Obranca Borussie Mönchengladbach Julian Korb poskytol po porážke 1-2 s Barcelonou pre oficiálne stránky klubu rozsiahle interview. 24-ročný Nemec hodnotil výkon svojho tímu a rozprával o hraní proti najlepším hráčom na svete.

Julian, s Barcelonou ste síce prehrali 1-2, ale bol to veľmi dobrý výkon. Ako hodnotíte zápas?

"V prvom polčase sme boli lepším tímom, každý tvrdo pracoval. To bol náš plán,pretože sme vedeli, že proti tímu svetovej extratriedy ako je Barcelona budeme mať šancu len ako tím. Samozrejme, ich individuálna kvalita bola evidentná, no držali sme ich celkom dlhú dobu. Je prakticky nemožné vzdorovať im celých 90 minút. Keď sa však dostanete do vedenia, pochopiteľne chcete uspieť. Bohužiaľ sa nám to nepodarilo."

Do vedenia ste sa dostali vďaka vynikajúcemu protiútoku...

"Celý štadión po góle vybuchol. Streliť gól na 1-0 proti takémuto tímu a tá atmosféra... nedokážem opísať ten pocit."

Aký bol váš cieľ v druhom polčase?

"Bolo jasné, že Barcelona vyvinie tlak, kedže prehrávala. V dôsledku toho sme museli veľa brániť a robili sme to veľmi dobre. Držali sme sa našej taktiky a Barcelona sotva nachádzala medzery. Možno by sme potrebovali extra štastie, aby sme vyhrali toto stretnutie, keby napríklad trafili radšej žrď alebo brvno."

Váš tím nabehal v zápase o šesť kilometrov viac ako Barcelona. Prejavila sa postupom času únava?

"Samozrejme, že sme museli vynaložiť väčšie úsilie ako obvykle. Všetci sme si navzájom pomáhali. Darilo sa nám skvele a v prvom polčase sme ukázali, že sme skutočne jednotní. V druhej polovici sme sa stále snažili Barcelone uškodiť, ale začali sme slabnúť."

TIP | Barca vs Borussia Mönchengladbach v číslach

Na pravej strane si sa musel vysporiadať s barcelonskou superstar Neymarom a podarilo sa vám ho držať pod kontrolou po väčšinu zápasu. Zdalo sa, že sa ti páčila táto úloha alebo sa mýlim?

"(úsmev) Len som sa snažil robiť to najlepšie a pomôcť tímu. Ale jasné, určite bolo zábavné postaviť sa proti najlepším hráčom na svete. Nedokážem to popísať. Neymara alebo ktoréhokoľvek iného hráča Barcelony som doteraz videl len na Playstation či v televízii, takže to bol určite zážitok hrať na rovnakom ihrisku ako oni. Vôbec však nezáleží na tom, aké meno nosíte na drese, všetko, čo chcete je, aby veci fungovali. Ako som už povedal, museli sme tvrdo brániť proti tímu s toľkými svetovými jednotlivcami a dlho sme boli lepším tímom. Ale Barcelona nemá len Neymara, má celý rad neuveriteľných futbalistov, ktorí si s vami v situácii jeden na jedného bez problémov poradia. Takéto zápasy si musíte užívať."

Skončili ste s prázdnymi rukami, no ste hrdí na výkon?

"V súčasnosti vládne skôr pocit sklamania. Chceli sme uspieť a to najmä po tom, čo sme šli do vedenia. Bohužiaľ sme za naše úsilie odmenení neboli. Možno začneme byť hrdí až za pár dní."

zdroj: borussia.de

foto: twitter.com

messijedrevo

-11
2016-09-30 19:36:14

uhorka

quentin

2
2016-10-01 12:05:08

Klobúk dole! Žiadne hlúpe keci, že Ney provokuje a ani odpovede typu, že FCB mala len šťastie a pod., ako mnohokrát počuť. Uznať kvalitu súpera a ešte povedať, že je skvelé sa od nich čomusi priučiť, to je PROFESIONÁL (rešpekt, pokora a napriek prehre sa takto vyjadriť). Isto nám každému na um príde pár mien hráčov a trénerov, ktorí by to zo seba nedali ani pri mučení. Nech sa im v ich lige darí.

Dr-QQ

1
2016-10-01 17:15:56

Možno boli v prvom polčase lepší v niektorých pasážach, ale na veľké šance to bolo 1:4, s tým, že Borussia svoju jedinú využila na gól. V druhom polčase už nemali žiadnu veľkú šancua, Barcelona zase 4, ale tentoraz z nich dala aj 2 góly.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.