Vo štvrtok sme boli svedkami žrebovania skupinovej fázy Ligy majstrov, počas ktorého bola Barcelone prisúdená trojica mimoriadne kvalitných mužstiev. Zverenci Luisa Enriqueho si sily zmerajú s Manchestrom City, Borussiou Mönchengladbach a Celticom Glasgow, pozrime sa tak na zaujímavosti tejto skutočne atraktívnej konfrontácie tohto kvarteta celkov.

TIP | Liga majstrov skupina C: Analýza súperov

  • Svoj prvý hetrik v Barcelone strelil Neymar práve v zápase proti Celticu, ktorý sa odohral 11. decembra 2013. Katalánci duel vyhrali jednoznačne 6:1 a zaistili si pozíciu lídra skupiny.

  • Barca v skupine C účinkovala aj v ročníku 2008/09, keď sa jej podarilo vyhrať historické treble. Blaugranas sa vtedy predstavili proti Sportingu Lisabon, Bazileju a Shakhtaru Doneck.

  • Borussia Mönchengladbach je jediná z troch tímov, s ktorým sa Barcelona v súťažnom zápase ešte vo svojej histórii nestretla. Tieto družstvá si sily zmerali len v stretnutí o Gamperovu trofej, po pokutových kopoch ho ovládli domáci.

  • Až deväť hráčov prvého tímu Manchestru City pôsobilo v La Lige. Ide o Willyho Caballera, Claudia Brava, Pabla Zabaletu, Nicolasa Otamendiho, Yayu Tourého, Davida Silvu, Jesúsa Navasa, Nolita a Sergia Agüera. So španielskou ligou má skúsenosti aj kouč Pep Guardiola a Angeliño s Pablom Paffeom, teda dvojica z rezervy Citizens.

  • Celtic a Barca už spolu v tomto roku hrali. Tieto tímy sa proti sebe predstavili na konci júla v priateľskom zápase, ktorý Barcelona vyhrala 3:1 po góloch Turana a Munira.

  • Štyria členovia skupiny C majú na svojom konte celkovo šesť trofejí z Ligy majstrov. Päť z nich zaknihovala Barca, konkrétne v rokoch 1992, 2006, 2009, 2011 a 2015 a jeden Celtic, obrovský úspech škótsky celok dosiahol v roku 1967. Mönchengladbach mal titul z Champions League na dosah taktiež, v roku 1977 ale vo finále s Liverpoolom neuspel.

  • Aj napriek tomu, že nemecký účastník sa s Kataláncami v súťažnom zápase ešte nestretol, niekoľko jeho hráčov už s Barcelonou skúsenosti má. Álvaro Dominguez hral proti Barce počas svojho pobytu v Atléticu Madrid, Kramer vo farbách Bayeru Leverkusen a Oscar Wendt má na Blaugranas spomienky z Kodane.

  • V posledných piatich edíciách Ligy majstrov sa stretla Barcelona so Celticom v skupine hneď trikrát, v sezónach 2012/13, 2013/14 a túto konfrontáciu uvidíme aj teraz. V ročníku 2012/13 sa do play-off prebojovali obidve mužstvá, o rok nato skončila Barca prvá, kým škótske družstvo obsadilo poslednú, štvrtú priečku.

  • Luis Suárez zaznamenal svoj prvý presný zásah vo vyraďovacej fáze Champions League v drese Barcy do siete City. Katalánci na Etihad Stadium vďaka El Pistolerovi zvíťazili 2:1, čím výrazne nakročili k následnému zisku mimoriadne cennej trofeje.

  • Leo Messi obľubuje Celtic Park. Argentínsky útočník na tomto mieste strelil už tri góly, dva v roku 2008 a jeden v roku 2012.

Zdroj: fcbarca.com
Foto: fcbarca.com, skysports.com, zimbio.com, express.co.uk

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.