Leganés dnes v netradičnom obednom čase výkopu hostilo na domácej pôde FC Barcelonu, pričom na katalánskeho favorita vybehlo vo veľkom štýle. Blaugranas však napokon duel s prehľadom zvládli a s výsledkom bol spokojný aj tréner FCB, Luis Enrique.

Zhodnotenie zápasu

"Ide o mimoriadne dôležité víťazstvo, podobne ako všetky výhry proti rivalovi, pri ktorom sme mohli očakávať, že s ním budeme mať problémy pre ich vysoké napádanie. Veľmi dobre sme pracovali s otvoreným priestorom a pri pressingu súpera sme využívali situácie jeden na jedného. Myslím si, že sme boli celkom aktívni. Napádanie bolo nepríjemné, no doprialo nám viac priestoru. Po tom, čo som videl, si myslím, že keby sme duel zaspali, mali by sme oveľa väčšie problémy. Páčil sa mi postoj celého tímu, no stále tu sú veci, na ktorých ešte treba zapracovať."

Viacero oddýchnutých hráčov pred Atléticom

"Máme na programe sedem zápasov za 23 dní. Je potrebné rozdeľovať ťarchu minút, uvedomujúc si pritom, že sme povinní vyhrávať a hrať na konkurencieschopnej úrovni. Mimoriadne ma teší postoj a zúčastnenosť celého mužstva. S jedenástimi hráčmi by sme v tejto sezóne nič nedokázali."

Zmena systému

"Taktika sa pripravuje aj podľa súpera. Musíte si hľadať priestor, v takýchto zápasoch ma držanie lopty príliš netrápi. To, čo je nutné spraviť, je vyhľadávať voľné miesto, vylákavať súpera a následne to aj využívať. Riziko spočíva v tom, že keď nehráte dobre v obrannej činnosti, prichádzajú komplikácie. Z celkového hľadiska som však so zápasom spokojný."

Arda

"Myslím si, že sme si všetci vedomí toho, že musíme byť počas sezóny, ktorá je dlhá a nabitá zápasmi, pripravení na čokoľvek, čo sa stane.

Predĺženie kontaktu

"To, nad čím si teraz lámem hlavu, je zápas s Atléticom Madrid, pracujem deň za dňom. A zvyšok? Uvidíme."

Systém

"Keď držíme loptu, veľmi často hráme na troch obrancov. Dnes sme však hrali na troch stopérov. Pohybujeme sa podľa toho, ako nás náš súper napáda. Nie je na tom nič zvláštne, rozdiel dnes spočíval len v tom, že defenzívny záložník hral vyššie v poli a nevracal sa medzi stopérov."

Busquets

"Je pre nás kľúčový, no na oddych nemôže pomyslieť ani počas reprezentačnej prestávky a tak musíme dbať na to, aby bol na konci sezóny v najlepšej kondícii."

Trojica vzadu

"Mali sme s nimi takýto úmysel, pretože sme vedeli, že súper nás bude tlačiť, a že ich krídelníci sa budú presúvať do stredu poľa. Traja hráči vzadu si mohli poradiť s tromi útočiacimi súpermi. Boli sme si tiež vedomí toho, že v útoku máme hráčov, ktorí sú mimoriadne nebezpeční a rozhodujú zápasy."

TIP | Report: CD Leganés 1 - 5 FC Barcelona

Zdroj: marca.com
Foto: marca.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.