Barca dala toto leto jasne všetkým najavo, že chce značne omladiť káder a podľa toho vyzerali aj jej nákupy. Posledným kúskom do skladačky bol Paco Alcácer, ktorý Kataláncov vyšiel na 30 miliónov eur. Dokopy padlo na prestupy 122.75 miliónov eur, pričom 31.6 miliónov Barca získala z predajov hráčov.

Po lete tak môžeme vidieť v zostave viaceré nové tváre. Najdrahším letným prestupom bol André Gomes, ten stál Blaugranas 35 miliónov eur, pričom za veľmi vydarené a lukratívne sa dajú považovať nákupy Samuela Umtitiho, Lucasa Digneho a Jaspera Cillessena. V dnešných dňoch už mladého hráča väčších kvalít za drobné nekúpite, no v tomto prípade je opak pravdou, keďže za týchto troch mladíkov Barca zaplatila dokopy len niečo vyše 54,5 miliónov eur.

TIP | Prezidentka: Pacovi sme povedali, že ho predáme s jednou podmienkou

S tímom sa rozlúčili hráči, ktorí boli v Katalánsku na odstrel už dlhšiu dobu, naopak zostali všetci podstatní. Bravov predaj síce viacerých zarmútil, no Barca na celej brankárskej operácii získala približne 5 miliónov eur.

Bartra ani Halilovič si v aktuálnej zostave FCB zahrať šancu jednoducho nemali, a tak sa pobrali ďalej. V Halilovičovom prípade však pravdepodobne pôjde o podobný prípad ako u Denisa Suáreza. Mužstvo ale opustili aj Adriano či Alves, ktorí sa rozhodli skúsiť šťastie niekde inde.

Priemerný vek hráčov, ktorých Barca toto leto kúpila, je 23.3 roka, čo zahŕňa aj 27-ročného Cillessena. Jasné teda je, že šlo o mladíkov a zároveň teda o obrovské prísľuby do budúcnosti. Veľkou vzpruhou je najmä 22-ročný stopér v podobe Samuela Umtitiho, keďže Barca viac rokov za sebou priviedla starších stopérov, ktorým sa v jej drese príliš dlho nedarilo.

Skvelým signálom bola aj zostava Luisa Enriqueho na San Mamés. Priemerný vek hráčov zo základnej zostavy bol 26.45 roka, pričom ani s Iniestovym návratom sa to príliš nenavýši, keďže do zostavy sa s ním pravdepodobne v rovnakú dobu vráti aj 24-ročný Neymar. Ak Barcelone tento ťah s omladzovaním vyjde, bude mať prakticky o každú pozíciu postarané na niekoľko rokov.

zdroj: as.com
foto: as.com

One-Two

18
2016-09-05 18:26:15

Stálo za to ;)

Marian

7
2016-09-05 19:07:31

Paco bude nosiť 17 po Munirovi.

retepmsaros

8
2016-09-05 20:12:24

Rozumne investované peniaze. Myslím, že toto je najlepšia cesta hneď po zaradení odchovancov do á-čka, čo sa ale nedá vždy.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.