História spája Barcu a jej dnešného súpera v Lige majstrov štyrmi hráčmi. Existuje totiž štvorica futbalistov, ktorí počas svojej kariéry obliekli dresy tak Borussie Mönchengladbach, ako aj Barcy.

Allan Simonsen, Patrik Andersson, Robert Enke a samozrejme aj Marc-André ter Stegen – to sú mená futbalistov, o ktorých bude teraz reč. Simonsen a ter Stegen prišli priamo z Borussie, zatiaľ čo Andersson a Enke z iných klubov, z Bayernu a Benfici. Kariéry všetkých týchto hráčov sú veľmi zaujímavé, sú plné úspechov, neúspechov, ba dokonca aj tragédií.

Allan Simonsen

Do seniorského futbalu sa prvýkrát dostal vo svojom domovskom Veile, neskôr ho podpísala Borussia Mönchengladbach. Tímu sa v tej dobe darilo, Simonsen s mužstvom vyhral 3-krát ligu a raz aj domáci pohár, no a to všetko stihol za 6 rokov. Proti Liverpoolu síce prehral v roku 1977 finále Európskeho pohára, no dostal sa do nominácie o Ballon d’Or. Do Barcy prišiel o 2 roky neskôr, strávil tu 3 sezóny a práve jeho nahradzoval legendárny Diego Maradona.

Patrik Andersson

Viac si ho ľudia pamätajú vďaka obdobiu v Bayerne Mníchov, kde vyhral skutočne všetko, no Švéd strávil v Bavorsku len 2 sezóny... v Borussi až 6. Vyrastal v Malmö a k Borussi sa pripojil po roku strávenom v Blackburne. Do Barcy prišiel v roku 2001, no jeho kariéru tu skomplikovali časté zranenia. V Katalánsku odohral iba 33 zápasov a vrátil sa do Malmö, kde potom po roku ukončil svoju aktívnu futbalovú kariéru.

Robert Enke

Tento skvelý brankár strávil tri sezóny v Borussi a iba jednu v Barcelone. Do Mönchengladbachu prišiel ako 19-ročný v roku 1996, v roku 1999 potom viedli jeho kroky do Benficy, kde strávil tri veľmi vydarené sezóny, no a potom v sezóne 2002/2003 prišla na rad Barca. Rok strávený v Katalánsku však bol jeho najhorším v kariére, odchytal tu iba 12 zápasov. Jeho rozhodnutie vrátiť sa do Nemecka tak bolo viac než pochopiteľné, do roku 2009 chytal za Hannover 96, potom si však kvôli depresiám siahol na svoj život.

Marc-André ter Stegen

Mladý brankár je jediný z tejto štvorice, ktorý sa v Gladbachu aj narodil. Prešiel si klubovou akadémiou a v roku 2011 ako 18-ročný debutoval v seniorskej súťaži. Po 18 rokoch sa rozhodol v roku 2014 opustiť Nemecko a podpísal sa Barceone. Momentálne je jej brankárom číslo 1.

zdroj: sport-english.com
foto: sport-english.com

Marian

11
2016-09-28 16:15:40

Simonsen v 1977 Ballon d Or aj vyhral pred Keeganom a Platinim.

gulio

2
2016-09-28 16:21:38

Presne tak,vyhral o najlepšieho europskeho futbalistu roka,tzv.France Footbal,Ballon d Or ešte nebol!!!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.