Lodivod FC Barcelona, v súčasnosti podľa mnohých jeden z najmenej docenených koučov na svete, Luis Enrique, sa zúčastní tohtoročného summitu špičky trénerov UEFA, ktorý sa uskutoční už dnes v švajčiarskom Nyone.

Podobne, ako každý jeden rok, aj tentokrát sa Európska futbalová federácia rozhodla pozvať si na stretnutie tých najlepších manažérov na svete. Prvýkrát na ňom budeme mať možnosť vidieť Zinedina Zidana, ktorý získal už po pár mesiacoch s Realom Madrid trofej z Ligy majstrov. Luis Enrique sa summitu zúčastní už po tretí raz.

TIP | 50 najlepších trénerov sveta

Kouč Blaugranas sa stretne aj s bývalým trénerom Seville Unaiom Emerym, ktorý aktuálne účinkuje vo francúzskom PSG či druholigovým manažérom Newcastlu Rafom Benitézom. Pozvánku naopak odmietol tradičný účastník z minulých rokov Pep Guardiola, ktorý sa radšej rozhodol ostať so svojím kádrom v Manchestri, pomaly sa pripravujúc na veľké derby s United. Lodivod Červených diablov José Mourinho však do Nyonu odcestuje, podobne ako Sir Alex Ferguson, legendárny Škót tentokrát vo funkcii technického poradcu UEFA.

Celý zoznam trénerov

Carlo Ancelotti (FC Bayern Mníchov), Mircea Lucescu (Zenit), Rafael Benitez (Newcastle United FC), José Mourinho (Manchester United FC), Arsène Wenger (Arsenal FC), Unai Emery (Paríž Saint-Germain), Luis Enrique (FC Barcelona), Dieter Hecking (VfL Wolfsburg), Zinedine Zidane (Real Madrid CF), Rui Vitoria (SL Benfica), Massimiliano Allegri (Juventus), Hein Vanhaezebrouck (KAA Gent) a Sergey Rebrov (FC Dynamo Kyjev).

Summitu sa vždy zúčastňovala trénerská elita

Zdroj: fcnarca.com

Foto: fcbarca.com, uefa

Rossel

24
2016-08-31 07:32:54

Benitez a trénerska špička ? Možno tak 10 rokov dozadu..to už radšej Paco Jeméz z Vallecana

naqiria

12
2016-08-31 08:10:51

aj ked s tebou suhlasim ohladom Beniteza, preco by tam mal byt Paco Jemez?? snazil sa hrat sympaticky futbal a to bolo vsetko, s Vallecanom pravidelne dostaval prilis vela golov kazdy rok az vallecano zostupilo. Snazil sa hrat taky futbal, na ktory potrebujes kvalitnych hracov, a tych on nemal.

Rossel

1
2016-08-31 13:10:32

To som chcel povedať ako príklad, že keď tam zavolali takého trénera za zenitom, tak už radšej mohli tohto charizmatického španiela :-) v každom prípade súhlasím s tebou ohľadom Vallecana :-)

saamci

20
2016-08-31 08:53:13

A kozáka nepozvu? :-D

NeymarMagic

16
2016-08-31 11:50:10

A Simeone je kde ? Urcite Simeone pred Beniteza.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.