Luis Enrique sa pred zápasom so Celticom posadil pred novinárov a odpovedal im na niekoľko otázok. Reč bola o dôsledkoch zápasu s Alavés, novinári sa pýtali na kondíciu hráčov, ale aj na názor trénera na kauzu Xavi – Cristiano Ronaldo.

Celtic

"Pomôže nám to, že sme s nimi hrali v príprave, no intenzita bude iná. Uvidíme ale s istotou podobné mužstvo ako naposledy, ktoré ukazuje, že jeho manažér má jasnú víziu. Budú chcieť získať loptu rýchlo po strate."

Ter Stegen

"Ter Stegen absolvoval celý tréning, zajtra uvidíme, či bude schopný hrať."

Náprava chuti

"Je pre nás dôležité, aby sme po prehranom zápase hrali dobre a získali sme tri body, no nechceme tým byť posadnutí."

Jeho reč po zápase s Alavés

"Čo som povedal mojim hráčom? Vždy sa s hráčmi bavím po zápasoch, aby sme analyzovali priebeh a napravili chyby. To však zostáva v šatni medzi mnou a hráčmi. Je jedno, či sa prehrá, alebo vyhrá, vždy je čo vylepšovať."

Kauza Xavi-Ronaldo

"Pfff. Poznáte môj názor o týchto veciach, zaujímajú ma veci o futbale, nemám k tomu čo povedať."

Prehra s Alavés

"Páčilo by sa mi nikdy nechybovať, toto mužstvo je v posledných dvoch rokoch skvelé, no tým nechcem povedať, že my nemôžeme chybovať. To, čo nás teraz zaujíma je zistiť príčiny prehry, vyriešiť ich a pochopiť, že vo futbale sa môže stať hocičo. Minulosť nás nezaujíma, no je to odrazový mostík pre budúcnosť."

Hráči, ktorí hrali proti Alavés

"Sú na tom dobre, i keď trocha utlmení z prehry, no stále majú chuť súťažiť, čo v nás drží vášeň, o to viac, ak je ďalší zápas na Camp Nou."

Cillessen

"Príde mi na veľmi vysokej úrovni, ktorú Barca potrebuje, veď preto sme ho i kúpili. Je pokojný, v sobotu gólom zabrániť nemohol. Pripravuje sa podľa potrieb klubu."

Noví hráči

"Musia sa toho naučiť ešte veľa, je tu totiž mnoho vecí, ktoré im musíme vysvetliť a dostať pod kožu, no dúfame, že sa nám to podarí čo najrýchlejšie a bezbolestne."

Čo čakať od Celticu?

"Budú hrať s viacerými hráčmi vzadu, no určite očakávame, že budú aj pressovať. Je to však otázka viac na Brendana Rodgersa, no je logické, že vám na ňu neodpovie ani on."

Messi

"Bol by som rád, keby hral stále a on tiež, záleží však na ňom, ako sa bude cítiť. Podľa toho uvidíme, koľko minút odohrá."

Brendan Rodgers

"Študoval nás dokonca aj na Mini Estadi... Už v Liverpoole sme videli, čo dokáže, páči sa mi ako tréner a jeho chápanie futbalu tiež."

Mascherano

"Pre trénera je skvelé, ak ho má. Je to defenzívny záložník, ktorý sa výborne prispôsobil pozícii stopéra a pomáha nám vyvážať lopty. Hráč, ktorý však bude oddychovať najmenej je Busi, jeho pozícia je totiž špecifická, a to aj napriek tomu, že mám viacero alternatív, ktorými ho nahradiť."

Umtiti

"Všetky posily, ktoré v lete prišli, majú svoju kvalitu. Radšej by som však všetkých hodnotil až odstupom času, nech prejde aspoň polovica sezóny."

Barcelona a trofeje

"La Liga je dôležitá, všetky súťaže sú, Champions League je o tom, že si zmeriate sily s tými najlepšími z iných krajín, no domovská súťaž je o tom, že si najlepší vo svojej krajine. Pravdou však je, že Liga majstrov je niečo špeciálne."

zdroj: sport.es
foto: sport.es

bloto

11
2016-09-12 17:27:31

Typicky Enrique..s rozumom,prehladom..nechapem tu nadmernu kritiku na jeho osobu po poslednych 90.min ..je z neho citit tvrdu robotu tak take it easy ludia..

Rasto

1
2016-09-13 08:18:58

Aká kauza Xavi - Ronaldo? Xavi vyslovil svoj názor (s ktorým musí väčšina fanúšikov futbalu súhlasiť) a Ronaldo - narcis- odpovedal typicky po svojom a ešte k tomu od veci. Páči sa mi preto odpoveď Luisa na túto tému.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.