Manchester City počas víkendového derby triumfoval na pôjde Manchestru United 1:2. Svoju premiéru v novom drese The Citizens si odkrútil aj Claudio Bravo. V zápase však vyrobil chybu, po ktorej sa presadil Ibrahimovič. K momentu sa vyjadril aj tréner Pep Guardiola.

Guardiola sa Brava zastal

"Claudio Bravo nám dnes ukázal najdôležitejšiu vec vo futbale. Chybu neurobil, pretože išiel po lopte. Páči sa mi, keď sa brankári takto rozhodujú. Neskôr Ibrahimovič strelil pekný gól. Niekedy, keď sa taká vec stane, hráč si môže myslieť, že urobil chybu, že je to jeho vina. Claudio však povedal, že taký je futbal, stalo sa to, mali sme smolu a mal pravdu. V druhom polčase sa opäť snažil hrať s loptou."

"Viem, že to je riskantné, pretože ak stratíte loptu, môžete inkasovať aj gól, ale pokiaľ hráme týmto spôsobom a vyhráme, získavame veľa. Claudio dnes ukázal svoju osobnosť. Skvele hral nohami aj chytal a išiel po lopte. Som na neho hrdý. Prvý zápas po dvoch tréningoch nie je jednoduchý, ale príchod na Old Trafford a takáto hra hovoria za veľa."

TIP | Bravo má za sebou víťaznú premiéru v drese Manchestru City


zdroj: The Independent
foto: dailymail.co.uk

Lionel10Messi

24
2016-09-12 14:53:16

Guardiola to krásne povedal :) Jeden z najlepších .
Držím vám palce aby ste vyhrali trofej Premier League ;)

messuaney

3
2016-09-12 21:13:08

...ok, nazvime to chybou...ale ak, tak tú chybu rozdeliť: 50 % Bravo, 50 % spoluhráč, ktorý mu pri zákroku zavadzal...chýbala tam vzájomná komunikácia...nepáčil sa mi komentátor na digi sporte - vykresľoval Brava ako najneschopnejšieho hráča zápasu...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.