V úvodnom dueli v novom ročníku La Ligy si Barca s obrovským prehľadom poradila s Betisom. Na Camp Nou to bolo veľké predstavenie útočnej sily FCB a Sevillčania si domov odniesli až 6 kúskov. Luis Enrique tak logicky pred ďalším zápasom musel tlmiť eufóriu, futbalové argumenty totiž hovoria jasne, zápasy na San Mamés nezvyknú byť jednoduché. Skôr naopak...

Lucho jasne deklaroval, že v jeho očiach je to jeden z najťažších súperov, proti ktorému sa v španielskej súťaži môžete na jeho ihrisku predstaviť. Baskovia sú bojovným tímom, navyše majú skvelého trénera, ktoý patrí k tým najkvalitnejším v Španielsku.

Dnes večer sa stane to, čo sa má stať, no Luis Enrique sa z predzápasových vyjadrení trénera domácich pomýliť nedá. Je presvedčený, že Athletic bude hrať agresívny futbal a nezatiahne sa do obrany tak ako naznačoval skvelý taktik v službách Bilbaa. To doma jednoducho Baskom nesvedčí.

Na San Mamés to je vždy aj o skvelej atmosfére. Tá dokáže hráčov nabudiť a tí potom častokrát podajú výkony na hraniciach svojich možností. Rivalita medzi týmito tímami posledné roky vzrástla. Žreby a zhody okolností totiž spôsobili, že sa v posledných rokoch stretávali častejšie, navyše ide o dve mestá, ktoré sú hlavnými svojich autonómnych oblastí, ktoré sa snažia o štátnu suverenitu.

Dnešný dátum je v kalendári Luisa Enriqueho celkom určite zakrúžkovaný červeným perom. Dobrou správou však určite je to, že proti Los Leónes sa mu do zostavy vracia hneď štvorica veľmi dôležitých hráčov. Bravo mužstvo opustil, Cillessen zatiaľ hrať nemôže, no a pre Masipa by to bola asi priostrá skúška. Šťastím tak je, že sa do kádra vracia Marc-André ter Stegen. Zdravý je už aj Mascherano, ten mal svalové problémy, no a André Gomes si odpykal svoj trest, ktorý sa mu z minulej sezóny prenášal na aktuálnu. K mužstvu sa po olympiáde pridal aj zlatý medailista z Ria – Rafinha.

TIP | Athletic Club - Barca: Predpokladané zostavy

Barca však ešte stále nie je kompletná. Tréner Blaugranas povolil Neymarovi zostať v Brazílii ešte o týždeň dlhšie a tak sa k tímu pripojí o niečo neskôr. Chýbať bude stále ešte aj Andrés Iniesta, ktorého zvykli na San Mamés celkom často vypískať. O uzemnenie fanúšikov sa však môžu postarať Messi so Suárezom, ktorým sa proti tomuto mužstvu skutočne darí.

zdroj: mundodeportivo.com
foto: mundodeportivo.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.