Manchester City, Borussia Monchengladbach a Celtic - to sú prekážky, ktoré Barcelone stoja na ceste za postupom zo skupiny. Luis Enrique so svojimi hráčmi to nebudú mať jednoduché. Najväčšie nebezpečenstvo sa dá očakávať od Manchestru City, no podceniť nemožno ani iné tímy.

Manchester City

Najväčším prestupom The Citizens tento rok je Pep Guardiola, nový tréner tímu z Etihad. Bývalý tréner Blaugranas sa tak po čase opäť vráti na Camp Nou. Mužstvo posilnilo aj ďalších 9 hráčov. Medzi nimi aj Claudio Bravo za 18 miliónov eur. Medzi ostatné prestupy patria - Gundogan, Nolito, Aaron Mooy, Oleksandr Zinchenko, Leroy Sane, Marlos Moreno, John Stones a Gabriel Jesus, hoci Brazílčan príde až počas zimy.

Pep už na lavičke The Citizens

Barcelona tak určite nenarazí na tím City z posledných sezón. Tých zmien je tam veľa. Hlavne Guardiola bude chcieť mužstvo pretvoriť na svoj obraz - viac lopty na kopačkách a celkovo zlepšiť hru. V tomto smere má Barca jednu výhodu a tou sú skúsenosti. City sa predsa len nachádzajú vo fáze výstavby mužstva.

The Citizens majú každopádne veľmi kvalitných hráčov ako David Silva, Kevin de Bruyne, Sergio Aguero, Samir Nasri a Fernandinho. V tíme majú aj veľmi oddaných bojovníkov - Vincent Kompany, Pablo Zabaleta, Wilfred Bony, Yaya Toure, Bacary Sagna, Eliaquim Mangala a Nicolas Otamendi. Čaká nás dvojica veľmi atraktívnych zápasov. Nebude to samozrejme jednoduché.

TIP | Žreb skupinovej fázy Ligy Majstrov 2016/2017


Borussia Monchengladbach

4. tím nemeckej Bundesligy v sezóne 2015/2016. Do skupinovej fázy Ligy Majstrov sa dostal potom, čo vo vyraďovačke zdolal švajčiarsky celok z Bernu v dvojzápase 9:2. Mužstvo je vedené Andrem Schubertom od septembra 2015. Skúsenosti s trénovaním veľkých klubov zatiaľ nemá.

Nemcov počas leta posilnili traja hráči - Christoph Kramer, Jannik Vestergaard a Tobias Strobl. Borussia má hráčov, ktorí na medzinárodnej úrovni nie sú veľmi známi. Na druhej strane je to veľmi silný tím kvôli súdržnosti. Zvyčajne využíva rozostavenie 3-2-3-2 a hru po čiarach. V útoku hrozí prostredníctvom trojice hráčov - Lars Stindl, Thorgan Hazard a Raffael.

Andre Schubbert | tréner Borussie

Silnou stránkou je takisto pozícia brankára - tú háji švajčiarsky internacionál Yann Sommer. Obrana je veľmi mladá, ale hrávajú v nej hráči, od ktorých sa do budúcnosti veľa očakáva. Barcelona sa s týmto tímom na európskej pôde ešte nestretla.

Celtic

Blaugranas tento klub poznajú veľmi dobre. Veď posledný zápas sa odohral len pred týždňami. Išlo o prípravu, kde Katalánci v Dubline vyhrali 3:1. The Bhoys vedie Brendan Rodgers. Z väčších mužstiev trénoval Liverpool v rokoch 2012 až 2015.

TIP | Reakcie Manchestru City na výsledky žrebu Ligy Majstrov


Celtic má v kádri hráčov ako brankár Craig Gordon, obrancu Efeho Ambrosa, ľavého beka Emilia Izaquirreho, stredopoliarov Nor Bittona, Scotta Browna, ktorý je zároveň kapitánom. Medzi lepších hráčov patrí aj James Forrest či útočníci Leigh Griffiths a Moussa Dembele. Škótov charakterizuje jednoduchý priamočiary štýl hry a na papieri to vyzerá, že ide o najslabší článok skupiny C.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

GabrielSVK

7
2016-08-26 15:29:24

Ale celkom dobrý žreb si myslím. V podstate na Man. City vieme hrať, síce tam vtedy nebol Guardiola, ale aj tak si myslím, že ich v pohode zvládneme, samozrejme súpera netreba podceňovať, so Celticom je to v podstate stará škola. Tí budú celý zápas betónovať, však raz nás aj ubetónovali, keď sme mali vyše 80 % držanie lopty a prehrali sme 1:2 a s Borussiou to bude zaujímavé. Celkom dobré a zaujímavé zápasy nás čakajú.

myxy13

6
2016-08-26 15:52:35

mohli ste spomenut aj prestup nasho hraca do Borussie...

Marian

12
2016-08-26 16:01:09

Tá Borussia, kde šiel Marc Bartra, hrá proti Realu, nám vyžrebovali MGladbach.

ronyy101

16
2016-08-26 16:26:21

Možno myslel Lászla Béneša.

myxy13

2
2016-08-26 19:58:41

Samozrejme ze som myslel Benesa

MilujemBarcu

4
2016-08-26 16:05:28

Ja to vidim nasledovne, proti City to bude myslim tazsie ked tam je Pep, ale ak si spominate minulý rok sme nepremenili strasne vela sanci, co sa teraz zmeni adoma to vidim na vyhru 2:0 , popripadne 3:1..vonku to bude bud nase vitazstvo alebo remiza 1:1, Celtic nam sice pred 4 rokmi robil problem, ale teraz ich s MSN musime sffuknut a doma ich porazime o tri goly, vonku o ten 1-2 goly tiez, a Monchegladbach ? celkom utocný tím, doma by nam to malo vyhovovat a tipujem výhru 5:1 vonku X2

David97

3
2016-08-26 18:52:08

Ja to vidim tak, že tento rok vyhrame celu CL, nie len skupinu :D

sempe

-1
2016-08-27 00:53:29

sportovní sázky, velmi spolehlivé info http://ventese.blogspot.cz

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.