Prezidentka Valencie Lay Hoon Chan pre médiá pri príležitosti predstavenia najnovších akvizícií Los Che, Garaya a Mangalu, hovorila o predaji Paca Alcácera. Priznala, že mu klub dovolil odísť len s jednou podmienkou.

Lay Hoon Chan poskytla novinárom pravdivý pohľad na vec ohľadom transferu španielskeho útočníka. "Pre nás to bolo najväčšie rozhodnutie tohto prestupového obdobia, najdôležitejšia časť leta - nikdy sme ho nechceli predať," vysvetľovala.

"Alcácerov prípad mal dve stránky: športovú a spoločenskú. Pokiaľ ide o peniaze, rozhodnutie sme učinili rýchlo, ponuka bola vyhovujúca. Pre mňa však Paco nie je ako iní hráči. Bol našou ikonou, no pred týždňom nám povedal, že chce odísť. To, čo som počula, ma veľmi sklamalo," vravela otvorene.

"Rozumiem, že pre hráčov je náročné odmietnuť Barcelonu. Keď niekto nechce byť ikonou a jeho srdce patrí niekomu inému, robiť z neho ikonu nedáva zmysel. Pri jednaniach s Pacom som si chcela byť istá, že vie, čo robí, pretože bol pre nás dôležitým, jedinečným hráčom. Povedal mi, že v tom má už jasno, a že chce zmenu, chcel odísť a klub požiadal o prijatie barcelonskej ponuky."

"Prerozprávala som naše rozhovory majiteľovi klubu Petrovi Limovi a Pacovi sme povedali, že máme len jednu podmienku: ponuku budeme zvažovať dokedy za neho nenájdeme náhradu, a pokiaľ sa nám to nepodarí, ostane vo Valencii."

TIP | Deň, keď si Paco podmanil Camp Nou

"Myslím si, že pre Paca bude Valencia domovom aj naďalej. Z toho, že je preč som naozaj sklamaná, nie však nahnevaná. Nemôžete sa hnevať na niekoho, koho považujete za syna a prajete mu všetko najlepšie," povedala nesmierne zmysluplne Lay Hoon Chan.

Ohľadom záujmu Kataláncov pripustila, že pretrvával už dlhšie obdobie. "Peter Lim večeral s prezidentom Barcelony 11-teho augusta. Barca sa ho spýtala na Paca, k žiadnej dohode však nedošlo."

"Peter Lim so mnou rozprával a ja som Susovi [športovému riaditeľovi, pozn. red.] reprodukovala, že Barcelona sa zaujíma o Alcácera. Barce sme povedali, že sme si toho vedomí, k žiadnej dohode ale nedošlo. Odvtedy prichádzali špekulácie a novinky len od nich," dodala.

Lay Hoon Chan pri predstavovaní Mangalu

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

cwirko

-18
2016-09-03 11:05:45

Tento Mangala je náhrada za Alcacera?

MeeTee

27
2016-09-03 11:14:37

Valencia do ofenzivy ziskala pocas leta Naniho a nasho Munira. https://en.wikipedia.org/...

KinderCule

26
2016-09-03 11:17:35

Mangala je stopér, ale ktovie vo Valencii je všetko možné. ;)

Mates19

-17
2016-09-03 11:30:49

Do Valencie prišiel Garay a Mangala do obrany dovolím si tvrdit že fajn posili ale neverím tomu mužstvu pred pár rokmi bol 3 najlepší v španielsku a začiatkom storočia možno aj najlepší...Majú čudnú filozofiu a nečudoval by som sa keby tento rok aj zostúpia

quentin

13
2016-09-03 13:47:26

Osobne, Netopiery mi boli vždy sympatickejší než ktorýkoľvek iný z našich rivalov v La Lige, ešte Baskovia z Bilbaa. Podotýkam tím, nie jednotliví hráči. V najlige La Lige ich bolo, je a vždy bude mrte v roznych tímoch:D Ale prezidentka Valencie sa vyjadrila tak dokonale, že každý si medzi riadkami vysvetlí jej preslov po svojom. Palec hore!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.