Ardu Turana sme v doterajšom priebehu sezóny vídavali skôr na poste útočníka zaskakujúceho za jedného z trojice MSN. Proti Leganés však v druhom dejstve dostal šancu na svojej prirodzenejšej pozícii, zahral si ako stredopoliar a táto rola mu sadla veľmi dobre.

Luis Enrique dnes učinil niekoľko významných zmien v zálohe, vďaka ktorým sa na netradičný post dostal aj turecký reprezentant, čím astúrijský manažér dal opäť fanúšikom Blaugranas obrovský priestor na rôzne špekulácie týkajúce sa aj znovuzrodeného Ardu.

Sergio Busquets zostal len v Barcelone, očakávalo sa tak, kto dostane tú česť nahradiť proti madridskému nováčikovi oporu Azulgranas na poste pivota, pričom sa ukázalo, že najbližšie k tejto pozícii mal ďalší Luchov nedotknuteľný, Ivan Rakitić, ktorého striedal práve Turan.

V strede poľa tak hrajúc po boku Denisa Suáreza a Rafinhu splnil to, čo sa od neho očakávalo, a to aj napriek tomu, že po jeho chybe sa k exekúcii priameho kopu dostal Gabriel, ktorý následne na konto Leganés zaznamenal aspoň jeden, férovo povedané, zaslúžený presný zásah.

Arda Turan sa tak stal ďalšou alternatívou na post defenzívneho stredopoliara. Pri absencii Busiho či Mascheranovom nasadení na pozíciu obrancu sa na neho Lucho rozhodne bude môcť spoľahnúť. Podobné to je pritom u Andrého Gomesa.

TIP | Leganés - Barca: Semafor

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

fantomas

13
2016-09-18 00:03:35

Za mňa určite skôr André Gomés (ak by nebol ani Masche ani Sergio).

PS: tá úvodná foto, čo to je zač? :D :D

Zorrrro

1
2016-09-18 13:22:12

Boze moj dobrotivy, ja stale nemozem rozdychat to, ze tam ma Mascherana, ktoremu DM sedi ako rit na serbel, a on ho slahne na kraj obrany, vtedy ked ma miesto lebo Sergio odpociva, kedy inokedy tam ma teda ist??? Fuj ale som sa zase raz zbytocne rozculil....

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.