Transfer Alcácera bude finálnym počinom Barcy na letnom prestupovom trhu. Rodák z Torrentu už prešiel lekárskom prehliadkou a skompletizoval tak svoj presun do Katalánska. Hrotového útočníka si vydupal Lucho, no dôležité je sa pozrieť aj na dôvody, kvôli ktorým sa Paco rozhodol prestúpiť.

1. Boj o tituly

Mladík môže v Barcelone bojovať o tituly. Dnes má tento útočník 23 rokov a zdá sa, že už v tomto veku túži vyhrávať. V Barcelone túto možnosť dostane, zmieriť sa však bude musieť s tým, že nebude stálym členom základnej zostavy. S Valenciou je od sezóny 2013/14, zo žiadneho titulu sa však zatiaľ tešiť nemohol. S Barcou sa to môže úplne zmeniť.

2. Zviedol ho Robert Fernández

Ten má silné presviedčacie schopnosti. Hráčovi sľúbil, že sa bude v Barcelone rozvíjať a bude sa tam môcť stretávať s najlepšími hráčmi sveta. Garantované sú aj tituly a i možnosť vsietenia množstva gólov. Veď mať vedľa seba Messiho, Iniestu či Neymara, to je garanciou množstva vytvorených šancí.

3. Luis Enrique mu verí

Sám si ho vyžiadal. Aj napriek tomu, že má klub k dispozícii trio MSN, štvrtý útočník bol prestupovou prioritou. I oni si však musia oddýchnuť a Lucho tak jednoznačne Pacovi prisľúbil, že dostane väčší počet minút, akoby sa na prvý pohľad mohlo zdať. Alcácer dobre vie, že chcel Lucho alternatívu, no a keď ju už konečne dostal, tak ju bude aj využívať.

4. Priateľská šatňa

Alcácer neprichádza medzi absolútne neznámych ľudí. Z tímu pozná už Jérémyho Mathieua, s ktorým sa priatelil už počas Francúzovho pôsobenia vo Valencii. Podobne je to aj s Andrém Gomesom, no samozrejme aj so spoluhráčmi z reprezentácie.

TIP | Španielska tlač: Alcácer práve podstupuje lekárske testy v Barcelone

5. Ekonomický aspekt

Paca bude rázom poznať ešte viac ľudí, nastupovať bude za pravdepodobne najpopulárnejší klub sveta. To prináša sponzorov, pozornosť, no a samozrejme i väčší mediálny priestor. Jasné je, že si v Barcelone zarobí viac, väčšiu sumu nájde s určitosťou aj na výplatnej páske.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Darsley

31
2016-08-30 07:38:31

Hlavny dovod je ze sme jeden z najlepsich klubov na svete. a mozeme mu proste dat vsetko co Valencia nemoze. Hlavne posledne roky sa Valencia trapi.

matryx68

12
2016-08-30 08:03:48

dal som ti mínus, lebo si napísal "jeden z najlepších"...sme najlepší ;-) nič v zlom

Bartra

7
2016-08-30 07:39:30

uz dnes ma 23 nie zajtra ..

Taylor

7
2016-08-30 09:48:16

Článok bol napísaný ešte včera. ;) Opravím

Maskaral

-14
2016-08-30 08:33:12

Aj keď sa to možno zdá nemožné a na prvý pohľad nereálne, tak.ak sa Paco chytí svojje šance veľmi dobré tak si myslím ze možno sa bude musieť Luisito obávať o svoje miesto v ZZ pretože nalejme si čistého vínna Sua je chladnokrvny zabijak ale do kombinácie nič moc koľkokrát dostane od NeYa geniálnu nahrávku a má dať s5 alebo preniesť hru a to pokazí, nevravím ze vždy niekedy to zvládne impozantne. Nespochybnujem jeho nesporné kvality iba som si všimol ze aj Paco ma.ten inštinkt zabijaka a je viac do kombinácie ako Luis tak aspoň z môjho pohľadu to bude zaujímavé Visca Barça

Radovan

15
2016-08-30 09:31:51

Suarez by musel byt par tyzdnov mimo formy aby nehral v zaklade...ak bude hrat ako doteraz za tie dva roky co tu bol tak paco nema sancu ho vytlacit

majo111

2
2016-08-30 14:35:48

pre mna je jednoznacne 3 utocnik v barce neymar sua a leo su jasne pred nim!!! suareza urcite nevytlaci a leo je nedotknutalny

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.