Sergi Roberto je veľkým objavom Luisa Enriqueho z minulej sezóny. Mnohí hovorili, že to bola len jednosezónna záležitosť, no Sergi dokazuje opak – v nesmierne silnej Barcelone, ktorá má na každý post skvelých hráčov, si dokázal vybojovať miesto v základnej zostave.

Tréner z Astúrie sa už pred sezónou netajil tým, že Sergiho Roberta považuje za výbornú náhradu za Daniho Alvesa. V reprezentácii to však bolo stále iné, Vicente del Bosque sa s barcelonským mladíkom na pravom kraji nevedel stotožniť a na tento post nasadzoval radšej Juanfrana či Bellerína. Je otázne, či je Sergi lepší ako títo hráči, no isté je, že prežíva momentálne svoje najlepšie obdobie vo svojej kariére a jednoducho s ním tak treba rátať.

Príchodom Julena Lotepeguiho sa ale všetko zmenilo. Prvý ostrý zápas nového trénera na lavičke la Roja, Carvajal na striedačke, Sergi v základe. Proti Rumunom za Del Bosqueho síce debutoval ako stredný záložník, no zdá sa, že jeho kvality na poste krajného obrancu si všimol aj Lotepegui. Proti Lichtenštajnsku mu tento ťah vyšiel, rodák z Reusu sa totiž za dôveru odvďačil gólom.

Sergi Roberto je pre nového lodivoda sympatický najmä preto, lebo jeho hra dovoľuje Španielom pridať do hry istý taktický element. “V druhom polčase sme mohli hrať s tromi obrancami, pretože Sergi Roberto nám dovolil urobiť túto zmenu. Je to útočnejšia alternatíva už predom daného štýlu, ktorý sa tak nemusí nijak obzvlášť meniť. “ vysvetlil Lotepegui.

Sergiho vníma i Lotepegui ako nesmierne univerzálneho hráča, ktorého v tíme Španielska jednoducho mať chce. “Je to flexibilný hráč, nemá problém s viacerými postmi, čo nám dovoľuje meniť spôsob hry bez toho, aby sme zasahovali do zostavy. Je to chlapec, ktorý futbalovo rastie, dôkazom toho je i to, že sa z neho stal pravý bek Barcy. Má však aj iné veľmi silné stránky, ktoré nemôžeme opomenúť,“ myslí si bývalý tréner Porta či Rayo Vallecano.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

quentin

24
2016-09-06 18:46:23

Sergi je UNIVERZÁL ako bič! Ale do bránky ho netlačte, pokiaľ nebudete hrať o 2 menej:D

s1ck

17
2016-09-06 19:29:13

moc som ho nemal v láske pár rokov do zadu ale teraz si bez neh oneviem predstaviť Barcu, toto je neskutočný hráč, makač toho hádam aj do brány možeme postaviť :D

Jhonys

18
2016-09-06 19:35:33

živoucí důkaz, že si stačí na svoji šanci počkat

s1ck

28
2016-09-06 19:47:20

podla mna nečakal, podla mna makal každý jeden trening aby bol tam kde je

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.