Na svoju premiéru v drese Barcelony čaká najnovšia letná akvizícia Blaugranas, Paco Alcácer, ako sa však pri debute darilo iným skvelým útočníkom katalánskeho klubu? Pozrime sa spoločne na prvé súťažné duely hráčov ako Lineker, Romario, Ronaldo či mnohých ďalších.

Paulino Alcantara

Debutoval za FCB vo februári 1912, v stretnutí s katalánskym celkom Catala Sporting Club, v ktorom Barca jednoznačne zvíťazila pomerom 9-0. Len 15-ročný Alcantara pritom zaznamenal hetrik, zaujímavosťou je, že bývalý legendárny útočník je dodnes historicky najmladším hráčom, ktorý sa presadil za Blaugranas hneď vo svojom prvom súboji.

Cesar Rodriguez

Cesar paradoxne debutoval proti Alávesu, pričom podobné by to mohlo byť práve u Paca. Barca v danom stretnutí v roku 1939 prehrala 2-4, no ikonický útočník dokázal skórovať. Rodriguezovo účinkovanie v Katalánsku bolo mimoriadne úspešné, až do roku 2012 bol totiž s 234 gólmi najlepším strelcom histórie klubu. Prekonal ho až Lionel Messi.

Hans Krankl

Rakúšan sa prvýkrát uviedol za Barcu v septembri 1978 proti Racingu. Duel rozhodol Rexachov gól, kým Krankl si na svoj prvý presný zásah musel počkať o zápas dlhšie. Viedenský rodák skóroval pri prehre 1-2 s Mallorcou.

Quini

Astúrijčan debutoval v septembri 1980. Barca svoje prvé zápolenie v sezóne zvládla, keď porazila Murciu, Quini však skórovať nedokázal.

Gary Lineker

Anglický útočník odohral svoj prvý zápas za Barcelonu v auguste 1986. Katalánci dokázali zdolať Racing Santander, Lineker strelil dva góly, pre odchovanca Leicestru dokonalé uvedenie sa.

Christo Stoičkov

Bulharský legendárny futbalista debutoval v horúcom katalánskom derby, keď pomohol Blaugranas pri zisku troch bodov s Espanyolom v septembri 1990.

Romario

O Brazílčanových kvalitách nepochyboval snáď nikto už od jeho prvého dňa. Hneď pri svojom debute v septembri 1993 dokázal streliť hetrik, keď trikrát prekonal Real Sociedad. Pri všetkých troch presných zásahoch mu asistoval Pep Guardiola.

Ronaldo

Brazílčan si odbil svoju premiéru v Španielskom superpohári proti Atléticu Madrid v auguste 1996. V tomto stretnutí na Montjuicu Barca dokázala vyhrať nad Los Colchoneros 5-2, pričom Ronaldo strelil dva góly a ďalší vytvoril.

Samuel Eto'o

V sezóne 2004-05, začala Rijkaardova Barcelona duel s Racingom Santander s dvoma letnými akvizíciami, Eto'om a Giulym. Giulymu sa podarilo skóre otvoriť, pričom Kamerunčan ho následne druhým gólom zápasu uzavrel.

Luis Suárez

Pre posledného zo zoznamu bol debut v drese Azulgranas zrejme najťažšou skúškou zo všetkých. Uruguajčan sa totiž vracajúci po treste od FIFA v októbri 2014 predstavil hneď v prestížnom El Clásicu, kde podal výborný výkon okorenený gólovou prihrávkou na Neymara. Barca však zápas nezvládla a prehrala ho 3-1.

Ďalší skvelí útočníci histórie katalánskeho veľkoklubu, medzi ktorých patria napríklad Lionel Messi, Ronaldinho, Diego Maradona, Johan Cruyff či Rivaldo, neboli do článku zaradení, pretože nie sú strednými útočníkmi.

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

AndreasGerardi

16
2016-09-10 10:28:35

David Villa?

Tom10

4
2016-09-10 13:05:24

zlatan chyba

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.