Barca cez víkend šokujúco prehrala s Alavés, cez týždeň sa však podaril reparát a v úvodnom stretnutí Ligy majstrov rozdrvili hráči Luisa Enriqueho Celtic 7-0. Vracia sa však aj La Liga, v ktorej sa Blaugranas predstavia na pôde nováčika z periférie Madridu.

Na zápas z utorka je skutočne krásne spomínať. Barca hrala naozaj báječne a škótske mužstvo nemalo šancu. Najlepším hráčom duelu tentoraz neboli ani Messi a ani Suárez. Výkon ako z ríše snov predviedol Neymar, najkrajší gól zápasu však dal pravdepodobne Iniesta. Čo poviete?

FC Barcelona

Prehru s Alavés čakal len málokto. Hráči boli celý zápas akoby vyvedení z konceptu a nedarila sa im prakticky žiadna činnosť. Zachrániť sa to nepodarilo ani trénerovi, ktorý v druhom polčase nasadil trojicu Messi, Iniesta a Suárez. Domáca prehra s nováčikom je vždy veľmi nepríjemná, našťastie však zápas so Celticom ukázal, že sa Barca nikam nestratila.

Prekvapivé nasadenie Andrého Gomesa Luchovi vyšlo, ten sa odvďačil skutočne skvelou štatistikou, keď mal na konte 94% úspešnosť prihrávok. Do duelu sa však nedostali práve proti Alavés veľmi slabou účinkujúci Vidal či Mathieu. Astúrčan ich ani nenominoval, je ale pravdepodobné, že proti Leganes sa do zostavy minimálne jeden z nich zmestí.

Zápas proti Celticu ukázal, že sa Umtiti s tímom skutočne skvele zosúladil, a to za pomerne krátku dobu. V klube panuje ohľadom francúzskeho mladíka veľká spokojnosť, šancu by mal pravdepodobne dostať aj proti Leganés.

Barca proti Leganés ešte nikdy nehrala. Toto mužstvo bolo založené v roku 1928. Prvýkrát v histórii sa dostali do La Ligy, je to tu tak priestor pre Messiho či ostatných, aby si prvýkrát zmerali sily s týmto neznámym súperom. Očakáva sa, že sa po zápase s Alavés do zostavy vrátia Piqué či Nemec Ter Stegen.

Kto ďalší? Od začiatku nastúpi pravdepodobne už aj Iniesta, ktorý naposledy naskočil iba zo striedačky. Očakáva sa aj plné MSN, ktoré bude mať na starosti samozrejme góly. Ako sme už vyššie avizovali, do brány by mal Ter Stegen, na kraj obrany pravdepodobne Sergi Roberto s Albom, očakáva sa aj nasadenie Rakitiča s Busquetsom. Zostava by to mala byť teda silná.

Predpokladaná zostava: Ter Stegen, Jordi Alba, Piqué, Umtiti, Sergi Roberto, Busquets, Rakitič, Iniesta, Messi, Suárez, Neymar

CD Leganés

Po prvý raz v jeho 88-ročnej histórii dokázal tento klub postúpiť do najvyššej španielskej súťaže. Minulý rok skončili Madridčania na druhom mieste v Segunde a tento rok ich tak môžeme vidieť po boku tých najlepších.

Mužstvo, ktoré prezývajú Pepineros, sa minulú sezónu pýšilo pomerne kvalitnou obranou, najmä na domácej pôde to bola paráda, z posledných 10 domácich zápasov si udržali čisté konto v úctyhodných 7 prípadoch.

Garitanovi zverenci nezačali svoje prvé účinkovanie v elitnej skupine vôbec zle. Výhral nad Vigom a remíza s Atléticom boli skvelé výsledky, naposledy však prehrali s Gijónom, momentálne im teda v tabuľke patrí 11. miesto.

Leganés su zatiaľ nejmenej faulovaným mužstvom v súťaži. Ich útočná sila sa neukazuje byť priveľká, o čom svedčí i to, že dali v troch dueloch len 2 góly, ktoré navyše vsietili obrancovia. Barca sa však bude musieť mať tak či onak na pozore, extra motivácia je pre nováčika jasná. Zranených domáci majú dvoch hráčov, proti Barcelone by nemali nastúpiť Mantovani a ani Serantes, faktom však je, že obaja patria k jasným hráčom do základu.

Predpokladaná zostava: Brignoli, Rico, Díaz, Insúa, Bustinza, Perez, Alberto, Gabriel, Lopez, Szymanovski, Guerrero

Info pre tipérov

Info o zápase

Dátum: 17.9.2016

Čas: 13.00

Miesto: Estadio Municipal de Butarque

Prenos: Digi Sport 3

fcbsvk

4
2016-09-16 15:44:32

Skúsil by som Alcacéra s Neymarom a Messim.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.