Najvyššia španielska liga zmenila svoj názov, rozhodne však nestratila na svojej kvalite a atraktivite. V novej sezóne za sebou máme už dve mimoriadne zaujímavé kolá, na to najdôležitejšie z nich si posvietime v našej novej rubrike Mesiac v La Lige, v ktorej spoločne odhalíme najlepších hráčov, najväčšie prekvapenia i najväčšie sklamania uplynulých týždňov.

La Liga Santander odštartovala a pred reprezentačnou prestávkou v nej stihli všetky mužstvá odohrať dva duely. Očakávala sa šesťbodová jazda veľkej trojice favoritov, Barcelony, Realu Madrid a Atlética, no Los Colchoneros nepochopiteľne dvakrát za sebou zakopli s nováčikom. Naopak, dopredu sa derú iné tímy, ktoré by sme možno na popredných priečkach neočakávali...

Prekvapenie mesiaca

Leicester začal uplynulú sezónu snov v Premier League dvomi víťazstvami hneď z kraja sezóny, keď si jednoznačne poradil so Sunderlandom a West Hamom. Novinári a fanúšikovia však týmto šiestim bodom veľkú váhu neprikladali, išlo len o chvíľkový záblesk, niečo, čo Ranieriho tímu nemohlo vydržať. To, ako to dopadlo, dobre viete. Vo veľmi podobnej situácii je po dvoch kolách senzačné Las Palmas, ktoré so skóre 9:3 okupuje priebežné prvé miesto tabuľky. Je možné nebrať ho vážne, no z nedávnej histórie si dobre pamätáme, že outsiderov nemožno podceňovať.

Zápas mesiaca

Španielska liga sa začala aj v tomto ročníku veľkolepo. Hneď prvé kolo, respektíve niektoré stretnutia z neho, prinieslo veľké množstvo presných zásahov, vrátane desaťgólovej prestrelky medzi Sevillou a Espanyolom.

Zoznam zápasov a tabuľka

Sklamanie mesiaca

Pohľad na najväčších favoritov trochu niektorých fanúšikov privádza do rozpakov. Kým Barca i Real Madrid obe stretnutia, s Betisom a Bilbaom, respektíve Sociedadom a Celtou Vigo, zvládli, Simeoneho Atlético dvakrát s nováčikmi len remizovalo. "Pokiaľ budeme hrať takto, bojovať budeme musieť dokonca o záchranu," vravel po stretnutí s Leganes Griezmann. Sme si pochopiteľne vedomí, že tieto slová boli povedané s riadnou nadsázkou, no je potrebné uznať, že strata štyroch bodov hneď z kraja ročníka môže byť veľmi citeľná.

Gól & akcia & zákrok & hráč mesiaca

Aj napriek tomu, že adeptov bolo viac, vrátane Messiho krásneho gólu do siete Betisu, Asensiovho oblúčika či parádneho presného zásahu Manu Garcíu z Deportiva Alaves, v tejto ankete u nás zvíťazila milimetrovo presná rana Toniho Kroosa, ktorá zabezpečila Los Blancos dôležité tri body.

V ankete o najkrajšiu gólovú akciu mesiaca vysoko ašpirovala súhra Blaugranas pri Rakitićovom presnom zásahu na San Mamés, no napokon víťazí tento podarený kolotoč prihrávok Málagy.

Prvé dve kolá priniesli aj viacero podarených zákrokov v podaní gólmanov. Za spomenutie určite stojí práca Jon Andera Serantesa z Leganés, ktorý parádnym spôsobom zakročil pri príležitosti Griezmanna, pomyselnú cenu si od nás odnáša ale Roberto Jiménez.

Futbalistom prvého kola La Ligy bol bez najmenších pochýb Lionel Messi. Proti Bilbau mal však drobné zdravotné problémy a tak nebol schopný podať maximálny výkon, čo zmanená, že mužom celého mesiaca august musí byť niekto iný. Najlepším hráčom z celkového hľadiska sa tak stáva Nabil El Zhar.

V prvom dueli sezóny podal kvalitný výkon okorenený gólovou asistenciou na pôde Valencie, kde jeho Las Palmas porazilo domáci tím Los Che jednoznačne 2-4. O týždeň nato to bolo v jeho podaní ešte lepšie, mimoriadne aktívny Nabil El Zhar si pripísal hneď dva presné zásahy a výrazným spôsobom sa podieľal pri zničení Granady výsledkom 5:1.

August nebol z futbalového hľadiska pre priaznivcov španielskeho futbalu dlhý, no rozhodne mimoriadne výdatný a kvalitný. Nám zostáva len dúfať, že podobne vzrušujúce stretnutia uvidíme aj v septembri, to najdôležitejšie si pochopiteľne preberieme v našej novej rubrike Mesiac v La Lige.

Zdroj: forcabarca.sk
Foto: lfp.es

bruno1

-28
2016-09-01 17:52:35

"Pokiaľ budeme hrať takto, bojovať budeme musieť dokonca o záchranu," vravel po stretnutí s Leganes Griezmann.

To je ten Griezmann ktory ma podla madridiota Ricka v zlatej lopte skoncit pred Messim? :D :D :D

Rick

17
2016-09-01 18:16:58

Tak ako ty máš voje drísty, je to môj názor, ktorý nikomu nevnucujem. Sprav ľudom láskavosť a utrať sa :D

Pravda

3
2016-09-01 18:43:02

kazdy dnom prekonavas to dno na ktorom si ... :D

NeymarMagic

7
2016-09-01 22:17:07

Chlapče naozaj sa daj liečiť... Alebo aspon prestan pisať komentáre.

Assassin11

17
2016-09-01 18:14:40

si obyčajný p-j-baný provokatér, choď už z tejto stránky, tam odkiaľ si sa vyskytol

KinderCule

11
2016-09-01 20:06:30

Super nápad s touto rubrikou!

MeeTee

8
2016-09-01 20:48:13

Dakujeme :)

NeymarMagic

8
2016-09-01 22:18:15

Velmi sa mi pacil tento clanok nech to tu je kazdy mesiac! :D

MeeTee

7
2016-09-01 22:43:07

Dakujeme, tuto rubriku planujeme vydavat kazdy mesiac, dufame, ze bude nabuduce este zaujimavejsia, vzhladom na to, ze august nam neponukol az tak vela zapasov :)

quentin

0
2016-09-04 16:41:56

MeeTee, nemáte, začo ďakovať. Odvádzate skvelú prácu! Snáď len, bolo by fajn efektívnejšie eliminovať nevhodné a provokatérske príspevky, eventuálne ich autorov. Nemám nič proti fans iných klubov, ktorí sa sem prihlásia. Myslel som to absolútne všeobecne a na každého.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.