Zdá sa, že André Gomes pomaly vyhráva súboj o post štvrtého záložníka v tíme. Áno, ide samozrejme o hypotetický rebríček, v ktorom je však prvé trio záložníkov jasne definované. Po Busquetsovi, Iniestovi a Rakitičovi volí ale Luis Enrique Andrého Gomesa.

Oproti Suárezovi či Rafinhovi má Gomes hneď niekoľko výhod. V strede poľa je silným hráčom, ktorému je len veľmi ťažko zobrať loptu, je pomerne vysoký a silný, no a môže hrať aj na pozícii pivota. Táto charakteristika hráča musí trénerovi imponovať.

Portugalčan si zatiaľ robí v Barcelone skvelé meno. Vždy, keď sa do zápasu dostal, takmer nič nepokazil a hral veľmi zodpovedne. Proti Gijónu patril k motorom tímu a výborne si rozumel so Sergim Robertom. Z jeho strany to bolo jednoducho viac než pozitívne.

TIP | Gomes: Tréner vie, kde hrám najradšej

Signálom obrovskej dôvery v hráčovi je i to, že mu tréner Barcy opäť zveril do rúk pozíciu Sergia Busquetsa, ktorý tak môže teraz častejšie oddychovať. Ak berieme do úvahy trénerove vyjadrenia, ktoré vysvetľovali neotrasiteľnosť Busiho pozície v zostave, tak je to naozaj veľká vec.

Prvou obeťou jeho vydareného štartu v barcelonskom drese je Denis Suárez. Ten dostával na začiatku sezóny pomerne veľa priestoru, mladík nehral zle, no očakávalo sa od neho viac. Lucho mu dôveroval a nebál sa ho nasadzovať, Barcelonu totiž pozná dôverne. Čim dlhšie ale s tímom trénuje a žije Gomes, tým viac sa zdá, že Suáreza kvalitatívne preskočí.

Lucho tak má, čo sa zálohy týka, momentálne takpovediac príjemné starosti. Rakitič i Iniesta sú na tom veľmi dobre, Busquets ponúka svoj štandard, no a zo striedačky na seba čoraz častejšie upozorňujú Gomes s Rafinhom, obom sa momentálne herne celkom slušne darí. Zabúdať nesmieme ani na Ardu, ten zahral skvele snáď v každom jednom zápase tejto sezóny a nebyť kompletného tria MSN, tak má miesto v základe isté.

Momentálne je naozaj ťažké predpokladať, ako bude zloženie zostavy vyzerať v blízkej budúcnosti. Stať sa môže hocičo, neohrozený momentálne zostáva stále len Sergio Busquets. V prípade slabšej formy či zvýšenej únavy Iniestu sa ale o slovo stále hlasnejšie hlási André Gomes.

zdroj: mundodeportivo.com
foto: mundodeportivo.com parisguardian.com

BenjaminN

16
2016-09-25 18:33:04

Máme konečně skvělou lavičku Suarez,Gomes,Rafinha,Turan

Rudla333

19
2016-09-25 18:40:57

Je ohromně jistý, jeho přihrávky mají myšlenku. Rychlost má a nebojí se. Klidně může i někdy hrát v základu.
Jak sem na ten přestup nadával, tak se mi zatím z našich ofenzivních posil líbí nejvíc :-)

Vendeta

13
2016-09-25 18:48:33

Zatial sa mi najviac pozdáva práve Gomes a Digne z tohtoročných prestupov

adfa

19
2016-09-25 19:56:01

aj mne a este plus umtiti

BenjaminN

2
2016-09-25 20:48:22

mě též a jestě plus umtiti a denis suaréz

emiliano

3
2016-09-26 07:51:00

Raky má elitný cit pre prenesenie hry presným dlhým pasom, je však trochu pomalý. Gomes je rýchly, silný, nestratí loptu, ak by mal Busiho videnie a čítanie hry, je dokonalý DM. Arda je jemný technik do kombinácie, ak nešetrí pohybom, je špička. Digne je takmer rovnocenná náhrada za Albu, oproti nemu mu však ešte chýba schopnosť vytvárať šance nabiehaním za obranu, môže to však prísť. Ney by mal dospieť v organizácií hry, schopnosti vytvoriť plán akcie, ktorú schopnosť má Leo. Pacho sa udomacňuje, nebude ako Sua, ale je rýchly a keď začne viac čítať hru a hráči si naň zvyknú,môže byť kvalitnou náhradou.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.