Rafinha Alcántara do Nascimento, stredopoliar FC Barcelona, v rozhovore pre oficiálne stránky klubu hovoril pred štartom svojej tretej sezóny v prvom tíme Blaugranas o mnohých témach. Talentovaný mladík sa pred kamerami pochválil aj zlatou medailou z Ria.

Fyzická kondícia

Aj napriek dlhej minulosezónnej pauze spôsobenej zranením, Rafinha vraví, že je "po fyzickej stránke pripravený stopercentne."

"Bol to nároćný rok, rok, počas ktorého som sa veľa naučil, rok trpezlivosti a zlepšovania. V zlých veciach sa snažím hľadať vždy to pozítivne."

Sila v hĺbke kádra

"Máme kompletné mužstvo, najsilnejšie, aké som tu počas svojho pôsobenia zažil, schopné dokázať čokoľvek. Od Barcelony sa vždy očakáva, že vyhráme všetko."

Konkurencia

"V tíme bude viac konkurencie a viac rotácie. Na to, aby sme dostali počas zápasov minúty, budeme musieť vložiť do tréningu maximálne úsilie."

Liga

"Sme jedným z troch favoritov, ako vždy, ale zvyšok tímov sa posilnil veľmi dobre taktiež, v lige sa bude dať na čo pozerať."

Liga majstrov

"Zápasy proti (Manchestru) City sú vždy vzrušujúce, vieme tiež, že duel na pôde Celticu je zakaždým mimoriadne zaťažkávajúci, a tak isto, že zlomiť nemecké tímy je veľmi náročné, no my sme Barca."

"Jedinečné" zlato

"Vyhrať zlato je jedinečné. Nikdy som si to nevedel predstaviť, sníval som však o tom, a vďaka Bohu sa mi to podarilo."

Zdroj: fcbarcelona.es
Foto: fcbarcelona.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.