Nabitý september pokračuje a do akcie sa opäť dostáva aj najprestížnejšia európska klubová súťaž, v druhom stretnutí skupinovej fázy Champions League si sily zmerá FC Barcelona s nepríjemným nemeckým zástupcom, Borussiou Mönchengladbach.​

Barca sa s Mönchengladbachom zatiaľ vo svojej 116-ročnej histórii nestretla ani raz, na obe mužstvá tak čaká mimoriadne zaujímavý súboj, na ktorý sa už rozhodne tešia aj fanúšikovia oboch celkov. V skupine C ide o nesmierne cenné body, nemecký tím totiž po jednoznačnej porážke so City, pokiaľ chce aj naďalej pomýšľať na postup, musí doma proti Kataláncom bodovať.

Borussia Mönchengladbach

V prospech Die Fohlen pred zápasom v Borussia Parku štatistiky príliš nehovoria. Mönchengladbach si v posledných trinástich dueloch so španielskym súperom nedokázal ani raz udržať čisté konto, pričom v posledných deviatich dueloch proti mužstvu z La Ligy vyhral iba raz (2 remízy a 6 prehier).

Keď sa pozrieme na uplynulé zápasy Borussie v nemeckej lige, hodnotíme, že situácia v Schubertovom družstve je podobná tej z minulej sezóny, keď Žriebätá skončili v Bundeslige na štvrtom mieste. V aktuálnom ročníku patrí Mönchengladbachu rovnaká priečka.

Forma najbližšieho rivala Barcelony má stúpajúcu tendenciu, po dvoch porážkach s Freiburgom a Manchestrom City sa totiž Borussia dokázala oklepať a následne vyhrať s Brémami a Ingolstadtom, a rovnako tak uhrať bod na horúcej pôde Lipska.

O tom, ako mimoriadne je tím sympatický, sme sa v minulosti už niekoľkokrát presvedčili. Za spomenutie stojí ich aktivita na sociálnych sieťach, kde mnoho ráz svojich priaznivcov príspevkami pobavia, no zároveň tiež potešia a dojmú. Špeciálnu príchuť bude mať duel pre Marca-Andrého ter Stegena, ktorý v Borussii pred svojím transferom do Katalánska pôsobil.

Predpokladaná zostava: Sommer - Wendt, Vestergaard, Christensen, Strobl - Kramer - Johnson, Stindl, Traore - Hahn, Hazard

FC Barcelona

Barca prišla o svoju najväčšiu oporu, o svoju odhodlanosť bojovať o všetky trofeje však nie, čo sa potvrdilo aj vo víkendovom súboji proti Sportingu Gijón, ktorý zverenci Luisa Enriqueho jednoznačným spôsobom zvládli pomerom 0-5. Teraz na nich čaká ďalšia zaťažkávajúca skúška.

Proti Mönchengladbachu ešte nikdy nehrali, tri body však v náročnej skupine, kde si na vysoké umiestnenie brúsi zuby okrem nemeckého tímu i Guardiolove City či podceňovaný Celtic, budú mimoriadne dôležité. Luis Enrique si je toho vedomý a na trávnik pošle to najlepšie, čo aktuálne má k dispozícii.

Vrásky na čele mu spôsobovať môžu zranenia Samuela Umtitiho a Lionela Messiho, bez oboch členov once de gala sa zaobísť Lucho musí už dlhšie a inak to nebude ani v Borussii.

Predpokladaná zostava: Ter Stegen - Sergi Roberto, Piqué, Mascherano, Jordi Alba - Busquets, Iniesta, Rakitić - Neymar, Suárez, Turan

Info pre tipérov

Info o zápase

Dátum: 28. september 2016

Čas: 20:45

Miesto: Mönchengladbach, BORUSSIA-PARK

Rozhodca: D. Skomina

Prenos: Digi Sport 4

Ahonen2

6
2016-09-27 22:58:34

Verím že Barcelona urobí všetko preto aby vyhrala a potvrdila že Barca je najlepšia na svete aj pri absencii Messiho.Visca el Barca!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.