měl jsem ho asi nejradši ze všech barcelonských brankařů které pamatuju, až tak mi přirostl k srdci. :(

gabo111

16
2016-08-22 13:58:51

Bravo velmi pomohol Barce tak nech sa mu v Manchestri darí :(

Ahonen2

16
2016-08-22 14:41:39

Bravo dakujeme za všetko ak si sa tak rozhodol nič stým neurobíme prajem Ti nech sa Ti darí v Manchestri Citi.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.