Na Barcu čaká v nasledujúcom ligovom zápase mimoriadne náročný súper, Camp Nou totiž bude svedkom skvelého stretnutia medzi Kataláncami a Atléticom Madrid. Ako si poradia zverenci Luisa Enriqueho s nepríjemnými Simeoneho bojovníkmi?

Zaujímavým zo súboja medzi Blaugranas a Los Colchoneros robí aj fakt, že všetky uplynulé zápasy boli mimoriadne pohľadné. Aj napriek tomu, že Barca má pozitívne štatistiky, keď z posledných piatich duelov porazila Madridčanov štyrikrát, lepšie spomienky na svojho rivala má Atlético. V play-off Ligy majstrov sa totiž následnému neúspešnému finalistovi Champions League podarilo barcelonský celok vyradiť.

FC Barcelona

Barca zažíva pomerne slušný štart do novej sezóny. Aktuálny španielsky majster dokázal zvládnuť dvojzápas so Sevillou o zisk Superpohára a následne pravou nohou vkročil aj do ligového ročníka, v ktorej zatiaľ až s výnimkou smolného duelu s Alavés podáva skvelé výkony.

Náročné stretnutie má za sebou aj po zápase s ďalším nováčikom, víkendový súboj s Leganés však napokon aj pre magický trident MSN zverenci Luisa Enriqueho zvládali pomerom 1-5. Konštatovať tak môžeme, že za posledných 180 minút na trávniku dokázali Blaugranas zaznamenať neuveriteľných dvanásť gólov.

Luchovi však môže vrásky na čele spôsobovať neočakávané zranenie Samuela Umtitiho, s ktorým sa rátalo do základnej jedenástky, no francúzsky stredný obranca si počas ranného tréningu natiahol bočný krížový väz v ľavom kolene, jeho termín návratu aktuálne známy nie je.

Astúrijský manažér na tlačovej konferencii čosi načrtol aj o barcelonskej taktike. Podľa jeho názoru sa mnoho tímov v súčasnej dobe snaží brániť Atlético zbavovaním sa lopty, pričom tak Simeoneho hráči musia preberať iniciatívu, čoho následkom je to, že uvoľnujú dôležité priestory, Katalánci to ale využívať nebudú.

Luis Enrique si tiež myslí, že Los Colchoneros majú najlepšiu defenzívu v lige, keď povedal, že najbližší súper Barcy kvalitne svoju šetnástku bráni či už napáda vysoko alebo nie. Jedno je podľa neho isté, na jeho mužstvo čaká zaťažkávajúca skúška.

V prospech Kataláncov vravia čísla, Barcelona totiž proti Atléticu v lige neprehrala už v dvanástich dueloch po sebe, keď sa jej zaznamenať podarilo desať výhier a dve remízy, pričom v týchto stretnutiach mala slušný priemer 2.25 gólu na zápas.

Atlético Madrid

Diego Pablo Simeone ako manažér Atlética ešte Barcu v La Lige poraziť nedokázal. Nech to znie akokoľvek neuveriteľne, faktom je, že argentínsky lodivod má proti Blaugranas negatívnu bilanciu dvoch remíz a siedmich prehier. Bod z Camp Nou zo sezóny 2013/14 mal však cenu zlata, dobre si pamätáme, že v zápase, v ktorom Barca na to, aby si udržala šancu na titul, musela vyhrať, pre Atlétov znamenal historický zisk trofeje z najvyššej španielskej ligy.

Na tlačovej konferencii tréner FCB povedal, že proti Los Colchoneros ešte jednoduchý duel jeho tím neodohral. Samotný Luis Enrique si je dobre vedomý toho, že madridský celok je spoločne so svojím mestským rivalom Realom preň najväčším konkurentom. Tri body zo zajtrajšieho zápasu by boli momoriadne cenné.

Sezóna sa pre Atlético rozhodne nezačala pozitívne. Po dvoch dueloch bolo tretie družstvo uplynulej sezóny Ligy Santander v spodnej časti tabuľky, keď na svojom konte malo len dva body po remízach s Alavés a Leganés. Následne sa však Simeoneho mašina rozbehla a v posledných dvoch ligových dueloch zaznamenať dokázala hneď deväť presných zásahov, štyri do siete Celty Vigo a päť Sportingu.

Spoliehať sa opäť bude hosťujúci celok na svoju skalopevnú defenzívu, v aktuálom ročníku pritom inkasovalo Atlético vo všetkých zápasoch len jeden gól, Oblak je vo forme, a podobne aj obrana na čele s lídrom Godínom, ktorých súboje s MSN budú pastvou pre oči každého futbalového fanúšika.

Info pre tipérov

Info o zápase

Dátum: 21.9.2016

Čas: 22:00

Miesto: Camp Nou, Barcelona

Prenos: Digi Sport 1

Zdroj: forcabarca.sk, goal.com, skysports.com
Foto: archív

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.