Lionel Messi je v súčasnej dobe zranený, pričom argentínskeho kúzelníka sužujú zdravotné problémy už dlhší čas, fanúšikovia Blaugranas sa tak začínajú pýtať, či by Leo nemal dostávať od trénera počas obdobia prehustného zápasmi viac voľna. Svoje k tomu povedal i bývalý kouč FCB.

Tata Martino je jediným trénerom na svete, ktorý trénoval Lionela Messiho na klubovej scéne aj v národnom mužstve. Argentínsky lodivod má tak na to, aby hovoril o treťom kapitánovi FC Barcelona plné právo, 29-ročného rodáka z Rosaria už pozná totiž vskutku veľmi dobre.

"Messi žije pokojným štýlom života, na trávniku je pritom veľmi podobný," vysvetľoval v rozhovore pre beIN Sports.

Na otázku, ako ho presvedčiť, aby aj on rotoval, odpovedal, že cieľom je vysvetliť mu, že nie je potrebné, aby na ihrisku strávil každú jednu stotinu. "Vedel som, že aj on potreboval oddych. Pokiaľ vyhrávate 6-0, nie je naozaj podstatné, aby odohral 70 či 90 minút. Povedal som si: 'Čo sa stane, keď sa zraní a zmešká tak nejaký dôležitý zápas?' V prvej časti sezóny nasvedčovalo všetko tomu, že to bral dobre. Dvadsať pokojných minút na trávniku a potom ďalších dvadsaťpäť, počas ktorých oddychoval."

TIP | Tata Martino: Do Barcelony som nepriniesol vôbec nič

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es, timeslive.co.za

Vendeta

-17
2016-10-01 12:11:16

Ten Tata Martino je strašný trener. Nikdy ho barca nemala vziat, dokonca ani Argentína

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.