Na tlačovej konferencii pred druhým zápasom Ligy majstrov sa okrem Luisa Enriqueho objavil aj brankár Barcy. Marc-André ter Stegen sa stretáva so svojimi bývalými spoluhráčmi, preňho je to tak nepochybne viac než zaujímavý zápas.

Barca vo svojom prvom zápase vyhrala nad Celticom vysoko 7-0, no proti tímu z Nemecka to bude o dosť zložitejšie, čo si uvedomuje aj mladý gólman.

Dôležitosť zápasu

"Je to pre mňa i pre celý tím nesmierne dôležitý zápas. Pre moju osobu to bude špeciálny zápas, no chcem ho na 100% vyhrať."

Jeho minulosť v Borussi

"Bolo skvelé byť 18 rokov v Borussi. Dnes v Barcelone je to však skvelá skúsenosť, veľa pre mňa znamená aj byť tu s tímom a pripravovať sa na Mönchengladbach. Som stopercentný profesionál, uvidíme, čo sa zajtra stane. Bude zaujímavé sa vrátiť sem, chcem si to užiť, som zvedavý, aké privítanie sa mi dostane, teším sa."

Ako vidí súpera

"Borussia má skvelé mužstvo, ktoré dokáže kontrolovať dianie a aj dominovať. Výborne pracujú s loptou a dobre pressujú. Neviem, aká bude ich taktika, no my sme koncentrovaní, dôležité ale bude skoro skórovať. Bude to ťažký zápas."

Prečo Nemecko opustil?

"Ak odchádzaš z klubu, kde si strávil 18 rokov, je to preto, lebo chce vyhrávať čo najviac titulov a tu v Barcelone na to máme príležitosti. Máme skvelé mužstvo a sme pripravení."

Claudio Bravo

"Rozhoduje o tom vždy tréner a ja som na všetkých tréningoch spravil maximum. Minulý rok bol ťažký, obaja chceme hrať, no i teraz je tu nový kolega."

Chcel odísť kvôli Bravovi?

"Toto je nieč, čo ma už neznepokojuje. Všetci v tomto mužstve chcú hrať a vydať zo seba maximum. Som tu v Barcelone a nechcem myslieť na iné mužstvá, to je všetko. Už to je tak, ako to je, nemôžem na to myslieť. Všetci sme chceli chytať, jasné ale je, že sa pre mňa situácia zlepšila."



Marc-André ešte v drese Borussie

Kontakt s bývalými spoluhráčmi

"Písal som si s jedným z nich, no som tu preto, aby som hral. Som koncentrovaný, no jasné je, že tu mám veľa kamarátov a teším sa na stretnutie s nimi."

Uwe Kamps

"S trénerom brankárov Borusssie mám dobrý vzťah, čo je pre mňa dôležité, bavíme sa veľa o futbale."

Jeho slávna letná návšteva kancelárie v Barcelone

"Sú veci, na ktoré nebudem odpovedať, dôležité sú len pre klub a pre mňa, takže prepáčte, ale nebudem o tom hovoriť."

Jeho rozohrávka

"Prepáčte, no je to môj štýl. Som brankár, ktorý podstupuje risk, čo je pre nás dôležité, je potrebné, aby sa lopta dostávala preč rýchlo. Je to veľmi dôležitý aspekt Barcy a stotožňujem sa s tým."

zdroj: sport.es
foto: sport.es skysports.com

emiliano

13
2016-09-28 09:38:33

Stane sa aj chyba, keď je vpredu alebo zle rozohrá, viď ten gol zdiaľky s AS Rím. Ale tréner sa ho zastal, povedal,že od brankárov to vyžaduje. Inak však v rozohrávke je najlepší na svete, má kopaciu techniku na úrovni elitných hráčov - po zemi, oblúčiky, dlhé pásy. Raz za čas niečo nevyjde presne, ale to ani u hráčov v polí.Posledne neodhadol celkom, kde pri výskoku dopadne, ale asi to aj napravil podľa videa.

DanBarca

2
2016-09-28 11:00:43

Gol proti AS Rim nebola jeho chyba, takto isto by dostal gol Bravo, Neuer, Navas. Niktory z nich by nestal v patke a cakal by petelicu z polovice ihriska od ciary.

frkmrk

-5
2016-09-28 12:03:13

ja mam na to tento nazor:1 dobry brankar by mal pokial sa da loptu chytat a nie ju vyrazat ako vcera Navas a bol z toho gol. 2 je viacero brankarov ktori rozohraju hru rukou, napr. Petr Cech.3 vzdy trpnem pri jeho kluckach v 16tke,ked aj tak vecsinou prihra hracovi ktory je par metrov od 16tky a ten zes prihra hracovi,ktory je na nasej polovicke a napr. T Curtoa dokaze hodit presnejsie rukou ako Ter. nohou aj na 20 metrou je to moj nazor,odkedy ho vidim tak chytat trpnem a spominam si na Viliama Srojfa, tiez robil paradicky tim,ze ked to bolo bezbecne, tak chytal loptu do jednej ruky, no ale viem, rozdiel vtedy a dnes.

Willy

1
2016-09-28 13:42:33

Povedz mi kolko krat mas v zapase sancu hodit loptu rukou .. .je to o vela predvidatelne a preto to brankari casto nerobia... ak by si hral futbal, tak by si tomu rozumel ;-)

IronGuru

2
2016-09-28 14:22:01

ked ti prihrajú spoluhráči v tiesni pomocnú prihrávku malú domov, som zvedavý ako by si chytal rukou :) :)

Willy

0
2016-09-28 13:42:12

Povedz mi kolko krat mas v zapase sancu hodit loptu rukou .. .je to o vela predvidatelne a preto to brankari casto nerobia... ak by si hral futbal, tak by si tomu rozumel ;-)

frkmrk

2
2016-09-28 14:25:51

no neviem, kde si TY bol, alebo este nebol, ked som ja hraval futbal.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.