Letné prestupové okno už je skoro za nami. Katalánci počas neho spravili vo svojom kádri obrovské zmeny, kým niekoľko hráčov, ktorí už v plánoch Luisa Enriqueho nefigurovali, museli odísť, opačným smerom putovala hneď šestica futbalistov, ktorých si vyhliadol sám astúrijský manažér. Toto sexteto letných akvizícií sľubuje veľký prísľub do budúcnosti i šancu vyhrať v nasledujúcom ročníku tak veľmi cenenú Ligu majstrov. Pozrime sa na názor zástupcu riaditeľa a popredného redaktora denníka SPORT, Lluisa Mascará.

Barca v minulej sezóne vyhrala impozantným spôsobom double. Tituly z ligy a Copa del Rey však pre fanúšikov, ktorí kladú stále väčšie a väčšie nároky, neboli dostačujúce. Mužstvo totiž vypadlo z Champions League. KO na európskej scéne dvojnásobne predčilo double, na konci ročníka bol totiž pomyselným víťazom úhlavný rival FC Barcelona. Real Madrid. Ani góly MSN nestačili na ďalší historický treble. Blaugranas chceli byť prvým tímom, ktorý dokáže vyhrať Ligu majstrov v dvoch po sebe idúcich sezónach, a tak sa ešte výraznejším spôsobom zapísať do futbalových dejín. Mentálne nepriaznivé a fyzicky zlé obdobie sa však pre Luisa Enriqueho a jeho káder stalo osudným. Barca vypadla už vo štvrťfinále.

TIP | Barca na náhradníkoch ušetrí milióny

Dôvodom bola pravdepodobne nedostatočná sila lavičky, ktorá by hráčom základnej jedenástky dopriala trochu oddychu. A vytvárala pre nich väčšiu konkurenciu. Športová direktíva a prezident Bartomeu pochopili, že na zisk európskej trofeje je potrebná revolúcia v šatni. Preto sa tak začalo výrazne investovať do posíl. To, čo sa sľúbilo, sa aj naplnilo. Barca počas tohto leta minula viac ako 120 miliónov eur na šesť hráčov: Cillesena, Umtitiho, Digneho, Denisa Suáreza, André Gomesa a Paca Alcácera.

KONKURENCIESCHOPNEJŠIA BARCA. Týchto šesť tranferov pochopiteľne garantovať výhru Champions League nemôže. To, čo však garantovať môže, je minimálne oveľa väčšia hĺbka kádra, ktorý tak bude skôr schopný bojovať o všetky tri trofeje. Sám Luis Enrique, a to ešte predtým, ako sa vedelo o Pacovom prestupe, priznal, že má k dispozícii najlepšie mužstvo počas svojho trénerského pobytu v Barcelone vôbec. Prezident Bartomeu včera trval na tom istom. Spravil všetko potrebné pre to, aby bola Barca konkurencieschopnejšia. Všetci dobre vieme, že tím bude aj naďalej žiť zo Suárezových gólov, Neymarovej geniality a Messiho mágie. Keď však tridente bude cítiť podporu od clase media, bude to oveľa jednoduchšie aj pre MSN. Minimálne v to všetci culés dúfajú.

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

MilujemBarcu

-25
2016-08-30 19:25:43

No ak dostane Real v osemfinale Wolfsburg, v stvrtfinale Porto a v semi toho možneho najslabsieho a my si v osemfinale zgustneme na Manchestri United v stvrtfnale Atleticu Madrid a v semi na Bayerne, tak sa Real može na tých 6 transferov tesit

Ladislavvs

29
2016-08-30 19:30:52

Manchester United? To je tak súper pre Eibar (teda aspoň posledné roky, bez nákupov čo teraz spravili). V lige majstrov ani nie sú.

Rick

28
2016-08-30 19:40:46

Wolfsburg a MU :) najprv by tam museli byť ...

IronGuru

-2
2016-08-30 19:47:14

No ved to je ta super statistika pre teba Dick..vsetky tymy proti kt. CR v minulom rocniku skoroval, sa nedostali do tohtorocnej edicie, to uz o niecom vypoveda..ale ved v LM musis porazit kazdeho ze :)))

Poky

8
2016-08-30 20:29:38

Spokojenost na 100% s přestupama.

David97

-2
2016-08-30 22:37:51

Možno som čudny, ale kludne by som rad zažil take obdobie, kedy sa Barce nebude dariť zopar sezon a aspoň sa zbavi tych "fanušikov", ktori nefandia klubu, ale iba jeho víťazstvám. A ostatni si budu konečne viac važiť trofeje. Mne osobne uplne double stačilo a som rad za každy vyhraty zapas.

David97

3
2016-08-30 22:41:56

To bolo k tým zväčšeným nárokom, ale samozrejme, že verim tento rok v treble ;)

petrarcha

-2
2016-08-30 22:48:23

Bolo by veľkým sklamaním ak by to barca po takých nákupoch nedotiahla aspon do finále

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.