FC Barcelona dnes oznámila prestup Paca Alcácera z Valencie a pár minút na to sa na oficiálnych weboch oboch klubov zvrejnili vyjadrenia samotného hráča.

Pre Barca TV sa nový útočník blaugranas vyjadril takto:

"Som šťastný, že tu môžem byť, v tomto veľkom klube. Chcem priniesť usilovnosť, skromnosť a profesionalitu." Predovšetkým však dúfa, že zaistí to, prečo do Barcelony prestúpil, čiže strieľanie gólov. "Útočník týmto žije, takže dúfam, že budem mať šťastie. Chcem prispieť svojou maličkosťou, aby som v Barce mohol dosiahnuť niečo pekné. Prísť sem je ako sen. Adaptácia bude ľahšia vďaka tomu, že poznám niektorých nových spoluhráčov." André Gomes, Jéremy Mathieu a Jordi Alba pôsobili s Pacom vo Valencii a Andrés Iniesta, Gerard Piqué a Sergio Busquets sú jeho spoluhráči z reprezentácie.

TIP | Oficiálne: Paco Alcácer prestúpil do FC Barcelona!

Nestretol sa však ešte s barcelonským tridente. "Messi, Neymar a Suárez sú traja najlepší hráči na svete. Hrať s nimi bude privilégium."

S Valenciou sa Alcácer rozlúčil nasledovne:

"Chcem sa poďakovať trénerskému tímu, tak ako za tento rok, tak aj za tie predošlé, pretože od mojich 11 rokov, kedy som sem prišiel, som sa každý rok naučil niečo nové a dostal som možnosť byť profesionálnym futbalistom. Valencii som dlžný za všetko. Moje srdce bolo vždy valencíjské, odkedy som sem prišiel až doteraz, keď odchádzam. Pokúsim sa prísť na štadión pozrieť sa na mužstvo vždy, keď to bude možné. Odchádzam, ale stále budem Valenciu nosiť vo svojom srdci."

Paco Alcácer počas rozlúčkového videa

"Dostal som ponuku z FC Barcelona a k prezidentke som bol úprimný a povedal som jej, aby si ju vypočula, pretože si myslím, že je to dobrá vec pre mňa a že ak by došlo k dohode, je mojím zámerom odísť, pretože Barca je pre mňa dôležitý krok dopredu v mojej kariére. Myslím, že je to dobré rozhodnutie ako pre mňa, tak aj pre klub. Dobré pre oboch."

"Fanúšikovia? Niektorí to pochopia, niektorí nie, ale toto rozhodnutie som učinil ja osobne, pretože je dobré pre mňa aj pre klub. Každopádne, ľudia musia pochopiť rozhodnutia ostatných a rešpektovať ich. Na konci to môžu zobrať zle alebo dobre, ale stále budem rešpektovať Valenciu ako som to robil doteraz."

Oficiálne prehlásenie Valencie: "Valencia CF želá Pacovi Alcácerovi veľa šťastia v jeho novej životnej a kariérnej etape a ďakuje mu za jeho profesionalitu, pracovitosť a výkony počas jeho pôsobenia v klube."

zdroj: fcbarcelona.es, sport.es

foto: fcabrcelona.es, sport.es

Vendeta

20
2016-08-30 17:17:08

Další skvelí prestup. S týmto prestupovým obdobím som nad mieru spokojný.

Busque5x5

26
2016-08-30 17:40:11

Neviem ako vy, no podľa mňa vedenie asi nikdy tak dobré prestupové obdobie nemalo priviedli iba mladích hráčov, všetky chýbajúce pozície sme zaplietli no proste skvelé

Ahonen2

8
2016-08-30 19:30:28

Musím povedat ze vedenie Barcelony tento rok urobilo najlepsie prestupové obdobie.Tesí ma ze vedenie sa uz prebudilo.Visca el Barca!

emiliano

3
2016-08-30 19:50:40

Tak porovnajte, čo nám priniesol Zubizareta v minulosti.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.