Život bez Messiho nie je jednoduchý. Je isté, že absencia najlepšieho hráča sveta bude mať na mužstvo vplyv. Barca si však bez Messiho musí na nejaký čas poradiť. Ak sa pozrieme na štatistiky, ukazuje sa, že to dokáže.

FC Barcelona už nejaký ten zápas bez Lea Messiho odohrala. Či už z dôvodu zranenia alebo kvôli sankciám. Od sezóny 2006/2007 katalánsky klub bez Argentínčana odohral 96 zápasov. S Argentínčanom v zostave Blaugranas vyhrali 70% zápasov, 19% remizovali a prehrali 11%. Pokiaľ ide o góly, Barca s Leom na čele strieľa v priemere 2,65 gólu na zápas, kým inkasuje 0,8. A bez Lea? Mužstvo vyhralo 66% zápasov, remizovalo 21% a prehralo 13%.

Krásny tweet od Borussie, ktorá Leovi želá skoré uzdravenie

Zrejmý je však rozdiel pri góloch. Bez najlepšieho hráča sveta strieľa mužstvo 2,3 gólu na zápas. Podčiarkuje to dôležitosť Messiho v ofenzívnej činnosti. Bez neho sa mužstva stáva viac predvídateľné a obrancom súpera uľahčuje prácu. Situácia sa však zmenila po príchode Neymara, ktorý si v situáciách jeden na jedného radí tak dobre ako Leo.

Štatistika však môže trochu miasť, pretože veľká časť zápasov, v ktorých Leo nehral bola proti papierovo slabších súperom. Preto to vyznieva, že mužstvo bez Messiho veľmi tŕpnuť nebude. V dôležitých zápasoch je Messiho absencia markantná. V minulej sezóne chýbal Leo len v 7 zápasov, z toho jeden Barca prehrala. Veríme, že tentoraz Katalánci nezakopnú ani raz.

TIP | Messi si nezahrá niekoľko týždňov


zdroj: sport.es
foto: sport.es

bloto

20
2016-09-23 12:48:06

vcera som to tu nejakym "fans'vysvetloval, ze to ide aj bez Lea :D lebo ono to ide aj bez neho..Messi tu navzdy nebude, ale FCB ano!!!!

123456

1
2016-09-24 00:27:02

Možno máš v niečom pravdu (v tom poslednom) ale MESSI je 90% úspechu keď si si nevšimol.A pokiaľ tam bude Messi tak FC Barcelona nemá problém.Dúfam ,že to netreba dokazovať.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.